Értékelés: Elle Kennedy - The Chase - A hajsza




„Nekem olyan pasi kell, aki tudja, mit akar. Olyan, aki hajlandó erőfeszítéseket tenni értem, és boldog, ha velem lehet. Olyan, aki velem akar lenni.”


Fülszöveg:

Az ellentétek tényleg vonzzák egymást?
Más magyarázatot nem látok rá, miért vagyok úgy oda Colin Fitzgeraldért. Általában nem vonzanak a kivarrt, videojáték-őrült kocka izomagyak, akik lököttnek és felszínesnek tartanak. És az előítéletei mellett az is ellene szól, hogy a bátyám haverja.
És hogy a barátja belém van zúgva.
Ja, és említettem már, hogy lakótársak vagyunk?
Nem, mintha számítana. Fitzy egyértelművé tette, hogy nem érdeklem, holott úgy szikrázik köztünk a levegő, hogy félő, leég tőle a házunk. Én sosem voltam az a fajta lány, aki fut egy pasi után, és nem most fogom elkezdeni. Épp elég gondot okoz nekem az új suli, a seggfej tanárom és a bizonytalan jövőm. Ha a szexi lakótársamnak végre megjön az esze, és rájön, mit szalaszt el...

…tudja, hol talál.
Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma:405
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 420 gr
ISBN: 9789634576242
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2019
Árukód: 2731663 / 1188269
Sorozat: RUBIN PÖTTYÖS
Fordító: Barthó Eszter


Borító:

Egyszerűen olyan szép, de most komolyan. Nem bonyolult, nem mutat túl sokat, nincsen agyon tervezve. Szimplán egyszerű borító, mely különleges történetet takar. Alapjáraton az eredeti sorozat az Off Campus borítóit fogadtam kicsit kétkedve, hisz félmeztelen pasik. Én pedig egyszerűen unom, hogy azzal próbálnak eladni egy könyvet és hiába próbálom elengedni a borító-történet párhuzamot kicsit nehéz, hisz rengetegszer ítéltem meg borító alapján a könyvet és adtam neki már képzeletbe plusz pontokat, egyszerűen az ellentétét kaptam, mint amit reméltem.


Személyes véleményem:


Imádom az írónő stílusát. Nagyon sokat gondolkodtam rajta, hogy elolvassam-e a könyvet, mert abban biztos voltam, hogy az Off Campus sorozat utolsó részét nem olvastam, de egyszerűen nem jöttem rá meddig jutottam a sorozattal, így pedig féltem ettől a könyvtől, de egy kedves barátnőm Kitti megnyugtatott, hogy önálló könyvként is élvezhető, így bátran vágtam bele és egyáltalán nem csalódtam. Ha jól emlékszem pár óra alatt elolvastam és egyszerűen mikor a végére értem olyan hiányérzetem volt. Egyszerűen nem akartam elengedni a történetet, én újra részese akartam lenni a világuknak. Konkrétan kétségbeestem, hogy most mi lesz? :D


Magáról a könyvről:


Őszintén megmondom én mindig imádtam Summert, így nagyon örültem, hogy ez a történet róla szólt. Mellette soha nem lehet unatkozni, mindig a középpontban van, és csak úgy megy az élet mellette. A lánnyal ott találkozunk, mikor eltanácsolják a Brownról. Egy meghatározott okot azt kapunk, viszont a teljes történetet csak a regény végefelé ismerjük meg. Ami valljuk be engem eléggé idegesített. Mindenáron tudni akartam, hogy mi volt a teljes sztori, de hát én már csak ilyen vagyok.
Így, hogy Summer pályafutása véget ért az egyik egyetemen egy ismerős helyszínen köt ki méghozzá a Briarön. Az biztos, hogy itt sem fogunk unatkozni, ezt már az első perctől kezdve láttam. A lányt az egyetemre édesapja nyomta be hisz az igazgató nagyon jó barátja az apukájának, ami eléggé szúrja az igazgatóhelyettes csőrét és ezt ki is mutatja a lány számára, de ez nem tántorítja el őt. Mindent megtesz, hogy bizonyíthasson. Viszont lakásügyben nem járt ennyire jól. A Kappa lányok nem engedték, hogy ott lakjon így a bátyjának hála három hokissal lakhat majd együtt, többek között Colinnal. Hamar megtudjuk azt is, hogy mind a két emberünk érdeklődik a másik iránt és ezt elég pocsékul mutatják ki, amiből a bonyodalmak kezdődnek. Ciki. A bonyodalmak után pedig továbbra is együtt kell laknotok. Dupla Ciki, de ettől lesz olyan borzasztóan izgalmas minden.

