ÉRTÉKELÉS - Sarah Andersen: Felnőni kiábrándító

Fülszöveg:
Úgy ​érzed, kilógsz a sorból? Szeretnéd kapcsolatépítésen keresztül előremozdítani a karrieredet? A felnőttség olyan új, izgalmas kihívás a számodra, amire érzésed szerint teljesen fel vagy készülve? Hát pfuj. Kérlek, állj odébb!
Sarah Andersen, az elképesztően népszerű, ifjú brooklyni művész lezseren megrajzolt, tökéletesen célba találó rövid képregényei ugyanis nekünk, többieknek szólnak. Bemutatják, hogyan lehet teljes hétvégéket fenséges módon elszúrni az interneten, milyen elviselhetetlen kín egy jóképű sráccal kézenfogva végigmenni az utcán, vagy egész nap arról álmodozni, hogy végre hazaérünk és belebújhatunk a pizsamánkba. Más szavakkal: a modernkori fiatal élet horrorisztikus és kényelmetlen valóságát. Ja, és egyáltalán nem önéletrajzi ihletésűek! Cseppet sem azok!
A Felnőni kiábrándító a rajongók kedvenc képsorait tartalmazza tucatnyi új képregény mellett, amelyek csak ebben a kötetben olvashatóak. Sarah őszintesége, az olyan témáknál, mint pl. testkép, öntudat, introvertáltság, személyes kapcsolatok, és a melltartó-mosás gyakorisága, képregényeit elképesztően viccessé varázsolják – amellett, hogy mindenki magára ismerhet bennük.
Sarah munkásságát csak a Facebookon több, mint egy millióan követik, e könyv megjelenésekor a magyar rajongótábor, a Doodle Time Magyarul pedig kis híján harmincötezer rajongót tudhat magáénak!


Kiadó: Fumax
Oldalak száma: 112
Kiadás éve: 2016
Fordító: Tót Barbara
Eredeti cím: Adulthood Is a Myth
Nem igazán szoktam képregényeket olvasni, ha azt nem számoljuk bele, hogy gyermekként imádtam nézni a hírlapok hátulján lévő Garfieldes képkockákat. Igaz nem volt belőle sok, de mindig az volt az első, hogy én azokat megnéztem. :D Viszont ez a könyv már egy ideje felkeltette a figyelmem. Mikor az írónő Magyarországra jött 3 könyvesboltba mentem be, hogy beszerezzem a könyvet, de egyikbe se találtam meg. :D Anélkül meg nem mertem elmenni, dedikáltatni, mert féltem, hogy már ott sincs. Szóval nagyon örültem mikor megkaptam a Fumax Kiadótól és még egyszer köszönöm nekik. :)
Konkrétan kevesebb, mint egy óra alatt „kiolvastam”, de nagyon jókat mosolyogtam rajta. Egyből tudtam, hogy ez lesz az a könyv, ami a rossz kedvem alatt is fel fog vidítani.



A főszereplő egy fekete hajú, csikós pulcsis lány, aki a mindennapi történéseket mondja el viccesen.
Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki a cselekmények alatt magára ismert, majdnem az összes képkockába. Szerintem ez az a könyv, amit mindenkinek el kéne olvasni és ott van a helye mindenki könyves polcán. Azt gondolnánk, hogy az egyszerű rajzok nem olyan viccesek, pedig éppen ellenkezőleg. Nagyon beszédesek és tényleg minden mozzanata tökéletes ábrázol minket. :)
– OLYAN STRESSZES VAGYOK!
– Meditálás?
– RENGETEG dolgom van…
– Írj listát!
– …és NINCS időm…
– Akkor talán…
– NE SEGÍTS MÁR, AMIKOR PANASZKODNI PRÓBÁLOK!
Köszönöm, hogy itt jártatok, Pati. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.