Értékelés: K. A. Tucker - Ten ​Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet (Tíz apró lélegzet 1.) + sodrás



„Érzem a jelenlétét, mintha a kezébe fogná a lelkemet, a tenyerében ringatná,
minden bajtól védelmezve, és ettől megrémülök. Félek, mert nem akarom, hogy
ez az érzés valaha is véget érjen.”


Négy évvel ezelőtt Kacey élete borzalmas fordulatot vett, mikor egy részeg sofőr miatt elvesztette szüleit, a barátját és a legjobb barátnőjét. A baleset emléke még mindig kísérti, még mindig hallja édesanyja utolsó lélegzetét, és nem akar mást, mint hátrahagyni a múltat. Kacey és tizenöt éves húga, Livie, két buszjeggyel felfegyverkezve maga mögött hagyja a michigani Grand Rapidsot, hogy mindent újrakezdjen Miamiban. Először alig tudnak megélni, de Kacey nem aggódik. Ő mindennel elbír - kivéve titokzatos szomszédjával az 1D lakásból.
Trent Emersonnak ragyogó kék szeme van és mély gödrécskéi az arcán, mikor nevet. És hibátlanul egyensúlyozik a jó fiút a veszélyestől elválasztó, ellenállhatatlan vonalon. Tragikus múltja miatt Kacey eldöntötte, hogy senkit sem enged közel magához, de a kettejük közötti vonzalom tagadhatatlan, és Trent minden eszközt felhasznál, hogy bejusson a Kacey szívét védő falak mögé - akár még egy olyan titokról is hajlandó lerántani a leplet, ami mindkettejüket tönkre teheti.
Könyv adatok
Cím: Tíz apró lélegzet - PUHA BORÍTÓS
Szerző: TUCKER, K. A.
Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ
Sorozat: Rubin pöttyös könyvek
Megjelenés: 2014. december 03.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789633990544
Méret: 204 mm x 136


Borító:

Igazából mikor régebben nézegettem a polcokon nem teljesen értettem a borító lényegét, de miután befejeztem a könyvet hirtelen minden értelmet nyert. Ebből kifolyólag nagyon tetszik az egész kivitelezése. Hisz, ha valaki elolvassa a könyv fülszövegét akkor tudja, hogy Kacey szülei, barátnője és barátja meghalt egy autóbalesetben, de hogy jön összefüggésbe azzal, hogy egy lány próbál feljönni a víz mélyéről. Aztán rájöttem, hogy olyan metaforikus hatása van, hisz a lány teljesen padlóra kerül mindenféle értelemben és ezzel elvesztve a baleset előtti önmagát és ezt szimbolizálja a felszínre próbálni törő lány. De vajon sikerül neki? Vagy örökre a „Víz mélyén marad”?

Személyes véleményem:

Huh igazából elég régen olvastam az első részt és akkor még könyvtárból kölcsönöztem ki, ebből kifolyólag nem volt meg, hogy újra olvassam, ha szeretném. Azért 2014-2015 messze van mikor én olvastam, így jobbnak láttam újra olvasni mielőtt belekezdek a második részben, hisz a címe ismerős volt, de csak akkor jöttem rá, hogy már olvastam mikor belekezdtem, de hála istennek annyira már nem emlékeztem a sztorira, így pedig újra élvezhető volt. Hisz csak a hang volt a fejemben, hogy ez már egyszer volt a kezemben. Most viszont nem bíztam semmire a dolgokat és beszereztem magamnak az első részt is a második mellé, ezenkívül a sodrást megkaptam karácsonyra, hogy teljes legyen a gyűjtemény, így őt sem fogom kihagyni az értékelésemből. Őt viszont, ha jól emlékszem most olvastam elsőnek, vagy csak nem hagyott annyira mély nyomot bennem. De ezt még kigondolom, hogy melyik. Ilyenkor lenne jó, ha rendesen írtam volna a molyos listát az olvasott könyveimről. De hát egy kicsit lusta vagyok, de majd belejövök.  
Szóval nem is szaporítóm tovább a szavak jöjjenek a könyvek.

Magáról a könyvről:

A főszereplőn Kacey, aki 16 éves korában autóbalesetet szenvedett. Ez így magában is borzasztó, de rajta kívül csak egy ember élte túl. Így már azért sokkal rosszabb nem, de?
Szóval a lánnyal utazott az édesanyja és édesapja, ezenkívül pedig a legjobb barátnője és az akkori barátja. Mindenkit elveszített, aki valaha fontos volt neki, bár ez annyira nem igaz, hisz isteni csodának hála a kishúga beteg volt, így ő nem tartott velük. A két gyermek a nagynénjéhez és nagybátyjához került, de nem volt egy leányálom. Majd 4 évvel később a lány megelégelte a rokonai viselkedését és fogta magát a kishúgával és a cókmókjaikkal együtt elindultak az új otthonuk felé Miamiba.

