Értékelés: Finy Petra - Marlenka




„Ki kell szakadnunk a múltból, hogy a jövő ösvényére léphessünk.”


Fülszöveg:
Marlenka imádja a nárciszt. Nem csak a virágot. Bár már három felnőtt gyereke van, vonzza magához a narcisztikus személyiségeket, és gyenge ahhoz, hogy ellenálljon nekik. De vajon miért viselkednek furcsán Marlenka felnőtt gyermekei? Miért tör az asszonyra rosszullét a Városmajor egyes pontjain? Az 1944 telén a városrészben történt tragikus események Marlenka családjának több nemzedékére kihatnak. A gyógyuláshoz pedig több nemzedéknyi idő szükséges.
Finy Petra legújabb regénye identitástörténet: főhőseinek hosszú utat kell bejárniuk ahhoz, hogy rájöjjenek, kik is ők valójában. Marlenkának és gyermekeinek meg kell dolgozniuk a boldogságért és a szerelemért, ám a harmónia még így is törékeny marad.


Kiadó: Athenaeum Kiadó Kft.
Oldalak száma: 304
Borító: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly: 360 gr
ISBN: 9789632939377
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2019
Árukód: 2729689 / 1186669




Személyes véleményem:
Valahogy kötődöm az írónő könyveihez. Egyszerűen mikor megláttam már az első könyvét tudtam, hogy nekem olvasnom kell tőle és bár az Akkor is-sal mi nem kerültünk közeli kapcsolatba a Marlenka-val igen. Egyszerűen imádtam a könyvet. Az elején nehezen vettem fel a fonalat és jöttem rá, hogy mi is történik, de ahogy minden kezdett a helyére találni onnantól kezdve már nem volt megállás. Rengeteg minden volt benne ez tény, de én nem éreztem soknak. Pont emiatt volt számomra érdekes, hisz rengeteg pszichológiai dologba nyújtott betekintést, emellett a történelmi szál nálam sokat nyomott a lantba.
Magáról a könyvről:
Az elején megismerhetjük Marlenkát, aki már ideje nagyrészét már leélte, mégis csak úgy hemzsegnek körülötte az események, pedig az élete se nem volt unalmas, se nem volt boldog. A lányt eredetileg nem így hívták csak a náci üldöztetés miatt kapott egy keresztény nevet, majd egy másikat, ami csak úgy ráragadt. Már ebből tudhattuk volna, hogy nem egy egyszerű könyv van a kezünkben. Majd elkezdtük a visszatekintéseket. A történet több időben játszódott. Volt a múlt, ami az édesanyja szemszöge. Itt megtudhattuk, hogy mi történt vele, hogy üldözték a nácik és, hogyan menekült meg, majd esett újra csapdába. Volt egy rész, ami Marlenka fontosabb pillanatait mutatta be, de ezek nem voltak épp felhőtlenül boldogok. Volt a jelen, amiben élt, amiben mi olvasók még mindig reméltük, hogy most már boldog lehet és annyira fájt olvasni és reménykedni, hogy mi lesz ezután. Ezenkívül a jelen szereplőinek is voltak nézőpontjai, ahol megismertük őket, hogy miért gondolják őket olyannak, amilyenek.
Egyben az egész:
A könyv megismerteti velünk, hogy milyen az, ha egy narcisztikus személyiséggel élünk együtt és, ha tőle meg is szabadulunk, akkor mennyire vonzzuk magunkhoz újra ezeket az embereket. Egyszerűen hihetetlen, mégis igaz. Amikor hallok róla, annyira képtelen vagyok elhinni, hogy tényleg így van, de most olvasva teljesen ledöbbentem. Annyira fájt Marlenkáért a szívem és teljesen megértem, hogy az édesanyja miért követte nyomon folyamatosan az életét és remélte, hogy egyszer jobb lesz. Ha pedig ez nem lenne, elég akkor bemutatja, hogy a harmadik generáción mennyire megmarad a nyoma annak, ami történt anélkül, hogy tudtak volna róla. Tényleg hihetetlen történet, rengeteg mondanivalóval. Ha érdekel a pszichológia világa vagy a történelem vagy, ha csak elszeretnél veszni egy történetben, akkor, nyisd ki ezt a könyvet és merülj el benne. 
 
Ha megszeretnéd rendelni a könyvet:

Köszönöm, hogy benéztetek.
Patti 😊

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.