Értékelés: Tűz és Düh avagy Trump a Fehér házban


Fülszöveg:
"Michael Wolff, a Fehér Házba bejáratos oknyomozó újságíró a közelmúlt legvitatottabb amerikai elnökének történetét meséli el bennfentes értesülései alapján. Donald Trump elnökségének első kilenc hónapja viharos, vérlázító és - nem utolsósorban - filmszerűen fordulatos volt. Wolff nem mindennapi jogosítványának hála rendkívüli bepillantást kaphatunk a Trump-adminisztráció fondorlatos belső játszmáiba és megérthetjük, hogyan kerülhetett pozícióba és törhet egyre magasabbra ez a rapszodikus és zabolátlan természetű ember. A Tűz és düh a megjelenés napján bombaként robbant az Egyesült Államokban, hisz a sikerkönyves szerző legújabb bestsellerében megannyi új tényt és összefüggést tár fel, amelyek más megvilágításba helyezik az Ovális Irodában kialakult káoszt. 

De vajon mit gondol igazából a saját stábja Trumpról? Miért állította Trump, hogy Obama elnök lehallgattatta? Miért rúgta ki valójában James Comey FBI igazgatót? Miért nem lehetett Steve Bannont, az egykori fő elnöki stratégát és Jared Kushnert, Trump vejét egyedül hagyni egy szobában? Bannon menesztése után ki lett az adminisztráció szürke eminenciása? Mi a trükkje a Trumppal való kommunikációnak? Mi a közös a Trump-elnökségben és a Producerek című filmben? 

Soha nem volt még az Egyesült Államoknak ilyen végletesen megosztó elnöke. Wolff lebilincselő olvasmányából megtudhatjuk, hogy a Trump keltette viszály és széthúzás egy újfajta rend kezdete-e, vagy az első lépés az apokalipszishez vezető úton."


Oldalszám: 448 oldal
Megjelenés: 2018. március 26.
Méret: 200 mm x 125 mm x 50 mm
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789632937632


Mikor megemlítettem az Athénaeum kiadó, hogy elolvashatom a Trumpról szoló könyvet igazából kapva kaptam az alkalmon, de ugye akkor kezdtem a kreszt is és így kicsit feltornyosultak a recenzióim, de valamiért mégis Trump maradt a végére, amit nagyon is bánok, hisz számomra nagyon érdekes. Főleg, hogy imádom magát a történelmet is és pár évtized múlva biztos vagyok benne, hogy már ő is benne lesz a történelem könyvekben. Az pedig, hogy ez jó vagy rossz értelemben vonul majd be az pár év múlva ki fog derülni. Addig pedig olvassunk a kulisszák mögé, hogy mi folyik a színfalak mögött.



Borító: 5/5
Igazából nem lehet mást adni a borítóra, mint 5 pontot, hisz tökéletes Trump képet választottak hozzá, mert érződik rajta az arrogancia, az a tűz, ami kimondottan kell a politikához és a düh, ami sokszor látszódik is az elnökön. Szóval egyértelműen tudni, még a cím nélkül is, hogy kiről és azon belül miről lesz szó benne. Mivel az összes hírportál lehozta, hogy könyv jött ki az Elnökről, így szerintem nincs olyan, aki még nem hallott róla, ha mégis akkor az nagyon csukott szemmel jár. Viszont, ha azt nézzük, hogy Trump annyira megosztó és valamilyen szinten érdekes személyiség, hogy mostanában ő az egyetlen olyan elnök, akiről könyvet írtak. Biztos vagyok benne, hogy ő is élvezi ezt a figyelmet, és ezzel a teljesen sokszor elcseszett politikájával is mindig középpontban tud lenni. Bár nem hiszem, hogy Trumpot ellehetne ítélni, hisz mégis megválasztották, azt, hogy Amerikának ez mennyire tesz jót azt nekik kell eldönteni és persze évek múlva fog kiderülni. Addig pedig én további sok sikert és jó egészséget kívánok neki. :)
Nem mondom, hogy mindenben egyetértek vele, de ugye nekem nem lehet szavam. Mindenki a saját háza táján söprögessen, hisz nekik még mindig jobb a gazdaságuk, mint a miénk. :)

