Értékelés: Lione Stanislav - Csillagom

 





„Míg más nők a rosszfiúkat próbálják megszelídíteni, én szentet vadítok.”




Fülszöveg:

A kiégett Anna leghőbb vágya egy nyugodt munkahely, amit látszólag meg is talál Salim Shadi, a fiatal és megnyerő történész-filozófus asszisztenseként. Mígnem az első közös utazásuk végén egy idegen világban tér magához. Kettejük küldetése, hogy bejárják Ismert Világunk lenyűgöző tájait, és közben a kontinens közelmúltjának mélyére ássanak. Annának kezdetben fogalma sincs, neki mi köze egy másik világ konfliktusaihoz, és kicsoda Salim valójában. Hogyan birkózik meg az igazsággal és a rá kiszabott súlyos teherrel? Mivel jár, ha az ember beleszeret a mesterébe? És milyen igazságot tanítanak a csillagok?

A Csillagom nem csak egy romantikus fantasy, de lélektani és spirituális utazás is egyben. Könnyed, olykor humoros, mégis megrázó mese szerelemről, összetartásról és felelősségvállalásról. Nyisd ki a könyvet, és lépj át a kapun, hiszen ahogy Anna is említi:

"A könyv maga a kapu a világok között."

Személyes véleményem:

Továbbra is tartok a Magyar Fantasy feelingű könyvektől. Nem tudom, egyszerűen mióta nagyon sok rosszat olvastam, annyira félve veszem elő mindig őket. Egyszerűen nagyon sokáig úgy voltam vele, hogy a Magyarok nem tudnak Fantasy könyvet írni, de be kell látnom, hogy nem teljesen van igazam, hisz mostanában egyre több magyar író fantasy típusú könyve kerül a kezembe és be kell, hogy valljam érdekesek. Egyszerűen a mostani Könyvmolykörút által olvasott könyvem, ami Lione Stanislav Csillagom című könyve is olvastatta magát. Elkezdtem olvasni és azon kaptam magam, hogy már 60 oldalt elolvastam és észre sem vettem. Szóval srácok olvassatok magyar íróktól, mert jók. :D


Magáról a történetről:

Főszereplőn Anna teljesen kiégett a munkahelyén, ami a szociális szféra volt. Amit én teljesen megértettem, mert hiába vannak ott nagyon jószívű és kedves emberek, egyszerűen alig van lehetőségük segíteni. Pedig pont emiatt akartak ott dolgozni, hogy tegyenek azért, ami a szívügyük. Anna úgy döntött olyan munkát szeretne, ahol már nem kell több nehéz sorssal találkozni, nem kell több problémát megoldania, úgy, hogy nulla támogatást kap mellé. Ekkor találja magát szembe egy hirdetéssel. A hirdetést Salim Shadit adta fel, aki történész-filozófus asszisztenst keres. A lány kapva kapott az alkalmon és eldöntötte, hogy megszerzi, ezt a munkát, bár barátnője nem volt ettől elragadtatva. Legfőképpen azért sem, mivel a főnöke egy arab lenne és félt, hogy baja esik. Emberrablás, emberkereskedelem tudjátok csak a hasonló sztereotípiák. Anna ettől független elment az interjúra, bár benne voltak barátnő óvó szavai, így amikor odaért és találkozott egy idős nénivel elkezdett picit puhatolózni, hogy milyen ember is a talán leendő főnöke. Miután a néni elmondta, hogy a világ legjószívűbb embere, így Anna már boldogan vágott neki az interjúnak, amit végül meg is kapott.

Ahogy telt az idő, egyre jobb lett a lány hangulata, mintha kicserélték volna és ezt a barátai is észrevették. Sokkal nyugodtabb volt, jobban szerette az életet. Viszont egynap Salim azt mondta Annának, hogy most jött el az a pont, ahol elkell kísérnie egy utazásra és pakoljon be ruhát és több, mint egy hónapos utazásra számítson. Az út másnap kezdetét is vette, ekkor még Anna nem tudta, hogy a térkép, amit látott az tényleg egy valós térkép. Így elment a főnökével egy másik dimenzióba/világba, ami az Ismert világunk dimenziója.

A lány elsőnek nem érti mi történik és picit kétségbe is esett. Viszont ahogy haladnak előre egyre jobban megismeri ezt a világot és közben még jobban beleszeret Salimba. Viszont mivel egyáltalán nem hordhatja a saját, emberi ruháit, így egyetértettem Annával, hogy minek is kellett bepakolnia? A könyv tele van spirituális dolgokkal, amit mi olvasók is együtt tanulunk meg Annával és vele együtt jövünk rá arra is, hogy milyen háború dúl ebben a világban és ki is valójában Salim Shadit.

Egyben az egész:

Bár nem vagyok egy spirituális karakter, mégis folyamatosan fenntartotta a könyv az érdeklődésemet és olvastatta magát. Egyszerűen észre sem vettem, hogy már elolvastam 50-60 oldalt. Annyira jól megírt történet volt, hogy még én is meglepődtem, mennyire élveztem az olvasását. Tudni akartam, hogy Anna szerelme viszonzásra-e talál, illetve azt is, hogy vajon mi ez az egész Salim körül.

Ha egy roppant jól megírt könyvet szeretnétek olvasni, amit magyar írónő írt, akkor Lione Stanislav könyvét ajánlom.  

Ha megszeretnéd rendelni katt ide! :)

Köszönöm, hogy benéztetek.

Xoxo, Patti 😊


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.