Colleen Hoveer - Emlékek róla

 



 

„Volt az előtted, és volt a veled. De valamilyen oknál fogva sosem gondoltam, hogy lesz olyan is, hogy utánad.”


 

Fülszöveg:

Kenna Rowan öt évet töltött börtönben egy végzetes kimenetelű hiba miatt, és most visszatér a városba, ahol az élete félresiklott, abban a reményben, hogy találkozhat négyéves lányával. De a hidakat, amiket Kenna felégetett maga mögött, lehetetlen újjáépíteni. Lánya életének fontos szereplői mind távol akarják tartani a gyerekétől, bármennyire keményen dolgozik is azon, hogy bizonyítson. Az egyetlen, aki nem zárta be előtte az ajtaját, az Ledger Ward, a helyi kocsma tulajdonosa, aki szinte az utolsó reménye, hogy utat találhat a lányához. Ha azonban bárki is rájön, hogy Ledger lassan Kenna életének fontos részévé válik, mindketten elveszíthetik a számukra legfontosabbak bizalmát. A nehézségek ellenére Ledger és Kenna között kialakul valami, és ahogy az érzéseik erősödnek egymás iránt, úgy nő a kockázat is.

 Kennának módot kell találnia arra, hogy vezekeljen a múlt hibáiért, hogy a reményre és a gyógyulásra alapozva új jövőt építhessen.

Egy fiatal anya azért küzd, hogy visszatérhessen
a lánya életébe – de vajon lesz számára hely?



Szerző: Colleen Hoover

Fordító: Sereg Judit

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.

Sorozat: Rubin pöttyös könyvek

Megjelenés: 2023.10.25.

Oldalszám: 392

Kötésmód: kartonált

Raktári kód: 010745

ISBN: 9789633996621

EAN: 9789633996621

Eredeti cím: Reminders of Him

Országos megjelenés: 2023.11.24.

Személyes véleményem:

Colleen Hoover neve számomra már garancia arra, hogy egy brutálisan jó könyvet fogok olvasni és készítsek legalább egy százas zsepit magam mellé, meg egy tábla csokit, ami elveszi picit a rosszkedvemet. Az Emlékek róla című könyvére már felkészített egy kedves bloggertárasam Vivi, hogy brutális és szóbeli előtt semmiképp se kezdjek bele különben nem fogok tudni koncentrálni a szóbelire való készülésre. Amibe így utólag belegondolva tökéletesen igaza volt, mivel két nap alatt kiolvastam, de csak azért, mert dolgoznom is kellett és rettentő sokat sírtam rajta. Egyszerűen darabokra tört.

Magáról a könyvről:

Kenna Rowan börtönbüntetéséből szabadult fél éve és már az első perctől kezdve megpróbálta minden erejét és pénzét összeszedni, hogy végre először láthassa kislányát. Hisz Kenna már a börtönbűntetését töltötte mikor feleszmélt arra, hogy várandós. Bár a szülésnél lehetőséget kapnak az anyák arra, hogy karjukba foghassák gyermeküket mielőtt elviszik, őt ez nem illette meg. Diem koraszülött babaként jött a világra, így sürgősen kórházba kellett szállítani, így édesanyjának arra sem volt lehetősége, hogy egyszer az életben láthassa. Kennat az tartotta életben, hogy a nagyszülők, akikhez Diem került egyszer megbocsátanak neki és legalább egyszer az életben láthassa a saját szemével vérszerinti gyermekét.

A lány gondatlanságból elkövetett emberölés miatt került börtönbe, hisz öt évvel ezelőtt alkoholos állapotban vezetett autó, melyben párja ült az anyósülésen. A tárgyaláson kiderült, hogyha segítséget hívott volna akkor szerelme még mindig élt volna. A lány nem reagált semmire és elfogadta a rá kiszabott büntetést, melyet jómagaviselet miatt 5 évre csökkentettek.

Mivel Kenna nehéz körülmények között nevelkedett jobbnak látta, ha Scotty szülei nevelik fel. A lány gyerekfejjel ment börtönbe, ahol egyszerre vált édesanyává és gyászolta Scottyt, aki a világot jelentette számára, majd mikor kijött egy megtört, de mégis erős felnőtt nőként került ki, aki tudta, hogy van miért, pontosabban kiért harcolni.

Kenna szemein keresztül bepillantást nyerhettünk Scottyval való szerelmébe és láthattuk, hogy bár csak fél évet tartott a kapcsolat mégis számukra ez egy elsöprő szerelem volt, és teljességgel megvoltak győződve arról, hogy együtt szeretnék leélni az életüket.

