Értékelés: Anita Boza - Sötét vágyak fogságában

 




„A gyomromat görcs szorítja, a szívem sajog, mintha megszakadni készülne. Minden alkalommal ilyen, sosem tudom megszokni, hogy a halálhoz jövök látogatóba.




Fülszöveg:

Lisa Beale Haitira utazik a Természetvédelmi Világszövetség megbízásából, hogy megakadályozza egy természetkárosító kikötő építését. Ráadásul haldokló barátja utolsó kívánsága is a vállát nyomja: meg kell találnia a férfi Haitin eltűnt kislányát, Casey-t. Kevin Hop leszerelt amerikai katona, akinek bárja van a Karib-tenger partján, és aki bármit feláldozna azért, hogy sikerre vigye a vállalkozását. Ám egy hazugság miatt csaknem mindenét elveszíti. Találkozásuk nem sok jóval kecsegtet: Lisa épp azt hivatott megakadályozni, amit Kevin támogat. Kettejük sorsa mégis összefonódik egy olyan világban, ahol a tenger kéken csillámló hullámai elmossák a könnyeket. Haiti csillagpettyes éjszakái alatt fellángol a szerelem, ám a körülmények cseppet sem ideálisak egy kibontakozó kapcsolathoz: vuduvarázslatok, átkok, kizsigerelt hullák kísérik Lisa és Kevin nyomozását. Van-e remény számukra ott, ahol a Sors kerekét az érdek forgatja, és ahol az ellenséged ellensége nem mindig a barátod? Kitarthat-e a szerelem akkor is, ha kettejük közül az egyiküknek biztosan fel kell adnia az álmait? Izgalmas nyomozás és szenvedélyes románc a vérpezsdítő Haitin, a vudu őshazájában. Sötét, perzselő, zsigerig ható történet.


Személyes véleményem:

Anita könyve volt az első, amit magamhoz vettem, hogy újra visszatérjek az olvasás világába, még igazából májusban és szépen el is olvastam őt is és az éjszaka színeit, majd szépen lassan elmaradt az energia és az értékelés is. Hogy miért? Talán a baba, munka, esküvőszervezés mellett egyszerűen kimerültek a tartalékaim. Talán csak elfáradtam. Nem igazán tudom melyik vagy összességében az egész, de most megfogadtam, hogy minden könyvet, amit elolvastam ez idő alatt megpróbálok kilőni jövő hét csütörtökig. Szóval minden erőmmel azon leszek, hogy naponta kikerüljenek az értékelések. Mivel tegnap ez elmaradt, így ma kettő is érkezni fog és mindkettő Anita könyvéről.

Anita számomra egy különleges írónő, mert bár sokszor olvastam hasonló kaliberű könyveket, mégis sokkal jobban meg tudja tartani a figyelmet. Van valami az írásában, ami plusz fűszert ad minden sztorihoz, így ahogy az elején is mondtam kicsit visszahozott újra az olvasás világába, még ha csak egy időre is.

Magáról a könyvről:

Őszintén megmondom, hogy elsőnek nem erre számítottam. Azt hittem kapok egy könnyedebb romantikus könyvet, erre szembejött velem a rideg valóság. Hisz ez a könyv minden csak nem könnyed. Hajnal 3-kor olvasni még sötétebb, mint amilyen lenne, de hát mit csináljon az ember lánya, ha nem tud aludni és érdekli a sztori?

A történetünk főszereplője Lisa, aki egy traumán ment át pár éve és ez sajnos még mindig kísérti. Alapjáraton egy nagyon szerethető karakter, így már az elején van, ki miatt tovább akarod olvasni. Hisz a főszereplő szimpatikus és tudni szeretnéd, hogy mibe is keveredik. Legjobb barátja, Dan, aki rákkal küzd és már nincs, sok neki hátra megkéri, hogy segítsen megtalálni a kislányát, aki pár éve veszett el Haitin. Lisának a munkája miatt amúgy is oda kell utazni bár nem sok kedve, van hozzá, hisz a múlt még mindig kísérti, de emellett most még egy fontos dolgot meg kell tennie. Meg kell találnia Casey.

Lisa első feladata, mint környezetvédő, hogy megakadályozza a Kecske-szigeten tervezett kikötő felépítését. Hisz bár az emberek örülnek neki, mert új munkalehetőséget teremt. Mégis muszáj közbeavatkozni, hisz természetvédelmi kár keletkezik, ha a terveket elkészítik, és a kikötő felépül.

Viszont arra nem számít, hogy amint Haitin földet ér, azonnal célponttá válik. A lánnyal rettentő sok minden történik, hisz vannak olyanok, akik nem akarják, hogy sikerrel járjon egyik ügyben sem.

Eközben pedig egy szövevényes szerelmi szál is kezdetét veszi, Kevinnel, az egykori amerikai katonával. A férfi lesz az egyetlen támasza, a bizalmasa, aki bár nem tudja, a pontos okát Lisa ittlétének mégis segíti őt. A lány viszont elveszti a bizalmát egy idő után. Én kifejezetten kedveltem Kevin Hop karakterét.  Egyedül üzemeltet, vagyis próbál életben tartani egy bárt, közben, amiben csak tudja, segíti az itt élő embereket. Igen az egyetlen hibája, hogy ő támogatja a kikötő megépítését, de azt is amiatt, hogy az embereknek egy picit jobb legyen. Ezen kívül pedig mindenféle kifogás nélkül segít Lisának az életben maradásban. A nyomozásuk során, hogy Caseyt előkerítsék, közben olyan oldalával találkoznak Haitinek, amiről Lisa elsőnek álmodni sem mert. Itt jön képben a gyerekrablás és prostitúció. Dan órája ketyeg, Casey sem tudni életben van-e még és, ha igen akkor meddig. Lisa és Kevin az idővel futnak versenyt. Vajon minden összejön? Egyesíteni tudják újra apát és lányát vagy már túl késő? Ezekre is mind választ kapsz, ha elolvasod Anita könyvét.

Egyben az egész:

A Sötét vágyak fogságában című könyv egy rendkívül izgalmas, de picit félelmetes krimi. Haiti azon részével találkozunk, amit általában nem hangsúlyoznak ki. Hisz melyik ország bemutatását kezdik a szegénységgel, a bűntényekkel? Az írónő roppant jól megírta ezt a könyvét, amit körbevesz a vudu, a titokzatosság és a brutalitás is. Köszönöm az írónőnek, hogy egy újabb csoda könyvet olvashattam tőle, még ha okozott is éjszaka pár nyugtalan percet. J

Ha meg szeretnéd rendelni Katt ide!

Köszönöm, hogy benéztetek.

Xoxo, Patti J


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.