Kathy Reichs: Virals (1) - Fertőzöttek


Fülszöveg:

Tory Brennan vérében pezseg a kalandvágy. Nem csoda, hiszen a világhírű törvényszéki antropológus, Temperance Brennan unokahúga.

Tory és tudóspalánta barátai, Ben, Hi és Shelton Dél-Karolina egyik félreeső szigetén élnek, de szabadidejükben a Loggerhead-sziget mocsaraiban és a LIRI Kutatóintézet épülete körül ólálkodnak.

Amikor az intézet titkos laboratóriumából kiszabadítanak egy tudományos kísérletekre használt farkaskutyakölyköt, megfertőződnek a kutya-parvovírus egy kísérleti törzsével.

A titokzatos fertőzés örökre megváltoztatja a négy fiatal DNS-ét és életét. Már nem csak barátok - egy falkába tartoznak. Veszélyesek. Fertőzöttek. A fiatalok tudományos kíváncsiságukat és újdonsült adottságaikat felhasználva egy hidegvérű gyilkos nyomába erednek. A kérdés csak az, hogy képesek-e addig életben maradni, amíg elkapják a kegyetlen ismeretlent.


Szerző: Kathy Reichs
Cím: Virals - Fertőzöttek
Kiadás éve: 2013
Kiadó: Fumax Kiadó
Oldalszám: 384 oldal
Műfaj: Ifjúsági krimi
Eredeti cím: Kathy Reichs - Virals

Elsősorban a fülszövege ragadta meg a figyelmem. Hisz ki ne imádják a Dr. Csontot és Brennant? Igen, igen én is nagy rajongója vagyok és mikor benne volt, hogy Temperance unokahúgáról szól már imádtam. Viszont sajnos az első körülbelül 70 oldal nem nyerte el a tetszését. Valahogy szeretem, ha egyből belevágunk a dolgokba, itt még csak az tetszett, hogy mindig volt előre utalás, ezért tudtam honnantól fogom élvezni. 



Victoria Brennen még csak fél éve költözött az édesapjához miután az édesanyja meghalt. Tori eddig csak kétszer találkozott a nagynénjével, de teljesen nyilvánvaló, hogy ebbe a könyvben egy mini Temperance  Brennant kaptuk. Ugyanaz a logikai, tudálékosság, vezető készség és mindenben igaza van és ezt be is bizonyítja. Tori és Kit a Morris szigeten élnek, mivel Kit a Loggerhead szigeten található kutatóintézetben dolgozik, úgy ahogy az összes felnőtt, aki ott él. Tori így ismeri meg három barátját és egyben cinkos társait. Hi, Ben, Tori és Shelton mindent együtt csinálnak, egy külön csapatot alkotnak, amit a suliba se szakítanak félbe hiába járnak külön osztályba. Kalandjuk ott kezdődik mikor találnak egy dögcédulát, hogy megtudják kié volt betörnek egy elzárt részre a LIRI kutatóintézetben. Miután felfedték a rajta lévő nyomokat tovább folytatták a kutatást és több dolgot találtak mint amit egy átlag fiatal elbírna. Végül is tudóspalántákról beszélünk. Imádtam, hogy mennyire okosak és őket egyáltalán nem zavarja, hogy nem népszerűek. A kutatások közben kiderül egy 1969-ben történt gyilkosság. Szóval iszonyú izgalmas történetet kapunk és ez még nem minden mikor betörtek az intézetbe megtalálták az eltűnt farkaskölyköt, akit megfertőztek egy emberre is veszélyes vírussal. A gyerekeknek egyszerre kell megküzdeniük a vírussal, megmenteniük a fertőzött Ordast és kitalálni ki ölte meg szegény Katherinet.


Mindenkinek ajánlom, aki szereti az ehhez hasonló történeteket. Izgalmas és egyben teli van egy csomó érdekes fogalommal. 

Köszönöm, hogy elolvastátok, Pati. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.