„Dobogott a szíve, száguldott a pulzusa, zihált a mellkasa, és könnyek szöktek a szemébe, amikor azt mondta: „Kurvára szeretlek, Kenna! Jobban szeretlek, mint valaha is bárkit. Állandóan hiányzol, még akkor is, amikor együtt vagyunk.”

Ez nagyon megmaradt bennem. „Hiányzol, még akkor is, amikor együtt vagyunk.””

De egy rossz döntés miatta minden szerettük élete fenekestől felfordult és Kenna egyedül maradt a mérhetetlen fájdalmával. A lány visszament Scotty szülővárosába és találkozott végzetével, amiről még csak nem is tudott. Az első ember, akivel komolyabban összefutott pont Scotty legjobb barátja volt. Bár a férfi nem tudja meg azonnal, hogy ki ő, így is magával ragadja. Elsőnek csak kíváncsi rá, majd miután megtudja, hogy ki ő csak azt akarja, hogy tűnjön el Diem közeléből, majd végül Ledger munkát ad neki, hogy Kenna összegyűjtse a pénz, amivel tovább tud állni, de titokban reménykedik benne, hogy egyszer még láthatja Diemet. Viszont Ledger a saját csapdájába esik és egyre jobban megszereti a lányt, ahogy Kenna is őt.

Kenna harcot vív a múltjával, az érzéseivel és elhunyt szerelme szeretteivel. A lány leveleket ír Scottynak, melyben megemlékezik szerelmükről, illetve leírja, hogy mi történt vele azután, miután ő már elment. Ledger pedig mindent megtesz, hogy megvédje Diemet, akit majdnem születése óta véd. Viszont a napok, hetek múlásával megismeri Kennat és megismeri azt is, hogy mi történt azon a végzetes éjszakán. Így harcot vív önmagával és az érzelmeivel, amit a lány iránt kezdett táplálni.

„– Nem vagyok rossz ember, Ledger! – A hangja csordultig van megbánással. – Nem azért vagyok itt, mert azt gondolom, hogy megérdemlem Diemet! Én csak látni akartam. Ez minden. Ennyi. – A pólójával megtörli a szemét, aztán még hozzáteszi: – Néha elgondolkodom, mit mondana Scotty, ha most látna minket. Olyankor azt remélem, hogy nincsen élet a halál után, mert ha van, akkor Scotty lehet az egyetlen szomorú ember a mennyországban.”

A férfinek választania kell, hogy Diemet vagy Kennát akarja és ez egy borzasztó nagy belső vívódás lesz számára. Ebbe a küzdelembe pedig mi olvasók is belekerülünk és sebet ejt a szívünkön. Egyszerűen kettészakadtam. Hisz, amit az elején megtudtam Kennáról, ott már megszerettem és megsajnáltam és nagyon drukkoltam neki, hogy láthassa a lányát, majd láttam Ledger álláspontját, ami miatt nem tudtam eldönteni, hogy most mikor teszek jót Diemnek, majd a levélnél jött az utolsó késszúrás, amikor kiderült, hogy pontosan mi is történt. Ledgerrel együtt jöttünk rá, hogy Kennát a világ legnagyobb hibája volt bántani. Egyszerűen darabokra tört az a levél és sírva olvastam a sorokat Kennával együtt.

Egyben az egész:

Az írónő felültet egy hullámvasútra, amiről leszállni már csak az utolsó oldallal tudsz. A jegy nem visszaváltható, az út nem félbeszakítható és a sírógörcs garantált. Kenna és Scotty szerelme felemel, mégis a padlóra küld, ami történt velük, majd egy reménysugarat dob neki és nekünk olvasóknak is Ledger személyében, majd újra padlóra küld és közben ott van a remény, hogy talán egyszer mégis láthatja a lányát. Hisz bár Scottyt elvesztette valami maradt belőle, aki nem más, mint Diem. Az írónőnek ez a könyve erősebb lett, mint a Minden tökéletesed pedig, azt hittem azt nem fogja ebben az évben felülmúlni, de hát tévedni emberi dolog, mint ahogy mindenki tévedett Kennával kapcsolatban. Szóval mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, aki tényleg egy brutálisan jó könyvet akar olvasni és nem riad vissza az általa okozott könnycseppektől.

Köszönöm a recenziós példányt a kiadónak!

Ha felkeltettem figyelmed akkor itt tudod megrendelni a könyvet! 😊

Köszönöm, hogy benéztetek,

xoxo, Patti! 😊


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.