Értékelés - Leigh Bardugo: Wonder Woman - A háborúhozó (DC szuperhősök 2.)



„– Mert ha valami nem sikerül, az egész világ azt sugallja, hogy azért vallottunk kudarcot, mert nem vagyunk elég jók.”

Fülszöveg:

"Harcos nővértársam, pajzsod és kardod vagyok.

Amíg én élek, az ellenségeid számára nincs menedék.

Számíthatsz rám az utolsó leheletemig, a te ügyed az enyém is."

- AZ AMAZONOK ESKÜJE -

Diana, az amazonhercegnő leghőbb vágya, hogy kivívja legendás hírű nővérei elismerését. Amikor azonban dicsőséget szerezhetne magának, nem él a lehetőséggel, hanem a száműzetést kockáztatva megszegi az amazonok törvényét, és megmenti egy halandó életét. Ám ezzel az egész világot végveszélybe sodorja.

Alia Keralis csak egy rövid időre akar elmenekülni folyton atyáskodó bátyja elől a tengerre. Nem sejti, hogy az életére törnek. Ellenségei úgy vélik, már a puszta létezése kirobbanthat egy világháborút. Amikor Alia hajóján bomba robban, egy rendkívüli erejű, rejtélyes lány menti ki őt a vízből. Hamarosan szörnyű igazsággal kell szembenézniük: Alia Háborúhozó, a hírhedt trójai Helené leszármazottja, akinek az a sorsa, hogy elhozza a világra a Vérontás és Szenvedés korát.

A két lány egy seregnyi ellenséggel találja magát szemben, akiknek eltökélt szándéka elpusztítani a Háborúhozót. És csak együtt van esélyük megmenteni a világaikat.

New York Times bestseller

Vajon a jó most is győz, vagy ezúttal a világ pusztulását okozza?

Élvezd a történetet!

"Tetszeni fog ez a könyv, akár a Wonder Woman-képregényekért rajongsz, akár a mozifilmért, akár Leigh Bardugóért, vagy ha egyszerűen csak szereted a Young Adult regényeket." - Hypable

Szereted a Vörös pöttyös könyveket?

Vidd haza nyugodtan! Tetszeni fog.

12 éves kortól ajánljuk!

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.

Oldalak száma: 478

Borító: KARTONÁLT

Súly: 490 gr

ISBN: 9789634578130

Nyelv: MAGYAR

Kiadás éve: 2020

Árukód: 2742658 / 1195694

Sorozat: VÖRÖS PÖTTYÖS KÖNYVEK

Fordító: Fazekas Sándor

Személyes véleményem:

Az írónőről akkor hallottam először mikor hír volt róla, hogy Magyarországra jön. Igen tudom azóta járt itt, viszont mivel nem sikerült tőle olvasnom, így én nem vettem részt rajta. Most picit bánom, mert a Wonder Woment nagyon imádtam és már elkezdtem a Hat varjút is. De térjünk is vissza a könyvre. Elég lassan indult be nálam a könyv. Lehet, hogy azért, mert fáradtan álltam neki, hogy meglegyen a napi ötven oldalam és egyszerűen nem igazán tudtam felfogni a dolgokat, de ahogy haladtunk előre, számomra egyre izgalmasabb lett. Viszont a kiadó hónlapján úgy írják, hogy ez egy sorozat második része, viszont sehogy se találom az elsőt. Ha valaki tud segíteni pls szóljon. :D

Magáról a könyvről:

Én kimondottan imádom a DC és Marvel filmeket, innen fakadt az a csodálatos gondolat, hogy elolvassam a könyvet.

Az elején megismerhetjük Diana-t, aki hercegnő és Themyscirán éli mindennapjait. Ez egy sziget ahova halandó nem teheti be a lábát. Ide csak azok a harcosnők, köztudott nevükön amazonok jöhetnek, akik haláluk pillanatában az egyik istenhez imádkoztak. Itt kezdhetik újra, nyugodt és harcmentes életüket. Természetesen ugyanúgy gyakorlatoznak és tanítják a többieket, mivel az emberek világa sohasem lesz békés, hisz mindig háborúra szomjaznak. Emiatt pedig ők is mindig készenlétben állnak. Diana édesanyja Hippolyta, aki lányát sárból teremtette és az istenek kegyelmével élesztette fel. Így a szigeten egyedül a lány nem érdemelte ki, hogy itt élhessen, ezt pedig folyamatosan fel is róják neki. A lánynak rengeteg mindenhol kell megfelelnie, hogy több más dolog miatt ne bántsák.

