Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága


Fülszöveg:
Alison három éve tűnt el, egy pizsamaparti után, és azóta sem látta senki. Az elit pennsylvaniai iskolába járó barátai meggyászolták, de titokban megkönnyebbülten fel is sóhajtottak. Mindegyikük őrzött egy-egy titkot, amit csak Alison ismert, ami ha a pletykára éhes világ tudomására jut, tönkreteheti őket. Amikor egymás után kapják a névtelen e-maileket és szöveges üzeneteket, pánikba esnek. Az áruló vajon a saját köreikből való? Vagy ami rosszabb: Alison visszatért?
Egy rendkívül izgalmas sorozat indító kötete.




Oldalszám: 264
Kiadó: Könyvmolyképző
Eredeti cím: Pretty Little Liars
Fordító: Miks-Rédai Viktória
ISBN: 9789634570912
Végre rászántam magam én is a kiolvasására. Ne értsetek félre imádtam a sorozatot éppen, ezért féltem annyira a könyv miatt. Nálam kilencven százalékban mindig a könyv a befutó kivéve a Vámpír naplókkal való kapcsolatomat. Aki viszont még nem ismeri a történetét a lányoknak annak bemutatnám utána pedig vontam egy könyv - film párhuzamot közöttük.
Kezdjük azzal, hogy nekem a borítóval kapcsolatban vannak fenntartásaim. Ha a filmhez készült volna, akkor oké, de ez a könyv és a lányok a könyvben nem így néznek ki. Számomra emiatt a borító 5/2.



A történet 5 fiatal lány mindennapjaival kezdődik, akiket Alison Dilaurentis és a közös titkaik tart csak össze. Aria, a kissé fura csaj, barna hajjal és rózsaszín csíkkal a hajában. Emily, akinek az úszás volt a fő szenvedélye vagyis inkább a feladata. Hanna, aki duci esetlen kislánynak számított és Spencer, aki a testvére árnyékából próbál kitörni. A lányok ottalvós bulin vannak Spenceréknél. Mind a 4 lánynak van egy titka Alivel. Ariának az, hogy az apja megcsalta az édesanyját az egyik tanítványával. Emilynek az, hogy szájon puszilta Alit. Hanna pedig magával vitte az apjához Alit, hogy ne legyen egyedül mikor az apja bemutatja az új családját, ahol van egy tökéletes fiatal lány is, Kate. Spencer pedig csókolózott Iannal, aki a nővérének volt a pasija. Ezek azok a titkok amiről csak Ali tudott… Hitték ők. Spenc és Ali nem mindig értettek egyet, az ottalvós bulin összevesztek és hazaküldte Alit, de pár másodperc múlva megbánta, de Ali eltűnt.  A lány nem került elő és a barátnők eltávolodtak egymástól. Aria 3 évre elköltözött a családjával Európába és a visszatérésével térünk vissza Roosewoodba. Nem akar itt lenni, mert visszatérnek az emlékei. Hanna közben lefogyott és az eddig utált Mona lesz a legjobb barátnője. Emily az úszó csapatot erősíti és van egy fiúja Ben. Spencer pedig továbbra is a jó tanuló, aki Melissa árnyékában van és ugyanúgy odavan a fiújaiért. :D
Elkezdődik a tanév és mindenki folytatja a saját kis világát, de történik valami. Aria kapja az első SMS-t egy bizonyos A-tól, aki olyan titkot tud, amit csak Ali tudott. Majd szép lassan az összes lány megkapja a saját kis üzenetét, de valami nem stimmel. Ali nem írhatta nekik hisz ő meghalt, de vajon ki a titokzatos A és mit akar a lányoktól?

