Értékelés: Amira Stone - Kitaszítottak (A mágia rabjai 1.)



Fülszöveg:
Elég bátor vagy új útra lépni?

A kissé neveletlen Ene hercegnő szabadságot szeretne, és szívesen elmenekülne a rá váró kötelezettségek elől. Mena pedig az egyetlen ember, akit az istenek mágikus hatalommal ruháztak fel. Ő inkább lenne hercegnő, mint magányos volur.
Egy politikai gond miatt a testvérpárnak veszélyes vidékre kell utaznia: egy néphez, akiket a királyi családjuk igázott le.
Lehet, hogy nem csak halálos veszedelem vár rájuk, hanem a szívükre is veszély leselkedik?
Ray nehéz családi titkokat hurcol. Harcokat vállal a csőcselék szórakoztatására, hogy húgáról gondoskodni tudjon. Ám egy nap nem lapulhat tovább, dühe új útra viszi.
Kein csak az élvezeteket és a dicsőséget hajszolja. De eljön a nap, amikor dönteni kell a saját, és a családja sorsa között.
A mágia valamelyik fiút a volur társának szánja.
De vajon melyiket? Ki az, akitől felragyog a volur ereje?
Egyikük sem tervezte, hogy szerelemre, barátokra, titkokra és intrikára lel.
Miközben mindannyian a saját céljaikért küzdenek, talán a legfontosabbat kell feláldozniuk ahhoz, hogy megmenthessék a szeretteiket és a világukat.

Szívesen olvasnál egy olyan világról, ahol egyetlen ember él, akit az istenek felruháztak mágikus hatalommal, de még ő sem képes az erejét használni? Egy olyan szerelemről, ami sutba veti a rangot és a szabályokat? Egy olyan fiúról, aki mindent titkol a múltjáról és a családjáról, hogy megvédje őket, vagy egy másikról, akit épp a saját apja árul el?
Ez a regény pont neked való.


Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 392
Borító: KARTONÁLT
Súly: 452 gr
ISBN: 9789634577720
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2019
Árukód: 2733281 / 1189588
Sorozat: VÖRÖS PÖTTYÖS KÖNYVEK


Borító: 5/5
Nekem nagyon tetszik a borítója. Már első látásra szerelem volt. Remélem a folytatásának is ehhez hasonló, gyönyörű borítót készít a kiadó.
Személyes véleményem:
Először a könyvről Anna barátnőmtől hallottam. Valahogy nekem a borító leleplezés pillanata átsiklott bár ezen nem csodálkozom, hisz akkoriban éjszaka is dolgoztam az irodai munka mellett így elég sok mindenen csak átsiklott a figyelmem, de örülök neki, hogy Anna megemlítette nekem a könyvet, hisz már akkor első szerelem volt mikor megláttam a borítóját. Szerintem a Könyvmolyképző Kiadó legszebb borítója az utóbbi időben. Miután elolvastam a fülszöveget akkor már nem volt megállás. Rájöttem, hogy nekem kell ez a könyv. Egyszerűen imádtam a történetet és csak azt az egyet bántam, hogy vége szakadt. Ebből kifolyólag én nagyon remélem, hogy még ebben az évben jön a folytatás, mert egy ilyen nagyszerű történetet kár lenne nem kiadni tovább.
Magáról a történetről:
Mivel ez egy fantasy mű, ezért alapjáraton nehéz dolga volt az írónőnek, hogy mindenkinek kellő betekintést mutasson ebbe az újfajta világba és mivel ebben a témában rengeteg könyv van, így az még nehezebb volt, hogy olyat mutasson, ami még nincsen. Szerintem ezt is sikerült megugornia az írónőnek.
A történet egy ország két külön pontján kezdődik. Ez egy elválasztott rész, melyet ReetUr (volur volt régebben) hídja választ ketté. Az egyik része Nebessen ahol a királyság is található. Itt az emberek nagyobb gazdagságban élnek. Ide érkezik meg Mena, aki a király idősebbik lánya viszont születésénél kiválasztották, hogy Volur lesz, ezért eredetileg nem élhet a palotában. A volur egy olyan személy, aki mindenki felett áll és mágiával rendelkezik. A meeshaival lesz örökre összekötve. A meeshai az a személy lesz, akinek az életét a volur megmenti. Onnantól kezdve, ha az egyik meghal, akkor a másik is. Mena még csak tanonc, de lassan közeledik a volurrá válásának pillanata. A testvére Ene fogja követni a szüleiket a trónon. A lány nem igazán boldog emiatt, hisz neki teljesen más elképzelése van a világról. Amíg apja a fontos kérdésekben dönt, ő inkább a katonákkal vív vagy párbajozik. Jobban forgatja a kardot, mint a király legjobb emberei, de lassan férjhez kell mennie, hisz sokan nem tartják alkalmasnak az uralkodásra. Egy ilyen baljós helyzetbe csöppenünk éppen bele. A híd másik oldalán szabadföld van. Ott már nagyobb a szegénység és az emberek a bányászatból vagy épp fizetés kiegészítésként a ketrecharcokból élnek. Itt ismerjük meg Rayt és Keint. A Raynek már csak a húga maradt, akiről senki nem tud. Számomra ő volt az egyik legérdekesebb karakter hisz nagyon sokáig nem tudtuk, hogy miért titkolózik. Miért nem tudja senki a nevét és, hogy a húga miért nem mehet emberek közé. A fiú a bányában dolgozik, de mellékesként ő is ketrec harcol. Itt fog a végén találkozni a másik férfi főszereplőnkkel Kein-nel. A két srác között szó szerint izzik a levegő, hisz gyűlölik egymást. A srácról tudni kell, hogy egyike annak a családnak mely megúszta a király haragját, hisz régen jó pár nemes család fellázadt a király ellen. A király mészárlásba kezdett és egyedül ez a család úszta meg. Legalábbis mind idáig úgy tudták.


