Értékelés: R. Kelényi Angelika - Mennyei bűnök 1. Riva nővérek-sorozat




"Úgy vélte, ugyanazt a történetet minden ember másképp meséli el, akkor is, ha egyszerre élték meg, mert mindenki más szemüvegen át néz."




Fülszöveg:

Kegyetlen titkok és szenvedélyes szerelem a 19. századi Rómában
1858-ban Rómában egy német hercegnő, Katharina, mocskos titkokról próbálja lerántani a leplet, de számtalan akadályba ütközik. Marco Fiore, a megkeseredett, hitehagyott, ópiumfüggő egyházi nyomozó kapja a lehetőséget, hogy felgöngyölítse a Sant'Ambrogio zárdában folyó kegyetlen, parázna játékokat. A bűnösök mind magas rangú egyházi személyek, akik saját és egymás érdekeit akár gyilkosságok árán is képesek megvédeni. A szálak a kolostor rendfőnöke, Maria Luisa nővér kezében futnak össze, akit senki nem mer megvádolni.
Marco igyekszik rájönni a titok nyitjára, de tudja, egyedül kevés ehhez a feladathoz. Egy véletlen folytán találkozik a gyönyörű, de szorult helyzetben lévő Blancával, és ráveszi, hogy segítsen neki a nyomozásban. A lány jelentkezik a zárdába, hogy bizonyítékot szerezzen Maria Luisa nővér pokoli tevékenységére.

A történetet valós események ihlették.

R. Kelényi Angelika Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő ezúttal a

19. századi Rómába kalauzolja el az olvasókat. A regény gyilkosságról, összeesküvésről, gyalázatról,

hazugságról és titkokról mesél. A sötét és mocskos tetteket csupán a szenvedélyes és
tiszta szerelem története ellensúlyozza. 




Oldalak száma: 392
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 356 gr
ISBN: 9786155763984
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2018
Árukód: 2715843 / 1175679



Borító:

Imádom a borítóját. Egyszerűen tökéletes. A többi között is csodálatosan mutat (mint azt a képen láthatjátok). A merengő lány olyan titokzatos és olyan magával ragadó. Egyszerűen engem is érdekelni kezd, hogy mi van az egész mögött. Szóval egy szó is száz. Számomra tökéletes.

Személyes vélemény:


Nagyon kíváncsi voltam, hogy mit hozott nekünk megint Angelika. Egyszerűen imádom a történelmi regényeit. Kevés olyan író van, aki ennyire jól tud írni és ennyire felkelti a figyelmemet. Sajnos a bemutatóról itt is lemaradtam, de remélem majd a következő résznél már ott lehetek. A könyv elolvasása után iszonyú sokféle érzés váltakozik bennem. Egyszerre volt lenyűgöző, döbbenetes, iszonyú és a végén pedig mérges. Olyan nyugtalanság volt bennem egész este, hogy nem tudom mi történt és mi lesz ezután. De hiába kértem egy 500 oldalnyi részletet valamiért nem kaptam. :D Meglepő ugye? :D Teljesen kiérdemelten mondják sokan azt Angelikára, hogy a történelmi regények királynője. Hisz ez így is van. Ez az a cím, amitől már senki nem fogja tudni őt megfosztani. Ha rágondolunk mindig lesz mi eszünkbe jut, megmosolyogtat. Akár egy-egy rész a könyveiről, akár egy-egy jó szó, amit a bemutatókon kaptunk. 


Magáról a történetről:

Ahogy a fülszövegből is megtudhatjuk a 19. századba barangolunk el egészen pontosan Rómába. Ahol kegyetlen titkok rejtőznek, amiket kikell derítenünk a szereplőkkel együtt és a felszínre kell őket hozni, közben pedig kialakul a szemünk láttára egy szenvedélyes szerelem. Mondjuk ez a rész még nem a szerelemről fog szólni csak a felszínt kapargatjuk, de remélem a második részben már több látszata lesz, hogy tetszenek egymásnak. De ugye kell valami izgalmas a második részben is.  Az elején két szálon függ a történet. Az egyik szálat Blanca képviseli, akinek meghalt az édesanyja és egyedül neveli és tartja el testvéreit. Ami azért számára elég megerőltető dolog, de mindent megtesz. Néha erejét meghaladóan is. Nagyon szerettem az ő szálát. Egy igazán erős, bátor, kitartó és önzetlen lányt ismertem  meg a személyében, aki bármit megtenne a testvéreiért. Ezért sem értettem Nellát, aki rengeteg fejtörést és bonyodalmat is hozott nővérére. Viszont azért remélem még hallatja ő is a hangját, mert nem hiszem, hogy annyira buta és naiv lenne. Azért arra rájöhettünk már, hogy nem olyan kőszívű és felszínes, mint ahogy az elején megismertük, hisz tudott jót cselekedni. Leona, a legfiatalabb testvér pedig hihetetlenül okos. Blanca mindent megtett, hogy legalább őt tudja taníttatni rendesen. Hisz mint ahogy megtudtuk itt még kemény pénzekbe volt az, hogy valakit tanítassanak. Ami szerintem borzalmas, hisz ez az, ami mindenkinek egyenrangúan kéne járnia. De manapság is vannak különbségek. Szóval ők hárman lennének a Riva nővérek, akik rengeteg megpróbáltatáson mentek keresztül és mégis mindent túléltek. De vajon mindent megtudnak oldani maguktól? Vagy lesz olyan mikor már valami az erejüket is meghaladja?




