Értékelés: Colleen Hoover: November 9

 


„– Szeretni valakit nem csak magára az illetőre vonatkozik, Ben. Szeretni valakit azt jelenti, hogy elfogadjuk az összes embert és dolgot is, akit és amit az illető szeret. Én el fogom fogadni. Tényleg. Megígérem.



Fülszöveg:

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiú, aki találkozott egy lánnyal.
A Lánnyal.
Fallon megismerkedik Bennel, az ígéretes regényíróval - egy nappal azelőtt, hogy az ország másik felére költözik. A szerencsétlenül időzített vonzalmuk a lány eseménydús életével együtt megadja azt az ihletet, amire Ben mindig is vágyott a regényéhez. Telik-múlik az idő, párhuzamosan futó életükben jönnek-mennek a kapcsolatok és a csalódások, de továbbra is találkoznak évente egyszer, mindig ugyanazon a napon. Egészen addig, ameddig Fallon el nem bizonytalanodik, hogy Ben vajon igazat mond-e neki, vagy csak tökéletes valóságot kreál a regényéhez az ütős konfliktus kedvéért.
Lehet-e egyáltalán szerelmi történetnek nevezni Ben kapcsolatát Fallonnal - és egyúttal a regényét is -, ha szívfájdalommal végződik?
Feledhetetlen szerelmi történet egy író és váratlan múzsája között..
Hagyd, hogy elvarázsoljon!

Személyes véleményem:

Elsősorban leszeretném szögezni, hogy én nagyon szerettem ezt a könyvet. Bár a Colleen Hoover

top lista első helyét nem szerezte meg, de azért a dobogó harmadik fokára felért. Azt, hogy mit szerettem benne annyira nehéz megmondani. Az írónő stílusa mindig is nagy kedvenc volt. Szóval mindenképp hozzájárul ehhez, hogy a könyv remekül volt megírva és maga az alap történet roppant érdekes, ezenkívül nekem sokat nyomott a sztorin, hogy Fallon az édesapjánál lett egy tűz áldozata. Nem szoktam róla beszélni, de mikor 7 éves voltam én is így jártam. Bár én ébren voltam és nem sérültem meg mégis a lelkünkön egy életre nyomot hagy az eset. Így tökre megértem, hogy nem szívesen emlékszik arra a napra, de elég erről beszéljünk a könyvről.

Magáról a könyvről:

Fallon ép New Yorkba szeretne költözni és november 9-én ebédre hívja az apját, hogy elújságolja neki, mégsem szeretné feladni a színészetről szőtt álmait. Belevág ebbe a kalandba és mindent megtesz, hogy újra a színpadon álljon, mint 16 éves korában. Bár a lánya tényleg tehetséges az évekkel ezelőtti tragédia örökre pecsétet nyomott Fallon karrierjére. A lány az édesapjánál keletkezett tűzben megsérült és sebes lett a teste fele. Mind az arca és a teste, így pedig „sérült” áruként már nem kíváncsi rá az ipar. Hiába a tehetség, hiába a belső szépség a lány karrierje derékba tört. Az apja nem hisz benne, hogy bármit is el fog tudni érni és van bármi értelme, hogy tovább próbálkozzon. Azt szeretné, hogy olyat tanuljon, amivel tényleg tud bármit is kezdeni a jövőben és ebbe a kedves, meghitt családi beszélgetésbe keveredik bele Ben.

Ben meghallotta, hogy Fallon már egyedül nem képes megvédeni magát az édesapja lenéző stílusával szemben, így eljátssza, hogy a lány párja és elmondja a véleményét az épp lehulló félben lévő sztárban. Bár, ha jobban belegondolok az ő csillaga már rég lehunyt.

Miután Fallon apja már nem volt képes állni a Bennel való csatározást feladta és elment, a két fiatal pedig ott maradt kettesben. Ebből órák hosszig tartó beszélgetés illetve volt egy pár órás együtt alvás és különválás lett, de megfogadták, hogy minden év november 9-én találkoznak, mivel Fallon édesanyja azt mondta, hogy a lány csak 23 éves kora után legyen szerelmes mivel akkor már tudni fogja, hogy ki is ő valójában. Ben hajlandó ebbe belegyezni, de még sem várnak egymásra. Szabad randizniuk mással, sőt Fallon feladatai között szerepel is, hogy kötelező randira mennie. Így telnek az évek. Ezekben az időszakokban sok minden történik velük és a titok, amit Ben őriz hatalmas súlyként nehezedik rá. Mikor pedig kidurran hatalmas káosz lesz és összetört szíveket hagy maga után.

Egyben az egész:

Egy aranyos szerelmes történet, mely a szerelem első látásra hajaz, de még sem teljesen az. Az őszinte szerelem tökéletes példája a két fiatal, akik bár sok mindenen mentek keresztül, mégis mernek őszintén szeretné és hisznek abba, hogy megérdemlik a boldogságot.

Bár Fallon rettentő önbizalomhiányos volt és áldozatul esett az édesapjánál egy háztűzben, hiába sérült meg kívül-belül mégis jön egy srác, aki eléri, hogy ne tekintse magát sérült árunak. Rettentő sok mondanivalóval rendelkezik a könyv, kevés hely lenne mindet felsorolni. Így csak annyit tudok mondani, hogy bátran olvasd el. Nem fogsz benne csalódni. Hisz az írónő megint tökéletesen csavarta a dolgokat, így biztos nem fog közben elkalandozni a figyelmed olvasás közben.

Kedvenc Idézetek:

„Sohasem fogod tudni megtalálni önmagad, ha elveszel valaki másban.”

„Rá kell vennem magam, hogy megteremtsem az életemet, mielőtt felemészt az az élet, amit nem élek.

„A szerelemnek két ember között kell maradnia, és ha nem így van, én inkább félreállok, mint hogy részt vegyek a versenyben.

„– Az egyik dolog, amit mindig próbálok észben tartani, hogy mindenkinek vannak hegei – szólal meg. – Sokaknak még rosszabbak, mint nekem. Az egyetlen különbség, hogy az enyémek szem előtt vannak, míg mások hegei nincsenek.

„Amikor hajlandó leszel feladni a számodra legfontosabb dolgokat csak azért, hogy valaki mást boldognak láss, az az igaz szerelem.

Ha megszeretnéd vásárolni akkor katt:

Élfestett kiadásért pedig katt ide!

Köszönöm, hogy benéztetek!

Xoxo, Patti 😊


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.