Ha így hirtelen belekerültök a történetbe, akkor az elején kicsit zavaros lesz Talán ezért is indult be nekem nehezen, de már rég megtanultam a Sarah könyvek által, hogy minden fantasy nehézkesen indul. Szó szerint a Tüskék és rózsák udvarát kilenc hónapig olvastam, de csak az első hetven oldalt mielőtt értelmét láttam annak, hogy érdekes és, hogy elolvassam. Ehhez képest ez a történet egész jól beindult és érdekessé vált. Sajnos már annyit gondolkodtam ezen, hogy hogyan lehet kikerülni, de még nem találtam rá jó megoldást, hisz ha nincsenek rendesen bemutatva a szereplők és maga a világ, akkor utána elvesztem a fonalat, hogy mi miért van és mi, mi miatt történik. De szerintem az írónő nagyon jól áthidalta az akadályokat. Miután pedig ezen túl lendültünk csak úgy repült a cselekmény. Rettentő érdekes és élvezetes volt. A szereplők között nem sokan kerültek a szívem középpontjába, de Ray egész értelmesnek és okosnak tűnt. Alapjáraton Ene-t is megkedveltem egy idő után, viszont Mena idegesített. Ő szerintem alkalmatlan Volurnak. Ray kishúga volt az egyértelmű favoritom, bár kevés szerep jutott neki, de igazi belevaló kiscsaj szerintem.
Egyben az egész:
Az írónő elsőkönyves író, de mégis olyat alkotott, amire azt mondom, hogy ez igen. Tény és való, hogy nem volt mindig tökéletes és voltak részek mikor egy kicsit belezavarodtam, de szerintem nagyon jól vette az akadályokat. Az pedig, hogy ilyen remek volt már az első könyve hatalmas súlyt is von maga után, hisz van egy szint, amit az emberek már el fognak tőle várni. Én nagyon kíváncsi vagyok, hogy ilyen erős kezdés után mit várhatunk tőle. Remélem a második részről is csak jókat fogok tudni írni és remélem, minél hamarabb a boltok polcaira kerül és persze az én könyvespolcomra is.

Értékelés:


Idézetek:

„Félig törött szárnnyal, megtépve és elhagyva
Felőröl a hiányod, megfojt a bánata.
Nélküled én sem lélegzem, hajnalra nem mozdulok.
A halál csókja után én is szárnyra kaphatok.
Aztán csak szállunk, szállunk egyre messzebb
Az égnél is feljebb,
Túl a végtelenbe
örökké szeretve.”
„– Ha bántani mersz, sikítok.
Bántani? Amiket szívem szerint tennék vele, attól garantáltan sikoltozna, de nem segítségért.”
„Tiszta szívemből gyűlöllek, mert még sose láttam nálad gyönyörűbbet.”
„– Eltűrted, hogy semmibe vegyem és bántsam a hercegnőt, de azt már nem, hogy ugyanezt tegyem a lánnyal, aki benned lakozik.”
„Őrültség, hogy pont egy haldokló szabad földi keltse fel az érdeklődésemet, arról nem is beszélve, hogy talán ő a meeshai.”


Ha felketettem érdeklődésed akkor itt tudod beszerezni:




Köszönöm, hogy benéztetek..

Patti 😊

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.