Értékelés: Baráth Viktória - Ártatlanok

 



„De sosem leszünk tökéletesek. Vannak hibáink, lesznek vitáink, de amíg mindketten egyet akarunk, nem lehet túl nagybaj.”





Szerelem, kötelesség, hűség

Thomas Parker különleges ügynök nehéz időszakon van túl. A sok csalódás és veszteség után a munkájába temetkezik. A karrierje felfelé ível, magánéletét azonban elhanyagolja.

Megbízzák egy Los Angeles-i bűnszervezet fejének elfogásával. Az ügy azonban bonyolultabb, mint hinné: a férfi üzletfelei sorra öngyilkosok lesznek, mielőtt még Parker elkaphatná őket. Ám nem csak ez zökkenti ki a nyomozásból.

Amikor megismerkedik Norah-val, a fiatal tanárnővel, úgy érzi, új esélyt kapott a boldogságra. Látszólag ő a tökéletes nő a számára, de idővel egyre több furcsaság történik körülötte. Parker ezt nem hajlandó tudomásul venni, de amikor rájön, hogy a lány rejteget előle valamit, már tudja, hogy nem menekülhet a saját sorsa elől...

Baráth Viktória regénye egy izgalmas és vérpezsdítő romantikus krimi. Vajon ebben a történetben a szenvedély felülírja a józan ész szabályait?


Személyes véleményem:

Baráth Viktória írónő stílusát már az első perctől kezdve imádom. Annyira jól tudja csűrni-csavarni a szálakat, hogy egyszerűen nem tudod letenni a könyvet, ha már egyszer a kezedbe vetted. A szereplők pedig elvarázsolnak. Teljesen mindegy, hogy különleges ügynök, pap vagy maffiavezér. TE mindegyikért oda leszel. Itt is ez történt. Bár én már tudtam mire számítsak, mégis ahogy magával szippantott az új világ egyszerűen, ha szerettem volna se bírtam letenni, hisz tudni akartam mi lesz velük a következő oldalon. Nem eresztettek a szereplők és nagyon megszerettem őket, még a mellékszereplők is annyira jók voltak, hogy róluk is tudni akartam mindent.

Magáról a történetről:

Az Ártatlanok főszereplője Thomas Parker különleges ügynök, aki pár éve egyedül neveli lányát, Cassiet, mivel sajnos felesége elhunyt. Parker nehezen viseli még mindig a gyászt. Egyszerűen nem tudja feldolgozni a helyzetet, hogy elvesztette őt. Így a lányának kell lennie a szülőnek és annak a személynek is, aki figyel arra, hogy Tom egyen valamit az esti sörön kívül és aludjon is néha. Bár a társa Sam és annak felesége mindenben támogatja Parkert és Cassiet is, de közben picit kerítőnő szerepet is játszanak, hogy barátjuknak találjanak végre valakit, aki mellett megnyugodhat háborgó lelke. Hisz Tom régi önmaga mindenkinek hiányzik és rettenetesen aggódnak érte, főleg, ha Cassie egyetemre megy. A történet elején belecsöppenünk egy éppen folyó nyomozásba is, ami valljuk be nem halad éppen túl jól, ezenkívül Cassie helyzete sem olyan könnyű, hisz utolsó évét kezdi a gimibe. A lány új osztályfőnököt kap. Norah személyében, akivel Tom már az első osztályfőnöki órán megismerkedik és szépen lassan szövődik közöttük valami megmagyarázhatatlan kötelék. De Viki könyveiben semmi sem egyszerű, még egy annak tűnő kapcsolat sem. Bár Tom és Norah kapcsolata, olyan könnyed volt mégis vártál arra, hogy mikor borul a csontváz ki a szekrényből és mi lesz végre a fordulat. Hisz abban biztos lehetsz, hogy lesz és felborít mindent, ami eddig szép volt.

Tom és Sam egyre nagyobb pácban van és nem látják a fényt, hogy ebből valaha is kikerülnek. A titkok a háttérben pedig egyre közelítenek a felszín felé. Vajon Tom megbirkózik ezzel az egésszel, hogy ne omoljon össze az egész élete a karrierjével együtt?

Egyben az egész:

Imádtam. Egyszerűen nehéz szavakba önteni, hogy mennyire jó volt. Viki írásai felülmúlhatatlanok. Neki igazából minden írás jól áll. A maffia témától kezdve, egészen az Afrikai problémákig. Bármihez nyúl sose kell attól tartanod, hogy egy borzasztó olvasmányba lesz részed. Egyszerűen magába szippant és addig fogva tart míg az utolsó oldalt be nem fejezed. Szóvak köszi Viki az újabb órákat, amit nem tanulással töltöttem.

Ha megszeretnéd rendelni akkor nincs más teendőd, mint IDE kattintani! 😊

Az Álomgyár Kiadónak pedig köszönet a recenziós példány biztosításáért. :)

Köszönöm, hogy benéztetek.

Xoxo, Patti! 😊


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.