A vér nem határozz meg. Mindig légy önmagad. | Rebecca Ross - A királynő felemelkedése


„Sok titkos ajtó van körülöttünk, a szemünk előtt. Csak nem vesszük a fáradtságot, hogy megleljük és kinyissuk őket.”

Fülszöveg:

Brienna szenvedélyének élve a tudás mesternőjének tanul a híres-neves valeniai bentlakásos iskolában, a Magnalia Házban. Amikor a mentora, a jóképű Cartier Évariste ősi könyve a kezébe kerül, hirtelen különös látomásai lesznek egy rejtélyes férfiról, aki a valaha csodálatos Maevanában élt, melyet ma már egy kegyetlen király ural. Az ország szenved, a jogos királynő bujkál. Bár mindez távoli gondnak tűnhet, Brienna szíve mégis szenvedéllyel telve dobban. A különös kapcsolat közte és a vízióiban szereplő férfi között végül Maevanába vezeti, ahol részesévé válik egy újabb összeesküvésnek a jogtalan trónbitorló ellen. Ott tudja meg, hogy mestere nem teljesen az, akinek gondolta, és egymás iránti heves érzelmeik a cselszövés érzékeny talaján egyre nagyobb lángra kapnak. Azonban amikor a lány megtudja, kiktől is származik, választásra kényszerül a szíve vágya és a vér szava között. Hogyha a felkelés sikerrel jár, Briennának kell eldöntenie, ki legyen a királynő, aki felemelkedhet - a sorsa az ő kezébe került.



Kiadó: MAXIM KÖNYVKIADÓ KFT.

Oldalak száma: 380

Borító: FÜLES, KARTONÁLT

Súly: 362 gr

ISBN: 9789632617596

Nyelv: MAGYAR

Kiadás éve: 2018

Árukód: 2718492 / 1177777

Sorozat: THE QUEEN-SOROZAT

Fordító: Bihari György


Személyes véleményem:

Ő az egyik Könyvheti szerzeményem, mellyel azóta szemezek mióta megjelent, így nem is volt kérdés, hogy kit hozok magammal haza a Kiadó standjától. Viszont vasárnap reggel kérdéses volt, hogy elmegyek, de bátor voltam és a jobb kezemen lévő csípés fájdalmai sem riasztottak el, igaz max egy órát töltöttem így kint. De a könyvekért bármit. Szóval a könyvet nem tudtam azonnal elkezdeni, de a héten belefogtam és egyszerűen imádtam. Ez pont az a fajta könyv volt, ami kellett most a lelkemnek. Könnyed, fantasy és mégis fordulatos. Számomra abszolút nyert ügye volt, minden téren. Igaz 2019 legjóbbjának nem tudom megszavazni, hisz tavalyi könyv, de biztos, hogy a legjobbak között lenne a helye.


Borító:

Egyszerűen csodálatos a borítója. Figyelemfelkeltő, fenséges és káprázatos, Tökéletesen illik a könyv tartalmához és ez bőven elég, hogy minden kritériumnak megfeleljen. Bár általában mivel borító és cím alapján választok és esek szerelembe, így elég fontos tényező, hogy ennyire szép a borítója.

Magáról a könyvről:

Főszereplőnket Briennát tíz éves korában ismerhetjük meg. Mikor nagyapja beíratja őt a híres Magnalia házba. Azt már az elején tapasztaltuk, hogy a lány egyáltalán nem tehetséges egyik mesterségben sem, mégis a nagyapja eléri, hogy felvegyék és valamelyik szak mesternőjévé tegye. Kicsit ugrunk a könyvben és a lány már 17 éves. Lassan befejezi az iskolát és találnia kell egy pártfogót, de nehezebb helyzetben van, mint társai, hisz az évek alatt minden szakon végig evickélt míg megállt a tudásnál. A mestere Cartier, aki minden szabadidejében próbálta felkészíteni Brit, hogy kiváló eredményeket érjen el, de ez a történet többről szól. A könyv főhelyszínei két ország Valenia, ahol Bri született és iskolába jár és Maevana, ahol egy gonosz király uralkodik. Brienna viszont nem olyan, mint a többi lány, hisz ő félig Valeniai és félig Maevanai. Az édesanyja meghalt mikor hároméves volt, az apját pedig egyáltalán nem ismeri. Már az elején megtudjuk, hogy még csak a nevét sem tudja, és nagyapja próbálja előle elrejteni, hogy véletlenül se kerüljön a lány közelébe. Ahogy haladtam előre a történettel egyre jobban feltűnt, hogy ez nemcsak egy szimpla könyv. Ennél sokkal többről szólt. A történet fő története a gonosz Lannon király trónfosztása volt, melyet már 25 éve megpróbált 3 Maevanai ház, de nem sikerült nekik és elmenekültek, már, aki tudott. Most újra szerveződtek és Brienna volt a lázadás kulcsa, aki egy régi őse segítségével tudta hova rejtették el az Éjkorány kövét, bár egy ideig csak részleteket látott. A kő kulcsfontosságú volt, hogy a Kavanagh királynőt visszategye jogos helyére, a trónra. Maevanában mindig is királynők uralkodtak, egészen addig míg az egyik királynő lányát csőbe nem húzták és el nem lopták tőlük az Éjkorány kövét. A koronázás másik feltétele a Királynő Kánonja, ami egy törvény arról, hogy csak királynő kerülhet a trónra. Brienna mindent megtesz, hogy segítse a jó célt, de ez veszedelmes és ez még semmi. Bri nem ismeri az apját, de az egyáltalán nem biztos, hogy ő sem tud róla semmit. Ami még elég sok konfliktust fog okozni.

A könyv folyamatosan lázba tartott és egy percre sem veszítettem el az érdeklődésemet a történet iránt. Az írónő semmit nem túlzott el. Szerelmi száll is pont annyi volt benne, amennyi kellett. Se több, se kevesebb. Nagyon szép lezárást kapott, de remélem van folytatása, hisz annyi elmesélni való lenne ebből a világból, hogy ebbe az egy könyvbe az nem fért bele. Szóval nyugtassatok meg, hogy van még Valenia és Maevana valahol, amivel még nem találkoztam.




Köszönöm, hogy itt jártatok.
Xoxo, Patti :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.