Értékelés: Tricia Levenseller - A kalózkirály lánya



"Azért vagyok ilyen, mert ezt választottam. Az vagyok, aki csak lenni akarok"


Fülszöveg:
Bőven lesz még idő, hogy jó alaposan elagyabugyáljam, miután megszereztem, amiért jöttem.

A tizenhét éves Alosa kapitány titkos küldetésre indul, hogy megszerezze a legendás kincshez vezető ősi térképet. Szándékosan elfogatja magát az ellenséggel, ugyanis át akarja kutatni a hajójukat.  Alosa könnyedén kifogna a könyörtelen kalózlegénységen, ha nem állna az útjába a fiú, aki elfogta – a meglepően agyafúrtnak bizonyuló és aljas mód jóképű elsőtiszt, Riden. Persze nincs mitől tartani, ugyanis Alosának van néhány trükk a tarsolyában, és egyetlen magányos kalózhajó nem állhat a kalózkirály lányának útjába.

Tricia Levenseller első regénye, bővelkedik akcióban, kalandban, romantikában, sőt, még némi varázslat is keveredik a nyílt tengeren játszódó, magával ragadó történetbe.

Vitorlát bonts! Tengerre fel!
Repülj vele a kalandok és érzelmek tengerén!




Oldalszám: 288

Kötéstípus: kartonált

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.

Eredeti cím: Daughter of the Pirate King

Fordító: Szabó Krisztina

ISBN: 9789634574972

Elit start: 2018.10.02

Országos megjelenés: 2018.11.02

Termékkód: 8291





Őszintén leszek. Mikor megjelent a könyv nem véletlenül nem tettem be a kosaramba. Egyszerűen annyira nem fogott meg, hogy én most azonnal rendeljem meg. Gondoltam majd egyszer, ha lesz rá időm és energiám, akkor megveszem, utána pedig energiát veszek magamon és el is olvasom. Közben pedig megérkezett november végén Marianna ajándéka, amiben ez a könyv is fellelhető volt. Azt hiszem talán két napig szemeztem vele a polcon és késztetést éreztem, hogy most azonnal elolvassam. Valahogy magához húzott és ez az érzés addig játszott velem abba a két napba, míg mire győzedelmeskedett felettem. Hajnalig olvastam és egyszerűen nem bírtam letenni. Már vörös volt a szemem és fájt, de nem tudtam szabadulni az érzéstől, hogy ezt olvasnom kell, és nem tehetem le egy percre sem. Mondanám, hogy kicsit bánom, hogy nem olvastam el hamarabb, de azért örülök neki, hogy a jó könyveket mind most a pocsék időszakomban olvasom el, hisz most teljesen összeesküdött ellenem az élet és jó érzés, hogy mikor rászánom magam végre egy könyvre akkor az olyan, ami izgalmas, tökéletes, letehetetlen és lehengerlő. Elvárásaim viszont voltak az irányába, hisz mégiscsak nagyon húzott hozzá valami. De minden egyes elvárásom felülmúlta.
Borító: 5/5

Most, hogy külön elemeznem kéne a borítót, viszont ugye azzal kezdtem, hogy nekem annyira nem volt első látásra szerelem. Miután elolvastam a könyvet elég érdekesen viszonyultam hozzá, hiszen nem lett kedvenc, de megnéztem arról az oldalról is, hogy mennyire illik a könyvhöz. Úgy viszont tetszett. Középpontban a kalóz király egyetlen elismert leánya, akit pártfogásába vett a kalózkirály és nevelt, tanított. Erről az oldalról nézve teljesen jó a könyv és elég sokszor éreztem magam a Karib-tenger kalózaiban. Így viszont számomra elég ütős a borító. De persze csak erről az oldaláról, hisz első látásra mégsem szerelem.
Magáról a könyvről:

Az írónő rettentő hamar belevág a közepébe, hisz máris az események közepébe kerülünk ahol Alosa elfogása történik. Szóval egyből az izgalom tetőpontjára vág a könyv és egyszerűen innentől kezdve már nem ereszt el minket. A kalózkirály lánya az első perctől megragadja az olvasót, hisz a hercegnő már az elején bebizonyítja, hogy nem véletlenül az az apja, aki. Megismerjük mennyire profi diplomata, mennyire ért a fegyverekhez, vagyis azt hinnénk, hogy megmutat már magából mindent, de mégse. Alosa rettentő bátor és persze, mint egy igazi kalóz vakmerő is. Szóval már az elsőpercektől megszeretteti magát velünk, olvasókkal. Hamar kiderül, hogy mennyi mindent jelent Alosa elrablása. Mindenki azt hiszi, hogy a saját akaratát sikerül elérnie és a végén annyi fordulat lesz, hogy egyszerűen egy percre sem teszem, le a könyvet mivel a végén a szereplők tényleg csinálnak valami oltári nagydolgot nélkülem. Ezt pedig ugye egyikünk sem hagyhatja. 


A másik főszereplő, aki minden szívet elrabol az olvasóktól az pedig nem más, mint Riden, az első tiszt. Ugye elmondtam, hogy éppen Alosa elrablása történi és Riden annál a hajónál első tiszt, akik elrabolják a hercegnőt. Az elején kicsit utáltam, hisz nem tudtam eldönteni, hogy ő most kivel is van. A kapitány a bátya volt, aki döntéseivel nem mindig értett egyet, de nagyrészt mindig engedelmeskedett neki, közben pedig sokszor a saját értékrendjét tartotta szem előtt. Nagyon fura volt sokszor, de aztán megszerettem. Egész jó kis álompasi lett a végére.
Viszont eddig csak a szereplőkről ejtettem szót. Magáról a könyvről annyira nem. Itt igazán a fantáziádra van bízva minden. Hisz nincsenek túlzott leíró részek. Minden a saját világodra van bízva. Ennek ellenére én egy tökéletesen jó világot képzeltem magam elé. Egyáltalán nem volt olyan ahol nem tudtam volna, mi táruljon a szemem elé.
A történet nagy részét a cselekmények, fordulatok, ármányok és humoros párbeszédek, szófordulatok tették ki.  Alosa kiváló kalóz. Remek problémamegoldó érzékkel és tényleg mindenből ki tudja vágni magát. Elég profi kis főszereplő. Szóval nálam mindent vitt.

Egyben az egész:

Hihetetlenül jól megírt történet. Tényleg teli van izgalommal és letehetetlen olvasmány. Nem szerettem soha a kalózok világát. Még a Karib-tenger kalózai sem tartozik a kedvenceim közé. Ezt a könyvet mégis szerettem és nagy kedvenc lett. Annyira sajnálom, hogy nincs itt a második része, hisz ez az a könyv, aminek muszáj kiadni a folytatását. Aosa igazán magával viszi az olvasót. Azt hiszed, hogy kapsz egy gyenge kalózos könyvet egy magát legjobbnak képzelő kis hercegnővel. AZTÁN ROBBAN a BOMBA és egyszerűen magával sodor a kalózok kis világába. Azt hiszem, erre mondhatjuk azt, hogy igazán jó könyv és tényleg megéri elolvasni. Szóval tengerre fel kisolvasóim. Bontsatok vitrolát és merüljetek el ebbe a csodálatos kalandba. 


Köszönöm, hogy itt voltatok,





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.