A másik szálon megismerjük Marco Fioret, akire szerintem már mindenki iszonyúan kíváncsi voltam, hisz már a megjelenés előtt is nagyon felkeltette a figyelmünket. Marcoról megtudtuk, hogy régen pap volt, de elvesztette a hitét, magát vádolta olyan dologért, amit nem tudott volna sehogy megakadályozni. Világi életet kezdett élni. Ópiumfüggő volt és a nőket sem vetette meg. De régi cimborája,  Giorgo Valentini atya, aki az inkvizíció egyik legjobb nyomozója és régen ő volt Marco társa felkeresi egy fontos dologgal, melyhez Katharina Hohenlohe-Waldenburg-Schillingsfürst hercegnőnek is köze van. Az elején kicsit unszimpatikus volt a fiatalember, de ahogy haladtunk a történetben egyre jobban kezdtem megkedvelni. Ha nem is lett teljesen a szívem csücske, azért egész jó lett a karakterrel a kapcsolatom. Marco mikor megtudta mit szeretne tőle a hercegnő kicsit ódzkodott még tőle, de annyira tudni akarta, hogy mi húzódik a színfalak mögött, hogy belement és elfogadta ezt a kihívást. De azért ehhez neki segítség kellett hisz ő nem mehet csak úgy be az apácák közé. Ehhez neki kellett egy társ, valaki aki beépül. Közben pedig alig vártam, hogy megtudjam hogyan fog találkozni ez a két rendkívül érdekes karakter, mert találkozni fognak azt már sejtetem.


A Sant’Ambrogio zárdába iszonyú dolgot történtek, ami teljes titokban zajlik Róma városában. Maria Luisa nővér szörnyű dolgokra kényszeríti a nővéreket. Katharina hercegnő is a zárda lakója volt, de levélben könyörgött, hogy engedjék, hogy elmehessen és mivel családja, jóban van a pápával engedélyt kap. Miután elhagyta a zárdát feljelentette Maria Luisat, melyben az is beletartozott, hogy a nővér ópiummal mérgezett ételt és italt adott a hercegnőnek, hogy megölje. De a feljelentése semmit nem ért. Hogy a titkok kiderüljenek és mindenki megkapja méltő bűntetését Marcora van szüksége. Miután Blanca a másik szálon egy megbocsáthatatlan dolgot tett melyből a másik szál egyik karaktere húzza ki.  Őt is beszervezik ebbe a dologba és bevonul ebbe a borzalmas zárdába. De azt még Katharina hercegnő sem tudja, hogy mennyi mindenről nem és sajnos még mi  is csak ámulunk nagyokat.


 Egyben az egész:            

Nagyon hamar a szívemhez nőtt. Eredetileg hamar végezni akartam vele, de aztán időhiány miatt kicsit lassan haladtam, amit nagyon bántam mivel minél többet akartam tudni belőle. De így is tökéletes volt. Szerethető karakterekkel, melyek ugyanugy a szívünkhöz tudnak nőni, mint az előző trilógia szereplői. Telis tele ármánnyal, titkokkal, paráznasággal, bűnnel szóval egy csepp Rómával. Nagyon sajnálom, hogy rengeteg időt kell várni a következő részre, hisz egy nagy kérdőjelet hagyott bennem, pedig számítottam rá, de így is rossz, hogy nem tudom meg azonnal, hogy mi lesz ezután. Remélem azért kicsivel hamarabb jön. :)
Köszönöm a kiadónak a recenziós példányt.
Köszönöm, hogy itt jártatok.
Xoxo, Patti. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.