Értékelés: Amira Stone - Elszakítva ( A mágia rabjai 2.)



 

„Én nem tudom ezt tenni, és ha a boldogságból csak az a pár nap jutott nekem, amit veled tölthettem, akkor azokba az időkbe fogok kapaszkodni életem végéig.”

 

 

Fülszöveg:

Amikor döntened kell, melyik utat választod.

Áruló foglalta el a palotát. Kein, a kitaszított ezt látszólag kihasználja, és miközben segédkezet nyújt a hatalom átvételéhez, egyre több különleges képességet fedez fel magában.

A halott király lányai menekülni kénytelenek. Ene rabként ébred egy felkelőkkel teli hajón, viszontagságai során barátságok, szövetségek és szerelmek szövődnek.

De mekkora árat kell fizetnie a bosszúért?

Mena és Ray a túlélőket mentik, mígnem kénytelenek elszakadni egymástól. Rayt ígérete köti, Menát a nyomasztó bűntudata és a kötelessége.

Hárman három különböző úton indulnak, bár a céljaik közösek.

Vajon az útjaik összeérnek valahol?

Vajon Ray és Ene szerelme elég erős?

És vajon ki a meeshai? Kié az igazi hatalom?

Titok, cselszövés, szerelem és szenvedélyes küzdelem a túlélésért

Amira Stone új regényében.

Két hercegnő és a két számkivetett fiú történetének folytatása, egy váratlan csavarral.

"Olyan különleges, jól kidolgozott fantasyvilágba térünk vissza,

amivel ritkán találkozom. Egyedi karakterek, lebilincselő cselekmény

és csodálatos leírások, mintha én is ott lettem volna a szereplőkkel.

Csak ajánlani tudom!"

- Tóth Eszter, író -

Szereted a Vörös pöttyös könyveket?

Vidd haza nyugodtan! Tetszeni fog.

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.

Oldalak száma: 320

Borító: KARTONÁLT

Súly: 370 gr

ISBN: 9789635613977

Nyelv: MAGYAR

Kiadás éve: 2021

Árukód: 2755834 / 1205523

Sorozat: VÖRÖS PÖTTYÖS KÖNYVEK

 

Személyes véleményem:

Még számomra is hihetetlen, de megérkeztem az év második értékelésével. Igazából még magamat is megleptem vele, hogy a kevéske kis szabadidőmbe még mindig tudok ilyen jól haladni, ha ügyes vagyok. Persze a jól haladáshoz szükségeltetik egy nagyszerű könyv, ami szinte olvastatja magát az olvasóval. Amira könyve pedig egy csoda még mindig. Ahogy az első rész, úgy a második is elvarázsolt. Persze nem volt az egész könyv csupa izgalom, de mivel ez egy fantasy könyv kellettek a leíró részek is, hogy tudjuk mi miért történik. Az utolsó 40 oldalnál pedig tátva maradt a szám. Egyszerűen nem tudtam letenni a könyvet. Így végül a napi 50 oldalam aznap napi 114 lett, de megérte. :D

 

Magáról a történetről:

Először is szeretném leszögezni, hogy aki nem olvasta az első részt az ezt az aprócska bejegyzésem most hagyja figyelmen kívül mivel számára spoilereket fog tartalmazni a Kitaszítottak befejezésére.

Az első részt ott fejeztük be, hogy a király ellen puccsot követtek el, méghozzá nem más állt ennek a hátterében, mint a saját unokaöccse. De ezt nem úgy kell gondolni, hogy a királyi család börtönbe került, vagy csak elüldözték. Nem. A királyt és a királynőt kegyetlenül megölték. A két lányukat Menat és Ene-t pedig keresi az unokafivérük. A 4 főszereplőnk saját szemszöge továbbra is megmaradt. Ami valljuk be tök jó meg minden, de engem Ray és Ene részei kötöttek le a legjobban. Persze Keinnal és a Mena-val történtek is nagyon fontosak voltak és végül a csattanó egyik alapkellékei lettek, de olvasás közben ezek tették az i-re a pontot.

