Értékelés: Tarryn Fisher: F*ck Love - Kapd be, szerelem!



„Valóban van hely a szívemben a megbocsátásra; de az életemben nincs hely egy olyan embernek, akinek folyamatosan szüksége van rá.”
Fülszöveg:
"Tarryn Fisher ezúttal a humorral átszőtt, érzékeny oldalát mutatja meg..." - Willow Aster
A New York Times sikerkönyves szerzőjétől.
Helena Conway szerelmes lesz.
Akaratlanul.
Észrevétlenül.
De nem véletlenül. Kit Isley pontosan az ő ellentéte - rejtélyes, fékezhetetlen és a legkevésbé sem óvatos. Mindez akár remekül is alakulhatna...
Ha nem Helena legjobb barátnőjével találkozgatna. Helena kénytelen dacolni a szívével, helyesen cselekedni, és másokra is gondolni.
Egészen addig, amíg fittyet nem hány az egészre.
Tarryn Fisher, New York Times sikerkönyves szerző lehet, hogy vagányabb nálad, de ezt nem dörgöli az orrod alá. Az első diplomáját a Roxfort Varázsló és Boszorkányképző Szakiskolában szerezte. Az emberi természet nagy tisztelője, egy hús és vér gonosz, mégpedig a Mardekár házból. A szíve sötét, de az olvasóit azért kedveli. Jelenleg Washingtonban él fiával és lányával.
Az év legizgalmasabb regénye a női útkeresésről és a szerelemről.


Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 325
Borító: KARTONÁLT
Súly: 384 gr
ISBN: 9789634572343
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2018
Árukód:2713758 / 1173988
Sorozat: RUBIN PÖTTYÖS
 Fordító: Frei-Kovács Judit

Borító:


Azt hiszem a borító nagyon árulkodó. Csak azt nem tudom, hogy az olvasók vagy a főszereplő szívét próbálták ábrázolni vele. Viszont egy valamit tényleg elértek, mégpedig azt, hogy nagyon figyelemfelkeltő lett. Ehhez pedig hozzájön a cím, így nálam azonnal nyerő volt.



Személyes véleményem:


Ez is azok a könyvek közé tartozott, amiket alig vártam, hogy elolvashassak.
De tényleg úgy maga a borító és a cím is. Teljesen figyelemfelkeltő volt és már a megjelenése első hetén meghódította a szíveket és mellette törte is össze, amilyen gyorsan csak tudta. Persze, mint minden regénynek, ennek is megvolt a hátulütője, hisz bármennyire nem szeretek értékelést olvasni olyan könyvekről, amiket el szeretnék olvasni, hogy kicsit se befolyásoljanak mégis utamba eset egy-kettő. Így viszont nagyon megosztó vélemények voltak, ami a legtöbb könyvnél meg is van. De szerintem ettől még adható esély egy könyvnek. 
Nálam az írónő nagyon sokszor bizonyította már, hogy tud meglepetést okozni, így már csak arra vártam, hogy csillapodjanak az emlékeim a többi véleményről és tényleg csak arra összpontosítsak, hogy én, hogyan reagálok a könyv pillanataira. Majd rá kellett jönnöm, hogy a szívem és a megérzésem most sem tévedett. Tényleg érdemes volt elolvasnom a könyvet és teljesen meghódított. Fél nap alatt sikerült kiolvasnom, ami mostanában nagyszó, hisz a munka és egyéb elfoglaltságok miatt kevesebb időm van olvasni, de most mindent félretettem csak a könyvet nem. Ahányszor megpróbáltam egyszer sem sikerült, mivel mindig tudni akartam, hogy hogyan tovább. Ritkán szurkoltam mostaniban ennyire egy párnak, hogy összejöjjenek, de most annyira vágytam arra, hogy kérlek légy sablon és jöjjetek össze. 
Annyi, de annyi csavarral, viccel, csipkelődéssel volt telve az egész könyv, hogy Helena mellett még én is szerelmes lettem Kitbe. De pszt, ezt ne áruljátok, el maradjon kettőnk között. Viszont volt benne is sok dolog, ami idegesített azon kívül, hogy olyan, mint a legtöbb pasi képtelen nyugton maradni és úgy dönteni, hogy lehet, mindent elveszít.
A könyvet, ha nagy vonalakba mesélném el valakinek, akkor teljesen azt hinne, hogy valami újabb klisés könyv, ezért sem mesélek róla senkinek, hanem csak egyszerűen annyit mondok, hogy olvasd el és megtudod, hisz az a sok furcsaság, jó kedv, szomorúság minden egyes lapján valami csodálatos. Tarryn Fisher a kliséből a könyvek oldalaira varázsolta magát az életet, ez miatt magasodott ki messze-messze a többi könyv közül ez a könyv.