Szerintem érdemes elolvasni és kimondottan azoknak is ajánlom, akik látták a filmet. Kicsit újra visszatérünk a kedvenc karaktereinkhez. :)


Most pedig jöjjön a film és a könyv párhuzama:

·       A lányok haja az egyik szembetűnő probléma. 
·    A könyvben Hannat ékszer lopáson kapják, a filmben napszemüveg lopás miatt kerül a Roosewoodi rendőrségre. 
·    A lányok a könyvben még köszönni se igazán köszönnek egymásnak, a filmbe azért beszélő viszonyban vannak. 
·       A könyvben van egy rész, ahol Emily elszökik az úszó edzésről, hogy Majával legyen, a filmből ez kimaradt.
·    Hanna végre azzal a fiúval jár, akivel mindig is akart, de szakítanak, ezért elkobozza az autóját, de az ittasság miatt összetörik Monával, ez miatt újra a rendőrségre kerül és ekkor kapja a hírt a Roosewoodi rendőrség, hogy  megtalálták Alison holttestét, a filmben kicsit máshogy van, ott már a napszemüveges incidensnél jön a hír. 
·   Noel Kahn a filmben eddig a szakaszig, nem kap figyelmet, pedig a könyvben Aria visszajövetelétől kezdve több szerepe van. 
·       Emilynek vannak testvérei, a filmben egyke. 
·     Emily a levélről beszélni akar Ariaval, de az ajtóban megijed és elmegy. A filmben ugye megbeszélik egymással. 
·       Spencer, Melissa új fiújával a családi vacsorán találkozik először, ahol megemlítik, hogy a kisházban fog lakni, ahova Spencer költözött volna be, a filmben már ismeri Wrent. 
·       A könyvben Melissa meglátja, hogy Spenc és Wrent csókolóznak és azonnal szakítanak, a filmben ez kimarad. 
·       A lányok együtt először Alison templomi szertartásán beszélnek egymással és ott mondják el, hogy mindenki kap üzenetet.


Így hirtelen most ennyi jutott eszembe, ha nektek is van észrevételetek nyugodtan írjátok meg itt vagy Facebookon.
Én nagyon várom a könyv folytatását és kíváncsi vagyok mi lesz velük ezután.
"Lefogadom, hogy azt hittétek, Alison vagyok. Hát bocsi, de nem. Ő meghalt. Én viszont nagyon is élek, és nagyon is közel járok. És egy csoportnyi csinos lány számára még csak most kezdődik a móka. Hogy miért? Mert én azt mondtam. "


Köszönöm, hogy itt jártatok, Pati :) 

Megjegyzések

  1. Ez mindenki által elolvasott bizonyságtétel, itt vagyok, hogy az egész világ tudjon egy emberről, aki megmentette a kapcsolatomat, és ezt a nagyszerű embert Dr. IZOYA-nak hívják. Sőt, nagyszerű munkát végzett nekem azáltal, hogy visszahozta az ex-szeretőt, aki elhagyott, és ígérem, hogy soha többé nem térek vissza hozzám. Ezzel rájöttem, hogy Dr. IZOYA részleteinek adása a világnak sok mindent meg fog tenni azoknak, akik törött otthonukkal vagy kapcsolataikkal segítik, hogy segítsenek megjavítani a törött kapcsolatot vagy a házasságot. Elérheti őt e-mail címén: drizayaomosolution@gmail.com. Lépjen kapcsolatba vele, és nézze meg, hogyan oldódik meg a probléma 24 órán belül. Szintén a következő ügyekben specializálódott:
    (1) Visszafelé akarod.
    (2) Az irodájában szeretne reklámozni.
    (3) Azt akarja, hogy a férfiak / nők kövessék Önt.
    (4) Egy gyereket akar.
    (5) Ön vállalkozó, és szerződést szeretne nyerni
    (6) Azt akarja, hogy a férje örökké legyen a tiéd
    (7) Lelki segítségre van szüksége.
    (8) Ön már átkozott, és elvesztett pénzt akar visszaszerezni.
    (9) Állítsa le a válást
    (10) Pénzrituálék felkérése
    (11) Nyerjen győzelmet

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.