A lány indul egy futóversenyen, ahol köztudott, hogy nem ő a leggyorsabb és legfejlettebb amazon, viszont kitalált egy útvonalat, ami segítségével győzhet. Ám váratlan dolog történik. A verseny közben a parton észrevesz egy hajót, amit felrobbantottak. Mindent feladva beugrik a vízben és észrevesz egy vele egykorú lányt, aki az életéért küzd. Diana ezzel megszegi a sziget szabályát, hisz kimenti Aliat a vízből és a szigetre viszi, elsőnek egy barlangban bújtatja el, de rájön, hogy ennek ára volt. A lány jelenléte mérgezni kezdi a szigetet. Az amazonok, akik soha nem voltak betegek, most megbetegszenek. A sziget, ami eddig békés volt, most földrengések sorozatai uralják. Diana az Orákulumtól kér segítséget, aki azt tanácsolja, hogy segítsen nővéreinek és hagyja, hogy Aliat megölje a sziget. Viszont a lánynak harcos szíve van. Emiatt pedig úgy dönt, hogy megmenti a lányt. Kockáztatva eddigi életét és megmenti Aliat, aki kiderül, hogy egy Háborúhozó. Kimenekíti bár nem úgy, ahogy elsőnek gondolta, így sajnos New Yorkban kötnek ki. Diana dicsőségre áhítozik, hogy végre elfogadják őt is az amazonok, emiatt tesz mindent kockára. Itt kezdődik az egész kaland.

Alia Mayeux Keralis sokaknak a szemében szálka és sokan szeretnék holtan látni. Egyrészt amiatt is vannak ellenségei, hogy ő Keralis és amiatt is, hogy ő a háborúhozó. Hisz Alia nem más, mint Szép Heléna vérvonalából való és az ő vérvonala a Háborúhozók vérvonala egyben. A lány az elején nem akarja elhinni, de szépen lassan rájön, hogy ez nem egy rossz poén, ha nem halálosan komoly. Az izgalom folyamatosan érezhető a könyvben és én teljesen abban voltam, hogy milyen egyszerű lesz ez az egész. Hát rosszul gondoltam. Egyszerűen iszonyú nehezen tettem le mindennap a könyvet, amikor nem olvashattam.

 

Egyben az egész:

Tetszett, hogy nemcsak Diana szemszögéből láthattuk a történetet, hanem Aliaéból is. Főleg mikor a szigetet írta le, és ahogy vélekedett a hercegnőről. Iszonyú szórakoztató volt. A filmet szerintem nem láttam, de tervben van megnézni csak még időt, kell rá szakítanom. Ha viszont megvolt szerintem csinálok róla egy külön posztot összevetve a könyvvel. Az írónő előtt le a kalappal. Nagyon jól megírt történetet vehettem a kezembe és tényleg érdekes volt, tele izgalommal. A végét pedig hagyjuk. Kiborultam. :D

Idézetek:

„– De semmim sem lettél Jason. Én halhatatlan vagyok, te meg csak egy széljegyzet a rólam szóló történetben. De ki foglak belőle törölni, és névtelen senki maradsz, a világ azt sem fogja tudni, hogy egyáltalán léteztél.”

„Ezek az emberek, ezek a halandók – törékenyek, bolondosak, bátrak, esztelenül vakmerőek – megérdemelnek egy esélyt a békére. Nem késő még. A nap nem nyugodott le.”

„Az emberi bátorság különbözik az amazonok bátorságától. Diana most már látta. Annak ellenére, hogy anyja és a nővérei gyanakvással szemlélték és rosszízű megjegyzésekkel illették a halandók világát, Diana nem tudta nem csodálni ezeket az embereket. Az életük kegyetlen, kiszámíthatatlan és törékeny, de küzdenek, és egy pillanatra sem adják fel a reményt, hogy rövid földi tartózkodásuk értelmet nyerhet. Ezt a hitet érdemes megőrizni.”

„– Végül ki győzött? – kérdezte Jason.

Diana kinyitotta a szemét.

– Egyikük sem. Vagy mindkettő. Attól függ, honnan nézzük. Miközben szünet nélkül harcoltak, nőttön–nőtt a tiszteletük egymás iránt. Egymásba szerettek, de ahogyan egyforma erősek voltak, úgy egyformán kitartóak is. Egymás karjai közt haltak meg, és utolsó leheletükkel tettek házassági esküt egymásnak. Az istenek az égbe helyezték őket, ahol örökké együtt lehetnek, egyikük fénye sem halványítja el a másikét, büszke magányukban uralják az éjszakai égbolt egyik sarkát.”

„– Nem nagy cucc – mondta Theo. – Bármikor vehetsz egyet az eBayen.

– Az melyik parton van? – kérdezte Diana.

Theo ellátottá a száját. Azután becsukta.

– Jó kérdés!”

„Senki sem szereti, ha megmondják neki, mit tegyen. Te megválasztottad a jövődet. Alia is megérdemli rá az esélyt.”

Ha megszeretnéd vásárolni:

Libri

Könyvmolyképző

Bookline

Köszönöm, hogy benéztetek.

Xoxo, Patti. 😊


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.