ÉRTÉKELÉS - Beth Flynn : Kilenc perc


Fülszöveg:
Az akkor tizenöt éves Ginny Lemont 1975. május 15-én elrabolják egy bolt elől Fort Lauderdale-ben. Az elkövető az egyik legbrutálisabb dél-floridai motoros banda tagja.
Ginny élete ekkor örökre megváltozik. Új nevet kap, új identitást és egy új életet az Everglades mocsár szélén – egy ijesztő, durva és erőszakos világban, ahol mindenkinek álneve van, a hűség pedig a túlélés kulcsa.
Az egésznek pedig Grizz áll a középpontjában: termetes, sötéten jóképű és ijesztő férfi, aki Ginnyvel valahogy mégis olyan gyengéd, hiszen ő élete egyetlen igaz szerelme.
Így kezdődik az érzelmi megszállottságról és a manipulációról szóló történet, amiben egy környezetéből kiszakított lány kénytelen az egyetlen emberre támaszkodni, akitől figyelmet, szeretetet és gondoskodást kaphat. A fogva tartójára.
Vajon megmentik Ginnyt? Vagy elmenekül? Kiszabadul élve, ha egyáltalán kiszabadul valahogy?
Romantikus pszichothriller, telis-tele titkokkal és váratlan fordulatokkal.
Fedezd fel az elképesztő történet mélységeit és add át magad a borzongásnak!
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 228
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
Nem tudom mi tetszett meg elsőre, a borító felkeltette a figyelmemet, a fülszöveg fent tartotta az érdeklődésemet és a történet pedig elrabolta a szívem. Talán ez a helyes sorrend. Legalábbis számomra.
Igazuk volt azoknak, akik úgy gondolták, hogy 18-as karikás legyen a könyv, hisz a történet már az elején egy kivégzéssel indít. Néha a dokumentum
filmekben láthatunk ilyet. Amikor a halálra ítélt megkapja az utolsó tűszúrását és örökre elalszik. Miután ez megtörtént, Ginny sírva fakad.
Majd elkezdődik a visszaemlékezése, hogy mi is történik 1975. május 15.-én, azon a bizonyos napon mikor eltűnt.
A történetet az akkor 15 éves Ginny Love Lemon meséli el egyes szám első személyben. Ginny suli után a könyvtárba megy, és mikor elérkezik a záróra nem jön érte se az édesanyja és a nevelőapja se. Ginny leül a kisbolt elé, hogy ott várja meg míg valaki érte jön. Csak Monsterre nem számított. Egy motoros banda legújabb tagjára. Monster ráveszi Ginnyt, hogy üljön fel a motorra és hazaviszi. Szegény lánynak senki nem magyarázta el, hogy nem szállunk be idegen kocsiba és nem ülünk fel idegen motorra?
Ginnyt elviszik egy kihalt motelhez, ahol a motoros banda és lakóhelye van. Grizz a banda fő vezére kapja meg a lányt. Ekkor kapja meg az új nevét is azt, hogy Cicc.
Igazából nem tudom elhinni, hogyha valaki egyedül kezeli a családi kasszát már 12 évesen az, hogy lehet olyan buta, hogy elhajt egy idegennel?!



Bármilyen hihetetlen én kedveltem Grizzt persze nem azt, hogy embereket öl és egyéb alvilági dolgait, hanem amilyen ember a szeretteivel. Ciccnek megadott mindent, jobban törődött vele, mint a saját szülei. Biztonságot kapott, támogatást. Ami a száján kijött azt megkapta. Persze nem felejthetjük el, hogy végülis elrabolta Ginnyt, de az életkörülményre és a szeretetre nem lehet panasz. Befejezte a középiskolát, egyetemi tanulmányokat folytatott, a legdrágább helyeken vásárolt és saját házuk lett. A bankszámláján rengeteg pénzt hagyott neki. Grizzen kívül majdnem az összes bandatagot megszerettem Blue-t, Moe-t és igen Gruntot is mondjuk vele kapcsolatban a végére megváltozott a helyzet.



Amennyire reméltem, hogy olvasok egy Natascha Kampusch-hoz hasonló történetet, csak kicsit motorosabb verzióba, annyira megfogott a kibontakozó szerelmi történet. Cicc és Grizz szerették egymást. Lehet, hogy elrabolták, de csak egy családot kapott. Igazat megvallva ezzel az egésszel vele csak jót tettek. Grizz végét tudjuk már a Prólogusból, 2000 nyarán kivégzik, de, hogy mi lesz a többiekkel ahhoz el kell olvasnotok a könyvet. Higgyétek el, nem bánjátok meg. :)
Kedvenc idézeteim:
„-Nem zavar, mi?
- Nem. Kicsit sem zavar.
- Biztos vagy benne?
- Igen. Biztos, Grizz. Miből gondolod egyáltalán, hogy zavarna? -kérdeztem kicsit túl büszkén.
- Mert fejjel lefelé tartod a könyvet.”
„Az akadályok ellenére mégis virágzott a barátságunk. Amikor hozzámentem a férjemhez, ő volt a koszorúslányom. Ott volt velem mikor világra hoztam a két gyermekemet. Ott voltam vele, amikor világra hozta a két gyermekét. Odakint várt a szoba előtt, amikor Grizzt kivégezték.
Ő volt a legjobb barátnőm, és a mai napig is az.”
„- Nagyon fáj a fejem. Hoznál nekem egy kis aszpirint?
Hátrahúzódtam, és meglepve néztem rá.
- Persze.
- Mi a baj? - kérdeztem, miután visszatértem az aszpirinnel még egy pohár vízzel. - Túl sokáig voltál kint a napon, vagy ilyesmi? Neked sohasem fáj a fejed.
- Á, szerintem csak a zenéd miatt van.”
„Akkor és ott megesküdött rá, hogy rajta tartja a szemét a kislányon. A háttérben maradva figyeli, hogy biztosan jól van-e. Úgyhogy  a következő kilenc évben ezt tette. Fogalma  sem volt róla, hogy a testvéri szeretet egyszer majd szerelembe fordul. Hogy a lány megszállottja lesz, és benne lel majd rá élete egyetlen igaz szerelmére. Hogy végül miatta fog meghalni. De ha tudta volna, akkor sem tett volna semmit másként.”
Köszönöm, hogy itt jártatok, Pati :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.