Magáról  a könyvről:

A szerző bevezetőjét olvashatjuk el az elején, melyben kifejti azt is, hogy miért nemcsak 100 napról számol be és arról is ír, hogy amikor ennek neki kezdett egyáltalán nem gondolta volna, hogy egy könyvnyi anyagot fog összegyűjtve. De gondolom ennek nagyon sokan örülnek, hisz ki ne lenne kíváncsi arra, hogy milyen ember közvetlen közelről Trump és, hogy mit gondolnak róla a környezetében élők.
Majd egy kisebb ismeretet kapunk Robert Ailes (Fox News egykori vezetője) és Steve Bannon egymással való kapcsolatáról és persze arról, hogy Ailes milyen véleménnyel van a jelenleg megválasztott elnökről.

" Ailes sok mindent kedvelt Trumpban: azt, hogy üzletember, hogy showman, hogy pletykafészek. Csodálta hatodik érzékét, amellyel ráérzett a globális piac működésére - vagy a kérlelhetetlenségét és fáradhatatlanságát, amellyel szakadatlanul győzni akart. Szerette Trump játékát."

Majd belevágunk az egész könyvben. Néha visszamegyünk pár évet, majd előre-előre kacsingatunk, de egyáltalán nem összecsapott és tökéletesen átadja, hogy mit kell tudnunk az elnökről. Viszont voltak dolgok, amik zavartak. Például, hogy konkrétan senki nem hitt az egész kampánycsapatból abba, hogy Trump nyerhet, de ezt még lehet emelni, hisz még maga Donald Trump se hitt abban, hogy nyerhet. Sokan úgy gondoltak, hogy alkalmatlan erre a posztra, hogy ő inkább csak egy tévés showman és egyáltalán nem gondolták, hogy bárki is megválassza őt. Szóval a választás napján mindenki egy bukott kampányban reménykedtek, hisz számukra ez lett volna a győzelem. De minden megváltozott.

"De most eljött számára a döntő pillanat. Hirtelen mindenhol a világon bizonytalanság volt érzékelhető. Az Egyesült Királyságban a brexit, Európában a menekült áradat, a munkások jogfosztottsága, a további pénzügyi összeomlás réme. "

 Az amerikai nép úgy gondolta, hogy Trump lesz számukra az ideális elnök. Közben pedig folytatódtak a játékok amik a kampány alatt is voltak. Mindenki bemártott mindenkit, előkerültek szaftos dolgok és ebből a könyvből még inkább megtudjuk, hogy vajon milyen az elnök. Mit miért tett és, hogy hányan állnak mögötte, akik folyamatosan azon fáradoznak, hogy mindent megértessenek Trumppal.  szeretnék nagyon sokat írni a könyvről, hisz ha pikáns részleteket írnék ki, akkor nem biztos, hogy elolvasnátok így pedig fent tartom a kíváncsiságotokat.

"Beszélek vele - egyezett bele Ailes. - De Trump mindent megtenne Rupertért. Ahogy Putyinért is. Felfelé nyal, lefelé tapos. Csak az érdekelne , ki kit szed rá."

Viszont vannak dolgok amik mellett nem tudok elmenni az pedig az, ahogy Melanie Trump ennyi mindent elviselt neki. Hisz nem egy megcsaláson van túl és mégis ott áll a férje mögött és támogatja mindenben. Nem tudom, hogy ez abból fakad, hogy teljesen érzelemmentes a férje iránt vagy abból, hogy ennyire szereti.
Tényleg nagyon sok mindent szeretnék írni róla, de ahhoz, hogy megértse mindenki a miérteket és tényleg lássa, hogy milyen Trump ahhoz tényleg elkell olvasni a könyvet. Higgyétek el egyáltalán nem fogjátok megbánni. 
Köszönöm, hogy itt jártatok és, hogy annak ellenére, hogy nem írtam le az egész könyvet és semmi bensőbb részletet nem osztottam meg veletek még kedvetek lesz elolvasni. Tényleg megéri.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.