Magáról a könyvről:

Tudom-tudom, hogy inkább erre vagytok, kíváncsiak szóval térjünk rá a könyvre is.
Gondolom azt már sejtettétek, hogy a könyv a szerelemre épül, de nemcsak ebből áll ennél szerintem sokkal mélyebb dologról ír szerintem és ez miatt lesz olyan különleges. Hisz nem csak arról szól, hogy van egy lány, aki szerelmes lett és összetörték a szívét, hanem az útkeresésről. Főszereplőnk Helena úgy gondolja, hogy mindent tud magáról. Eltervezték a szüleivel az életét és nagyon szépen halad rajta, majd egy álom mindent megváltoztat. Már nem biztos magában és a kapcsolatában sem, arra vágyik, ami tiltott és ez mellett arra is, ami teljesen más, mint az eddigi útja

. Elkezdi keresni az igazi önmagát, viszont rá kell jönnie, hogy kevésbé tehetséges, de kitartó és nem adja fel. Helena átlagos lány, se nem szép és se nem csúnya. Nincs, kimagasló tehetsége mégis elvarázsol mindenkit, akivel találkozik. Ha azt vesszük, szerintem mindenkiben van egy kicsi Helena, aki ki szeretne törni és elindulni egy olyan úton, amire titokban vágyik, csak nem mer lépni. Talán ezért is szerettem meg ennyire a könyvet és a főszereplőt.

Tehát ott tartottam eredetileg, hogy főszereplőnk álmodott méghozzá nem is akármilyen álma volt. Az időben előre ugrottunk és Washingtonban kötött ki méghozzá nem is akárkivel, hanem a legjobb barátnője barátjával. Volt gyerekük, IKEA-S bútoraik és művész volt, pedig szerinte kicsit sem ért a művészethez. Majd mikor már kezdte beleélni magát hirtelen felébredt. Felébredt egy olyan álomból, ahol a legboldogabb volt. Ez az, amit még akkor magának sem ismert be.

Mindenkivel szerintem előfordult már, hogy álmodtunk valamit és legszívesebben soha nem ébredtünk volna fel belőle. Itt is ez történt és ezért volt olyan hétköznapi mégis egyszerűen varázslatos, hogy ez volt az a pont, ami teljesen megváltoztatta a mi főszereplőnk életét.



Viszont azért az mellett ő sem tud elmenni, hogy Della pasijával álmodba el a jövőjét, hisz mindenki ismeri az arany szabályt, miszerint: legjobb barátnőnk pasija mindig tabu. Bármi történik is. Helena mindent megtesz, hogy próbálja csillapítani vagy csak elrejteni az érzését, de egy idő után már nem megy. De ahhoz, hogy ne ítéljük el annyira kicsit mélyebre kell látnunk. Hisz a szerelmi háromszög mindig bonyolultabb és nagyon sok dolog történik közte. Della, aki elvileg a legjobb barátnője a mi főszereplőnknek egy igazi hárpia. Számomra nem tekinthető barátnőnek, nem, hogy legjobbnak. Ezt nem azért mondom, mert nem passzolja, le egyből a pasiját mikor ringbe szállnak érte, hanem maga a viselkedése, a gondolatai. Minden idegesít benne és voltak részek, amikor drukkoltam érte, hogy történjen vele valami. Pedig elvileg nem vagyok gonosz ember. :D
A másik karakter, akiről beszélnünk kell az a srác, aki a középpontban áll, aki nem más, mint Kit.

Jelenleg Della pasija és, hogy ez fog-e változni? Mivel én tudom a végét így nem árulom el nektek valamiért meg kell szenvednetek nektek is. Viszont Kit a maga módján tényleg különleges mégsem érzem, hogy megér ennyi szenvedést, hisz én is azt éreztem nagyon sokáig, mint Hells, hogy nem akar nagyon kihátrálni a kapcsolatból, hanem csak megnézi, vele meddig juthat, és mit adhat neki, ha pedig nem sikerül még mindig ott van Della. Akivel még mindig nem tudom, hogy jöhet össze egy épeszű ember, de ebből is látszik milyen Kit. Viszont ahogy mentünk előre egyre jobban kedveltem.
Viszont nem a kedvenc karakterem még mindig egy ismeretlen leányzó volt, aki nem más, mint Greer. nem mondom, hogy jön ő a képbe, de már a legelején elvarázsolt. Csodálatos személyisége van és nagyon erős. Lehet, azért helyezem Helena elé, mert nem sokat tudunk róla, de viszont a személyisége és a lelke csodálatos. Szóval nálam ő a favorit.

Kedvenc idézetek:

„De ne törd össze egy lány szívét csak, mert próbálod meggyógyítani a tiédet!”


„ - Mert Della szerelmes, és ilyenkor soha nem a pasi a hibás. Csakis a versenytárs.”„Már csak kettős keresztekben beszélünk. Nekem tetszik. Nem válaszolok. Kapd be, félelem! Kapd be, Kit! Kapd be, szerelem! Nincs szükségem ezekre a mugli szarokra.”


„De ők nem látják a szívemet. Ha látnák, azonnal megértenék, miért kenődött el a sminkem.”


„Számtalan érzés tör rám egyszerre, de az első sorban a fájdalom tolong. Lelki szemeim előtt még mindig látom Brandit, de soha nem akarnám, hogy Annie másmilyen legyen.”


„ - Továbbléptem rajta, Helena. Egész életedben szerethetsz valakit, és nem tudod, miért. Ezzel együtt lehet élni.”

Köszönöm, hogy itt jártatok és remélem legalább egy kicsit felkeltettem a figyelmeteket.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.