Az első rész végén már tudhattuk, hogy Ene-t, aki Damonnal, a testőrparancsnokával menekült elrabolták. Az elrablás elkövetői szabadföldiek voltak méghozzá, amit ők nem tudnak az nem más, minthogy Ene szívéhez legközelebb álló srác barátai voltak az elrabló fél. Hisz a hajón újra találkozhatunk Tiiu-val Ray féltett és óvott kishúgával, ezenfelül pedig a mindig bátor és nagyszájú Emma is felbukkan. Aki fogadalmat tett, hogy mindentől megvédi Tiiut bárhogy a felszabadítókon utazni és elrabolni az akkor még jelenlegi király lányát mennyire biztonságos, azt nem tudom. :D Mindenesetre én szerettem a hajón lévő embereket és teljesen megértettem, hogy miért utálják ennyire az uralkodót, hisz mi láttuk két szabadföldi szemszögét is folyamatosan. Viszont egy dolog van, amit nem tudtak, amit Ray már tud, hogy Ene más. Ő nem csak Kadma Arden lánya, hanem egy belevaló uralkodó lány, aki bár nem szeretne a trónra kerülni, de nincs más választása. Ezt pedig nagyon hamar ő is megtudta, amikor elárulták neki, hogy az édesapja meghalt és az unokafivére, akit annyira szeret, akiről annyira hangoztatta, hogy jobb uralkodó lenne puccsot követett el. Garth is közel állt a lányhoz mégis annyira lesújtotta, hogy az egész mögött ő állt.

Közben pedig Mena Rayel és a másik unokafivérével Ariteluval(, aki Garth testvére) menekül a titkos alagutakon át. Velük tart jó pár nemes, akik látták a puccsot, így pedig Garthra veszélyt jelentenek. Mivel Aritelu sebet szerzett, aki félig meddig a halálán van, eléggé megnehezíti a menekülést. De volt egy fordulat, amire senki nem számított az elején, amiatt pedig Mena külön vált két testőrrel és egy mesterrel és folytatták az útjukat szabadföldre, ahol Arutelu egyik csapata állomásozik. Ray pedig ott maradt Aruteluval, akit már egy ideje gyógyít és, ha belegondolunk, aki megmentette a férfi életét.

Kein pedig Gartht kiscsapatába került, aki elindult El Vedomba hátha rájön arra, hogy miért vannak képességei, és hogy rájön arra is, hogyan juthat haza. Hisz ő sem akar mást, mint visszajutni Szabadföldre. Ehhez pedig segítségre lesz szksége, hisz abban biztos, hogy nem ő a messhai. Viszont a Mesterek rengeteg titkot rejtenek, ahogy mint El Vedom lakói közben rájöttek Szabadföld is rengeteg titkot rejtett.

A négy különböző természetű ember, négy külön szemszögből mégis egy a történetük és, hogy mi a valóság. Ki lehet majd az új uralkodó? Hisz fordulatokban bővelkedett a könyv, történtek arculcsapások, amiket még én is nehezen dolgoztam fel és a vége miatt még mindig keresem az állam, ami valamikor múlthéten koppant egy nagyot.

Egyben az egész:

Nincsenek szavak, hisz egyszerűen még mindig fantasztikus ez a sorozat. A mai napig nehezen hiszem el, hogy az írónő magyar, mert ennyire jó fantasy könyvet még nem olvastam magyar írónőtől, de mindent elkel kezdeni. Köszönöm a Kiadónak, hogy esélyt adtak a könyvnek, hisz nélkülük talán nem ismernénk meg egy fantasztikus sorozatot és köszönöm az írónőnek, hogy megismertette velünk ezt a történetet és remélem, minél hamarabb jön a folytatás. Szóval drága olvasóim nem fogom tovább dicsérni a könyvet. Vásároljátok meg és meglátjátok, hogy nem csak a fellegekbe beszéltem. Ez a könyv maga a csoda.

Ha megszeretnéd vásárolni, akkor:

Libri

Könyvmolyképző

Bookline

Köszönöm, hogy itt jártatok,

Xoxo, Patti 😊

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.