Üzenetek hálójában | Isabella Maldonado- A titkos kód

 




„Ha választanom kell, hogy csak kívülről nézzem a küzdelmet, vagy beszálljak a ringbe, én harcolni fogok. Mindenkor.



Fülszöveg:

Csak egy sötét múlttal rendelkező FBI-ügynök oldhatja meg a legsötétebb bűnügyeket.
Az FBI különleges ügynöke, Nina Guerrera tizenhat éves korában kiszabadult egy sorozatgyilkos csapdájából. Évekkel később, amikor rátámadnak egy virginiai parkban, a neten futótűzként terjed a küzdelméről készült videó.
Ám nem csak a rajongók seregét kápráztatja el Nina harci tehetsége. Az a férfi is figyeli, aki tizenegy éve elrabolta. Elszánta magát, hogy visszaszerzi a zsákmányát: szörnyű gyilkosságot követ el, és be akarja vonni Ninát a nyomozásba.
De ez csak a kezdet... Az internet segítségével a tettes közös játékra hívja a nagyközönséget. Rejtjelezett fejtörői "Titkos Kód" fedőnéven a közösségi média szupersztárjává teszik- ám Nina számára csak egy szörnyeteg, aki védtelen áldozatokra vadászik.
Nina együttműködik az FBI kitűnő elmeszakértőjével, a saját múltja által kísértett dr. Jeffrey Wade-del, és az egész országon át hajszolják a ragadozót. Nyomról nyomra, egyik áldozattól a másikig haladva Nina versenyt fut az idővel, hogy megállítsa a gyilkost, miközben rajta a világ szeme.

Fejtsd meg a Titkos Kódot!
Kikapcsol és feldob a borzongás, az izgalom?
Vidd haza nyugodtan, tetszeni fog!

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.

Oldalak száma: 325

Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT

Súly: 384 gr

ISBN:  9789633739747

Nyelv: MAGYAR

Kiadás éve: 2023

Árukód: 2772032 / 1217177

Sorozat: KRISTÁLY PÖTTYÖS KÖNYVEK

Fordító: Tóth Enikő Mária

Személyes véleményem:

Én nagyon szeretem a KMK női pszichothriller vonalát és minden évben sort kerítek arra, hogy 2-3 hasonló könyvet elolvassak. Általában ezt mindig a decemberi, januári időszakokban sikerül kiviteleznem. Miután elolvastam a könyv fülszövegét egyszerűen tudtam, hogy ez lesz számomra a tökéletes könyv, amivel kipihenhetem a vizsgák okozta fáradalmakat. Egyszerűen órákra letudott kötni és folyamatosan azon gondolkodtam, hogy mikor tudom folytatni a könyvet, hisz annyira zseniálisan volt felépítve a történet, hogy képtelen voltam mondjuk napokig csukva hagyni és rá se nézni. Ott volt minden egyes gondolatomba, hogy vajon miért szemelte ki magának a lányt. Vajon van-e valami rokoni kapcsolata a Titkos kóddal, amiről nem tud. Vagy egyszerűen a véletlenek játszottak közre. Szóval így utólag végig gondolva, tényleg a lehető legjobb választás volt a kikapcsolódásra.

Magáról a történetről:

A történetünk kezdetén egy nagykorúsítási eljárásnak lehetünk tanúi, illetve ezzel együtt kezdeményezett névváltoztatási eljárásnak. Főszereplőn Nina Esperanzáról, Nina Guerrerára kívánja változtatni a nevét. Ninát már egészen kicsin elhagyták, méghozzá akkor amikor még csak kisbaba volt. Vérszerinti szülei lemondtak róla és egy egészen hihetetlen helyen hagyták. Miután valaki sikeresen megtalálta egy nevelőintézetbe vitte, onnan pedig elkezdődött a nevelt gyerekek döcögős útjára lépni. Sok hasonló esetet hallunk mikor a rendszer nem szúrja ki az alkalmatlan szülőket és szegény lánnyal is ez történt. Már egészen kicsiként megkellett tanulnia, hogy csak magára számíthat és senkit nem érdekel, hogy mi lesz vele.

A lány 16 évesen sikeresen megmenekül egy szexuális bántalmazás elől, de ekkor még nem is sejtette, hogy ezzel felkeltette valaki figyelmét. Nem sokkal később elrabolják, brutálisan bántalmazza egy férfi és természetesen meg is erőszakolja. A lány roppant nagy erő bírtokában van és megmenekül. Cserébe viszont örök emlék marad az átélt borzalmak. Nina erőt merít ebből és sikeresen végig viszi a nagykorúsítási ügyét és a névváltoztatási kérelmét, egy titkosított eljárásban. A lányt egy FBI ügynök is segíti és mentorálja, így ennek hatására csatlakozik a rendőrséghez és ezen belül az FBI-hoz is.

Ninával a későbbiekben már csak 10 év múlva találkozunk, mikor egy lányt brutálisan megölnek és hirtelen a figyelem középpontjába kerül. A lánynak ugyanolyan sebhelyei lettek, mint ami neki is volt és a holttestet egy szemétbe rejti. A lány számára titkos üzenetet is tartogat, de nem elégszik meg annyival a tettes, hogy csak az FBI figyelmét kelti fel. A nagyközönség számára is tartogat meglepetéseket. Minden egyes rejtvényt kiposztol és így az emberek is bevonásra kerülnek a nyomozásba. Az FBI, de legfőképpen Nina időt fut a közemberekkel, a gyilkossal és közben a saját démonjaival is meg kell, hogy küzdjön.

De vajon elég erős lesz ehhez a nem mindennapi feladathoz? Rájönnek ki a gyilkos mielőtt újabb lány esik áldozatául?

Egyben az egész:

Nina egy nem mindennapi karakter és imádom, hogy mennyire erős volt. Mennyire nagy a küzdeni akarása és az életben maradási ösztöne. Egyszerűen ezerszer feladhatta volna, hisz brutális helyzetekben volt, de kitartott és bizonyítani akart, elsősorban saját magának. Ezenkívül a gyilkos is nagyon jól felvolt építve, egy iszonyú magas IQ-val rendelkező személy volt, aki évekig tökéletesen tudta elrejteni a valódi arcát a nyilvánosság előtt. A titkos üzenetek pedig iszonyú sokat lendítettek a történeten. Ezenkívül rettentő jó volt belelátni az FBI munkájába, hogy a háttérben mennyi embert és csapatot tudtak egyszerre bevonni, nagyon kevés idő alatt. Szóval számomra zseniális volt ez a könyv.

Köszönöm a recenziós példányt a kiadónak.

Ha tetszett az értékelés az alábbi oldalra kattintva megtudod rendelni! 😊

Köszönöm, hogy benéztetek.

Xoxo, Patti! 😊

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.