Amy Ewing: The Jewely- trilógia 3 - A fekete kulcs


Fülszöveg:
Violet és a Magányos Város külső köreinek népe túl sokáig élt az Ékkő királyi családjainak szolgálatában. Most azonban a Fekete Kulcs nevű titkos társaság a hatalom átvételére készül. Bár Violet tisztában van vele, hogy a lázadás kulcsfigurája, magánemberként is sokat kockáztat: a Tó Hercegnője elrabolta a húgát, Hazelt. Violet keményen küzdött, hogy elszökjön az Ékkőből, és most mindent el kell követnie, hogy visszatérjen; nem csak azért, hogy kiszabadítsa Hazelt, hanem hogy megmentse a Magányos Város jövőjét.


Oldalak száma: 312
Borító: FÜLES, KARTONÁLT
Súly: 344 gr
ISBN: 9789632618494
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2017
Árukód: 2706466 / 1169090
Fordító: Szűr-Szabó Katalin


Borító:


Nekem még mindig tetszik. Tökéletesen kihangsúlyozza Violet szerepét ebben az egész történetben. Egyértelműen neki kell a középpontban állnia, hisz nélküle nem mentek volna semmire. Azt be kell vallanunk, hogy ő a legerősebb, így egyértelmű, hogy neki nagyobb figyelem jut a borítón.


Személyes véleményem:


Mivel az előző két részről már hallottátok áradozásomat, így nem hiszem, hogy megleplek vele titeket, hogy ez is nagyon imádtam. Már alig vártam, hogy hazamenjek, bekuckózzam a szobámba és újra a Magányos városba röpítsem magam. Valahogy hiányzott mindenki és mikor kinyitottam a könyvet, a lapok ismerősen köszöntöttek. Vagy csak velem játszott megint a képzeletem, de gondolom ez mindenkivel előfordul. Legalábbis remélem, ha pedig mégsem akkor lehet újra megnézetem a fejem. Na jó csak viccelek. Szóval még mindig imádom a sorozatot. Tetszik, hogy nem lusták a főszereplők, hanem tényleges tenni akarás van bennük és, ha úgy gondolják, hogy elegük van az elnyomásból akkor esznek érte és semmi nem akadályozhatja meg őket. Kisebb jellemfejlődés is előfordul bár mivel amúgy is makacs szereplőink vannak, akik harciasak, így inkább ezek a vonások csak még jobban megmutatkoznak. Az írónő stílusa továbbra is lehengerel, meglep és elvarázsol. De gondolom már eleget ömlengtem, így gondolom már magára a történetre vagytok kíváncsiak. :D


Magáról a történetről:

Itt is leszeretném szögezni, hogy ha nem olvastad az előző részt, akkor nagyon kérlek szépen ne olvasd az értékelést tovább mivel spoilert fog tartalmazni az előző részekre kifolyólag.
Szóval a másodék rész vége egy újabb arcul csapás volt és el se tudtuk képzelni azonkívül, hogy hősnőnk biztos a húga segítségére fog menni, hogy mihez is kezd így. Szóval tényleg tűkön ültem, hogy végre folytathassam. Mivel, mint kiderült a Tó Hercegnője elvitte magával Hazelt, Violet húgát abban a reményben, hogy ő is ugyanolyan tehetséges, mint nővére, de sajnos ez nem igazán így történt. Szerintem annyira a hercegnőt sem lepte meg, hisz Violet már rég kiderült, hogy mennyire különleges, de legalább csalinak jó lesz, hisz a lány úgyis húga megmentésére indul.

Viszont ott van még az is, hogy a helyettesekből előléptetett paladinoknak kell Violet, hogy segítse és irányítsa őket, de mindegyikük megérti, hogy mennie kell. Mivel a második részben kiderült, hogy ők a Paladinok ősei és visszaakarják foglalni a szigetet és ledönteni a falakat, de az úgy nem működik, ha Violetet közben megölik. De a lány okos és egyre agyafúrtabb, hisz a mágiával megváltoztatja kinézetét, szeme,haja mindenét és nagyjából felismerhetetlen lesz. Garnet pedig tökéletes beviszi a palotába, mint a feleségének a szolgálója. Egyedül Annabell édesanyja az, aki rájön, hogy ki is ő valójában, de ezt a hasznára szeretné fordítani, így pedig senki nem árulja el. Közben pedig az események mozognak a háttérben. Nagyon sok embert állítanak a pártjukra és folyamatosak a zavargások és hihetetlen, hogy ilyen zavargások és dolgok mellett még mindig nem érzik a vesztüket az Ékkő lakói, de sajnos egyre jobban közeledik a nap, amikor a támadást indítják  fekete kulcs tagja. Folyamatosan izgalomba tart a könyv és egyáltalán nem lankad le a figyelmünk közben.

 Nagyon szépen megmutatja a sorozat, hogy milyen mikor zsarnoksággal felépül egy rendszer és, hogy egy idő után az elnyomott emberek fellázadnak és, hogy mi lesz ebből? Semmi jó azt elhiheted. Violet jobban megismeri az Ékkő lakóit. Rájön, hogy vannak emberek, akiket bármennyire is utál sajnos rá kell jönnie, hogy is csak áldozat és bizony arra is rájön, hogy a háború vagy lázadás attól függ, hogyan hívjuk sajnos áldozatokkal jár és sajnos szeretteink is meghallhatnak közben. Olyanok, akiknek élniük kellene, mert szüksége van rá a világnak. De ugye a háború nem válogat, hanem könyörtelenül megöl mindenkit, aki az útjában áll. 

Ugye Violet azért is akar minden áron testvére mellett lennie, mivel a lapok szerint terhes és a születendő gyermeke elvileg kislány, de vajon ebből mi igaz? Hisz ez azt jelentené, hogy az elrablása napján kellett megtermékenyítenie és azonnal meg is kellett fogannia, ami valljuk be hatalmas csoda lenne, de én már félek az írónőtől, hisz könyörtelenül nyírja ki a kedvenc szereplőimet és sokáig rettegésben tartott Ash vakmerősége miatt. De hálistennek voltak percek amikor semmi okom nem volt, hogy lerágjam a körmeim, vagyis csak addig míg nem lapoztam a következő oldalra. :D

Amíg Ravenek három kerülettel arrébb szervezkedtek, addig Violetnek kikellett találnia, hogy hogyan védje meg a húgát, hisz a  Hercegnőének rengeteg ellensége van és nem sokan örülnek az eljegyzésnek még a Választófejedelem felesége sem. Így pedig kétszer olyan nagy veszély fenyegeti szegény lányt.

Szóval én továbbra is ajánlom mindenkinek elolvasásra a könyvet és persze  a sorozatot, hisz egy nagyon érdekes és izgalmakkal teli disztópiát sikerült összehoznia az írónőnek. Köszönöm a kiadónak, hogy elhozta nekünk magyarul és remélem még több ilyen csodálatos sorozatot kapunk.




Köszönöm, hogy itt jártatok, Patti. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.