Értékelés: Neil Gaiman - Törékeny holmik


Fülszöveg:

"A tizenkét hónapnak is múlatnia kell valahogy az időt, hát mesélnek egymásnak. Árnyék hiába utazik Skóciába, akit az istenek egyszer megtaláltak, azt nem hagyják békén. Ha betévedünk egy partira, ahol gyönyörű lányok vannak, azért kérdezzünk rá, honnan jöttek. Neil Gaiman a tőle várható virtuozitással, könnyedén váltva az abszurd, humoros és morbid hangulatokat, ezúttal novellákban és versekben mutatja be azt a világot, amit csak ő lát a valóság látóterének szélén."



Oldalak száma: 368
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 360 gr
ISBN: 9789634192930
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2017
Árukód: 2699890 / 1166252
Fordító: Gálla Nóra
Fordító: Huszár András
Fordító: Kovács Kristóf
Fordító: Kovács Mária
Fordító: Pék Zoltán

Fordító: Török Krisztina

Borító: 5/5

Igazából szerintem nálam egyértelmű volt, hogy első látásra szerelem. Akkor is ezt adtam volna, ha egyáltalán nem tetszett volna a könyv, hisz imádom a borítót. Róla tudni kell, hogy imádom a rózsaszín. Az a kedvenc színem és a pillangós dolgokat is szeretem. Így ez a kettő együtt nálam teljesen nyert dolog volt. Hihetetlenül megnyert magának. Egy ideig csak ültem és néztem, hogyhogy lehet valami ami ennyire nagyon tetszik. De mivel egyértelmű volt, hogy itt nem fogok tudni elfogultság nélkül írni a könyvről. Így muszáj volt várnom az olvasással, hogy elmúljon a borító utáni lázam. Szóval így kicsit hamarabb kezdtem bele más könyvekbe, ebbe meg később. De szerintem teljesen jól tettem.




Személyes véleményem:

Nem igaz szoktam novellás könyveket olvasni. Ne kérdezzétek miért valahogy mindig volt valami más, valami új, amit elakartam olvasni, hogy a novellás könyvekre már időm sem volt. De mint már párszor említettem mióta bloggerkedem egyre többször lépek ki a komfort zónámból és ebből kifolyólag egyre jobban kezdem megszeretni a többi műfajt is, így nagyon megörültem, hogy most már szerepet kapnak a novellás könyve is. :)

Imádtam a novellákat. Egyszerűen olyan érdekesek voltak. Nagyon sok teljesen mély benyomást tett rám és egyszerűen volt, ami a kedvencem lett. Olyan mások, olyan különlegesek. Nem tudok mást szót használni rá. Mégis ez a pár novella egy egészet alkotott. Mindig volt egy kisebb utalás a következő novellában az egyik előzőről és miután a végére értem akkor az elejére utaltak. Olyan volt ez az egész, mint egy körforgás. Novellák és mégis egy egészet alkotnak. Nagyon jó válogatást tettek össze. Hihetetlenül érdekes és egyben elgondolkodtató.
Ez a második Gaiman könyv, amit olvasok és eddig nem okozott nekem csalódást az író szóval remélem még fogok tudni olvasni tőle. Hisz szerintem kiváló író.

Viszont vannak dolgok, amiket sehol nem tudok megemészteni egy könyvben. Eddig csak egy könyvvel volt helyesírási és egyéb szerkezeti hibám, de az nem ennél a kiadónál volt. Viszont bármennyire is nem szeretném muszáj megemlíteni, hogy vannak helyesírási hibák és elgépelések. Remélem, ha lesz egy új kiadása akkor ezen változtatni fognak és megoldják ezt a gondot. De nagyon zavaró tud lenni. Ha csak 1-2 lenne azt nem említeném meg, de itt sokkal több van mint 1-2
és ez nagyon zavaró tud lenni.

A novellákról nem szeretnék külön írni. Mint minden történetben itt is vannak gyengébbek és erősebbek és szeretném, ezt rátok hagyni. Hisz attól, mert valami számomra kicsit gyengébben sikerült. Az még lehet nektek az egyik kedvencetek lesz. Meg ugye ezekről sokkal nehezebb spoielermentesen írni, így nem is szeretnék rájuk időt fordítani. Főleg, hogy nagyon sok olyan ember van, aki egy kis spoilert meglát akkor már többet el sem olvassa a könyvet. Szóval én bátran ajánlom olvasásra és remélem kommentben azért megírjátok, hogy nektek melyik a kedvencetek. :)






KÖSZÖNÖM, HOGY ITT JÁRTATOK.
Xoxo, Patti. :) 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.