Értékelés: Colleen Hoover - Elrontott Életek




 „Igazságtalan, hogy egyetlen esemény, egyetlen másodperc szétzilálhatja a világot. Mindent felboríthat a fejedben. Elpusztíthat minden boldog pillanatot, ami eddig a földrengésig vezetett.





Fülszöveg:

HOGY SZEDD ÖSSZE A SZILÁNKOKAT,

HA NINCS RAGASZTÓ, AMI EGYBEN TARTJA?

Morgan Grant és tizenhat éves lánya, Clara, a legkevésbé sem szeretne hasonlítani egymásra.

Morgan elszántan meg akarja óvni a lányát attól, hogy ugyanazokat a hibákat kövesse el, mint ő maga: túl fiatalon teherbe essen és férjhez menjen. Morgannek akkor félre kellett tennie az álmait.

Clara nem akar anyja nyomdokaiba lépni. És az ő kiszámítható anyukájával amúgy sincs bennük semmi közös, fikarcnyi sem.

Harcos természetükkel és egymásnak ellentmondó céljaikkal Morgan és Clara rettentő nehezen tud együtt élni. Csak Chris tud békét hozni a családi otthonba, Morgan férje, Clara apukája, a család oszlopa. De ez a béke darabokra törik, mikor Chris karambolozik - tragikusan és sok kérdést felvetve. A szívet tépő és tartós következmények jóval túlnyúlnak Clarán és Morganen.

Morgan küszködik, hogy megint felépítsen mindent, ami összetört körülöttük, és végül annál talál vigaszra, akitől a legkevésbé várná. Közben Clara egy olyan fiú felé fordul, akitől eltiltották. Minden egyes nap újabb titok, neheztelés, félreértés választja el anyát és lányát. Már-már annyira, hogy talán lehetetlen visszatalálniuk egymáshoz.

A RÉMÁLMOD, AMIT MÉGIS TÚL LEHET ÉLNI?

NÉZZ A MÉLYÉRE!

Személyes véleményem:

Én nagyon szeretem az írónő könyveit és bár elég kevés van, amit még nem olvastam, így került képbe az Elrontott életek. A fülszöveg alapján nem tudtam eldönteni, hogy vajon nagyon fogom szeretni vagy nagyon fog idegesíteni. Na most ez a kettő között volt. Az írónő még mindig zseniálisan ír és emiatt minden könyve tökéletes lesz, viszont néha a szereplők annyira idegesítőek tudnak lenni, hogy amiatt megy el egy könyv. A múlt eseményeiből elég sok mindent meg lehetett tudni és volt egy megérzésem Chrisékkel kapcsolatban, de egészen a baleset napjáig elvetettem a dolgot, hogy biztos csak én gondoltam túl. Rettentő sok mondanivalója van a könyvnek.

Magáról a könyvről:

Az elején megismerhetjük a 17 éves Morgant, aki szinte sokként és mikor rájön, hogy már 6 hete késik a menzesze és valószínűleg terhes lett. A szereplők lelkivilágába már itt is bepillantást kapunk. Látjuk, hogy a baráti társaságban a párok mennyire a saját ellentétük mellett kötnek ki és a szikrát is látjuk mely ott van Morgan és Jonah között. Amit a férfi már akkor megemlít, hisz mindketten tudják, hogy nem azzal vannak, akivel lenniük kellene. Az ellentétek nem mindig vonzzák egymást és általában azokkal tudsz a legjobb kapcsolatba kerülni, akik hasonlítanak ráf. Akik lelke megtalálja a párját a másikban. Jonah lelke megtalálta a párját, aki nem a barátnője Jenny, hanem Morgan, a lány nővére. Majd ezután a jelenbe kerülünk, ahol megismerjük Chris és Morgan kislányát, aki nem más, mint Clara. Clara szokásos tizenéves, de mégis jól neveltnek tűnik. Egy eseményről már lemaradtunk, mégpedig arról, hogy Jenny egy éjszakás kalandba keveredett Jonahval, mikor a férfi

visszajön a városba az édesapja temetésére. Ebből pedig egy gyermek lesz. A férfi felhagy mindent az addig felépített életéből és visszaköltözik, hogy mindenben támogassa a lányt és a gyermekét. Viszont egy hívás mindent megváltoztat. Egy hívás, ami romokba dönthet egy házasságot, egy családot és egy férfit, aki a cselekmények áldozat. Chris és Jenny autóbaleset szenved sé minden a feje tetejére áll. Egy titokra derül fény, melyet Morgan nem oszt meg a lányával, hoy a szeretteiről csak a jóra és a szépre emlékezzen. Viszont ebből rengeteg konfliktus alakul ki közöttük. A kommunikáció teljesen félremegy és néha megtudtam volna fojtani őket. Morgannak rettentő nagy erő kellett, hogy ne sározza be Christ és húgát, akire rettentő dühös és minden jóga megvan. Mégis minden sértést áll és vár, amig a lány megnyugszik. Közben a szikra újra ott van Jonah és Morgan között, hisz a 17 évvel ezelőtti vonzalom nem múlt el. 

Egyben az egész:

Tökéletesen bemutatja, hogy mennyire fontos, hogy mindig kommunikáljunk a gyermekünkkel, hogy meghallgassuk. Főleg mikor tinik. Hisz rettentő sok inger éri őket ebben a korban. Főleg a mai világban. Ha pedig egy tragédia történik még fontosabb, hogy kommunikáljunk.

Ezenkívül tökéletesen bemutatja, hogy történjen bármi is, két szív mely összetartozik mindig egymásra talál. Hisz a szív mindig megtalálja a párját. Évek múlva is. Tragédiák után is.

Ha megszeretnéd vásárolni a könyvet Katt Ide! 😊

Köszönöm, hogy benéztetek.

Patti 😊


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.