ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

Fülszöveg:

Egy lányról, aki sztriptízbárból és benzinkútról kerül fényűző villába és menő gimibe jut, miközben igyekszik hű lenni önmagához.

Ella Harper nagy túlélő, született optimista. Egész életében városról városra költözött szeleburdi anyjával, küzdött a megélhetéséért, és végig hitt benne, hogy egy napon majd kimászik a gödörből. De az édesanyja halála után végképp egyedül marad.
Egészen addig, amíg meg nem jelenik Callum Royal, aki kihúzza Ellát a szegénységből, és elcipeli a luxuspalotájába az öt fia mellé, akik viszont utálkozva fogadják. Mindegyik Royal fiú karizmatikus személyiség, de egyik sem olyan magával ragadó, mint Reed Royal: a srác, aki eltökélte, hogy visszaküldi Ellát a nyomorba, ahonnan jött.
Reed nem tart igényt Ellára. Azt mondja, nem tartozik közéjük.
Talán igaza van.
Gazdagság. Fényűzés. Megtévesztés. Ella új és ismeretlen világba csöppen, és ha a Royal palotában is életben akar maradni, kénytelen lesz felállítani a saját szabályait.
Ella percek alatt eljut a szegény árva sorstól az amerikai álomig… De tényleg könnyebb az utóbbiban élni?
Kövesd a sorsát te is és éld át egy különleges világ örömét, bánatát!