Summerről mindenkinek az a kép jön le, hogy egy elkényeztetett, hisztis plázacica, aki imád a középpontba lenni és azt hiszi, minden körülötte forog. Nagyon kevesen vannak, akik hajlandóak jobban megismerni. Ami számomra elég szomorú. Én már rég megtanultam, hogy soha ne ítéljünk csak a külsőről, hisz a felszín alatt egy egészen más embert kaphatunk. A lánynak tanulási nehézségei vannak, amit próbál rejtegetni és emiatt ezerszer többet küzd egy jegyért, mint a társai. Számomra ilyen téren igazi példakép lett, ösztönzött, hogy én is többet adjak bele bizonyos tantárgyakból, hisz semmi sem lehetetlen.

A másik főszereplőn, akit már említettem az Fitz, aki nem akar közel kerülni a lányhoz, hisz gyűlöl a középpontba lenni és egyszerűen nem tud mit kezdeni Summer drámaikirálynő őfelségével. De minél jobban tagadja maga előtt is a vonzalmat, az annál erősebb lesz. A srác egyszerre végez két szakot, ami nagyon menő. Egyszerre művészlélek és informatikai beállítottságú, ezenkívül hokijátékos. Én szerintem valahol ott lettem szerelmes, hogy megtudtam, hogy ennyi mindenre képes, hogy mennyi mindent tesz azért, hogy elérje a célját és mégsem szeretne soha a középpontba lenni.

Na, most itt van számunkra két ellentétes lélek, akik titkon imádják egymást és mégis csak kerülgetik a másikat. Summer mellett viszont sosem unalmas az élet, így miatta olyan szépen mennek az események és a cselekmények, hogy sohasem laposodik el a történet. Egyszerűen a lány maga egy hatalmas energia bomba.


Egyben az egész:

Szóval, hogy röviden összefoglaljam, csak annyit mondanék, hogy olvasd el. De ez ennél többről szól ugyebár. Imádom az írónő stílusát. Egyszerűen hiába olvastam tőle még keveset a kedvenc íróim közé nőtte be magát, hisz letehetetlen könyveket ír, melyek olvasása közben tényleg nem unatkozol. Nem fogsz ott ülni órákat a könyve felett és közben azon gondolkodni, hogy miért olvasod, hisz csak a történetre fogsz tudni figyelni. Egyszerűen csodálatos. Ezek a könyvek miatt imádok olvasni.


Idézetek:

„Nem könnyű szeretni magunkat, de a belső kritikusunkat elhallgattatni még nehezebb.”  

„Sokféle csók létezik. Némelyik a szex előjátéka. Némelyik csupán unalomból csattan el. Némelyik megbizsergeti az ember testét, míg a másik semmiféle izgalmat nem vált ki. De minden ilyen csókban van valami közös: csak egy csók.
Nem A CSÓK.
A CSÓK órákig, napokig vagy akár még tovább ott ragad az ember fejében. Ha rágondolva megérinted az ajkad, forró remegés fut végig a testeden, mert eszedbe jut az érzés, ahogy a szája a tiédre tapadt. Az ilyen csókhoz nem kell nagyjelenet.” 

„Te vagy a napfény – fejezem be magamban.
A neve nyár, a lelke napfény.” 

„Allie sorozata egy regény feldolgozása, amit én is olvastam. Örülök, hogy a haverom barátnője szerepet kapott, ezért sosem vallanám be neki, hogy a könyv jobban tetszett.
A könyv mindig jobb.” 

„Ő a vidámságom, mert mindennel, amit mond, megnevettet.”


Értékelés:


                          



Ha megszeretnéd rendelni a könyvet akkor:




Köszönöm, hogy benéztetek.

Xoxo,
Patti 😊


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.