Oldalszám: 360

Kötéstípus: kartonált

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Paper Princess
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789634571490
Nem is tudom hirtelen hol kezdjem. Már a fülszöveg alapján is érdekesnek bizonyult, de miután elkezdtem onnantól kezdve nem volt megállás csak úgy faltam az oldalakat. Komolyan még az álmaimban is a Royal fiúk szerepeltek, mondjuk egyáltalán nem bántam, csak felkelni volt rossz utána. :D
Ella Harper egy 17 éves lány, aki teljesen egyedül maradt ebben az ijesztő számlákkal teli nagyvilágban, legalábbis gondolja ő. Dolgozott már benzinkúton, pincérnőként, de mivel ezek nem voltak elegek kifizetni az édesanyja kórházi költségeit, így elkezdett dolgozni egy sztriptízbárban. Nem kell semmi nagyon rosszra gondolni, nem csinált durva dolgokat csak táncolt és ennyi. Édesanyja személyiével elhitette, hogy 34 éves és ennek folyamán simán alkalmazták. Az iskolai tanulmányaihoz pedig alá hamisította anyukája aláírását. Le szeretett volna érettségizni utána pedig diplomát szerezni, hogy legyen rendes munkája. Ugye nem olyan nagy kívánságok?
De a sors vagy a vérvonala közbeszólt és egynap az iskolaigazgatót felkereste Ella törvényes gyámja, Callum Royal. A lány kétségbeesett, nem ismerte a férfi, nem értette, hogy lehet gyámja ezért elment az iskolából. Este pedig elindult dolgozni, csak, hogy az új munkahelyén a privát kuncsaft maga Callum Royal volt, aki elvitte Ellát magával a magángépével hozzájuk és így cseppent bele a szegény Ella a multimilliárdosok életébe. Ella édesapja valójában Steve O’Halloran , aki Callum legjobb barátja és egyben üzlettársa. Steve nem sokkal halála előtt kapta meg Ella édesanyjának a levelét, melyben elmondja neki, hogy van egy kislánya és vigyázzon rá, nevelje fel, mert teljesen egyedül marad a kislány. Ellát annyira nem foglalkoztatja az apja, hisz még csak nem is ismerte, de mégis kíváncsi rá. Hisz még nem tudja, hogy mennyire is szerette az apja pedig egyszer se látta. Ez a szülői szeretet.
„ - Bármit kérdezhetsz róla, Ella. Mindennél jobban ismertem Steve-et.
-  Nem biztos, hogy készen állok rá - válaszolom homályosan.
Megértelek. De amikor majd készen állsz, örömmel fogok mesélni róla. Nagyszerű ember volt. "
 Ella és Callum egyességet kötnek, hogy ott maradjon a Royal házban, de ez nem megy olyan könnyen, mint az Ella gondolja. Reed és testvérei (Gideon, Easton, az ikrek Sawyer és Sebastian) ellenségnek tekintenek Ellára.
„- Végeztél? - kérdezi, miután lefékez, és leállítja a motort.
Cseszd meg - közlöm fáradtan.
Azt akarom, hogy ne dolgozz többet a pékségben.
- Azt akarom, hogy Jordan holnapra szívet növesszen. Nem mindig kapjuk meg, amit akarunk, ugye?
- Callumnak nem fog tetszeni - morogja.
Jaj, istenem! Folyton felülírod a szabályokat. Tartsd távol magad tőlem, Ella. Szállj be a kocsiba, Ella. Ne élősködj az apámon, Ella. Ne dolgozz, Ella. Nem tudom, mit akarsz tőlem.
Akkor már ketten vagyunk, akik nem tudjuk - mondja sötéten.”
Callum felesége pár éve meghalt gyógyszer túladagolásban, amit a fiai mai napig nem bocsátottak meg apjuknak. Callumnak most egy fiatal barátnője van Brooke, aki nagyon szeretne a felesége is lenni. Brooke számomra közömbös volt, az elején szerettem, mert kedves volt Ellával, de ahogy végére értünk a történetnek megutáltam, most teljes szívemből utálom.
„Brooke… ha ennyire fáj neked Callummal lenni, miért vagy vele?
-Te tényleg azt hiszed, hogy van olyan férfi, aki nem okoz fájdalmat? Ők ilyenek, Ella. Bántanak. ragadja meg a csuklómat - El kell menned innen. Ezek a Royalok tönkre fognak tenni.”
Ellának nem csak a Royal fiúk bántásával kellett megbirkóznia, hanem az iskolai szidalmakkal is főleg, hogy végig terjed, hogy sztriptízbárban dolgozott. Vajon az emberek vagyis a gazdag emberek tényleg ennyire lenézik a szegényebb rétegeket vagy csak az Astor Park diákjai ilyenek?
Bármennyire is vibráltak az oldalak Ella és Reed között nem jöttek össze már az első pár fejezetbe. Imádtam a csatáikat, ahogy látszott, hogy odavannak egymásért és mégis ellenségesen viszonyulnak a másikhoz. Easton és Ella legjobb barátnője Valeria volt a másik két kedvenc szereplőm. Val átérzi milyen szegénynek lenni, mivel ő is az volt, csak a rokonai befogadták. Easton pedig bárhogy is viselkedett Ellaval legjobb tesó címért is versenybe szállhatnának. :)
Mire átizgultuk a könyvet, hogy vajon Ella és Reed összejönnek-e, jött egy olyan fordulat, amire senki nem számított. A történet hű maradt önmagához:
„Ezek a Royal fiúk tönkretesznek”
Hisz Ellát is tönkretették és senki nem mondhatja, hogy akaratlanul. Mondjuk szerintem én is ugyanezt tettem volna a helyébe, de Ella iszonyú erős lány és biztos megoldja, de álmomban sem tudom elképzelni hogyan.
„Reed Royal összetört engem. Lezuhantam az égből, és nem tudom, fel bírok-e kelni. Ezúttal tényleg nem tudom.”
És most közvélemény kutatás nektek melyik tetszik jobban a magyar/amerikai vagy a rajongói borító ? :)
Íme a rajongói:



Szerintem ez is nagyon szép és nekem iszonyúan tetszik a koronás magyar borító, de az rajongói borító valami meseszép és rajta van Reed is :D
Most jön a  legjobb rész jönni fog a folytatása is *-* Én már nagyon várom, pontos dátum még sajnos nincs, de remélem jövő év elején már a kezembe foghatom. :)
Köszönöm, hogy elolvastad, Pati

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.