Kacey még mindig szenved a baleset emlékei miatt, hisz a történet alatt fokozatosan képet kapunk arról, hogy mit élt át a baleset közben, ami elég brutálisnak tűnik. Nem elég, hogy elveszített mindenkit, ezenkívül még sok mindent hallott és látott, ami mély nyomot hagyott benne. Ezt pedig egyáltalán nem csodálom, de iszonyú erős lány és ezért becsülöm őt, hogy mégis, ha nem teljesen is, de megpróbált talpra állni és közben mindent megtesz a húgáért Livieért. A lány most 15 éves és elkezdett nőiesedni, amit a drága nagybácsi is észrevett. Ezután mit tesz egy valamire is értelmes nővér? Naná, hogy el menekíti onnan. Szerintem mindannyian ezt tettük volna a helyébe.

A két lány egy szegényes lakás bérel, hisz azért így is nehéz lesz megélniük. Liviet beíratják a gimibe nővére pedig nekiáll dolgozni a közeli kávézóba, ami valljuk be nem hoz egetrengető pénzeket. Bár Kacey nagy bánatára és Livie nagy örömére megismerkednek a szomszédjukkal Ciklonnal és annak kislányával, de a szomszéd srácot Trentet sem hagyják figyelmen kívül.
Ciklon egyre közelebb kerül a két elárvult lányhoz és bár nem tudja, hogy min mentek keresztül azért megpróbál mindig mellettük lenni és támogatni őket, így kerül Kacey egy bárba dolgozni, ahol már sokkal jobban keres és egyre biztosabb benne, hogy elér mindent, amit Livievel megálmodtak.

De milyen szép is lenne, ha ez így is maradt volna, de mint ahogy az élet az író itt is keresztülvágta a szép történetet.

Trent, akiről már beszéltem magába forduló srác. Néha eltűnik, majd a legjobb pillanatban megjelenik, de vajon mit titkolhat ennyire? Hisz nem tűnik bűnözőnek, cukrosbácsinak és drogbárónak se bár az utóbbiba kicsit kételkedtem az elején, de aztán a végére mindent megértettem. Kacey pedig bármennyire is próbálja távoltartani magától az embereket egyáltalán nem tudja a két minden lében kanál szomszédot és a cserfes kislány Miát.
De mi lesz abból mikor kiderül Trent titka? Mi lesz, amikor már Kacey nem tudja visszatartani a rémálmait és összeroppan és mire utalhat a cím? Ezt mind megtudhatod, ha elolvasod a könyvet.

Mivel a könyvek van egy 0,5 része, ami elég vékonyka így gondoltam az a legjobb, ha ezzel az értékeléssel írom egybe. Szóval következzen a sodrás.

K.A. TUCKER- SODRÁS

A főszereplőnk Cole Reynolds, aki a másik túlélő volt abban a balesetben, amiben Kacey is akaratlanul is, de sajnos részt vett.
Cole elkövetett egy hatalmas hibát és nem tudta jól megítélni, hogy legjobb barátja mennyit ivott. Mikor az első részt olvastam nem igazán tudtam sajnálni a srácot, hisz ők okozták a balesetet, amivel tönkretették két lány életét és mellette még két családét is.
De mikor ezt a részt olvastam elkezdtem megérteni, hogy ő min mehetett keresztül. Megértettem, hogy nem lehet csak úgy ítélni a felszínről.

A srácok balesetet szenvedtek, hisz beleszáguldottak Kaceyék kocsijába. Viszont ahogy a lány úgy a srác is elvesztette élete legfontosabb személyeit. Hisz a vele egy kocsiban ülő srácok voltak a legjobb barátai. Gyerekkoruk óta együtt voltak és sehova nem mentek egymás nélkül. Komolyan még egyetemet is úgy választottak, hogy mindhárman oda mehessenek. Mi ez, ha nem igaz barátság? Aztán egy hiba miatt mindenkit elveszített még önmagát is.

Folyamatosan azon jár a feje, hogy mi lett volna, ha másképpen tesz. Ha nem adta volna oda a kulcsot, de a történteken már nem tud változtatni. Egyszerűen megtörtént, ezért is kell nagyon jól megfontolnunk minden cselekedetünket, de szerintem mindenki volt fiatal, mindenki hozott hibákat, amiből muszáj tanulnunk egy idő után.  Mindkét oldal elég sokat veszített és ezen nem lehet versenyezni, hogy kinek volt rosszabb.

Cole nem tudja feldolgozni a dolgokat és annyira Kacey mellett szeretne lenni, hogy segítse, hogy elmondja sajnálja, de nem lehet. Hisz a lány összetörve fekszik a kórházban. A testét konkrétan újra kell építeni és kitudja mi lesz vele a későbbiekben. Ez a történet a srácról szól, aki egy hibát követett el. Aki soha nem akart rosszat. Aki mindig kiállt a családjáért és a barátaiért. Aki azon az éjszakán elvesztette a két legjobb barátját.

Köszönöm, hogy itt jártatok.Xoxo, Patti 👀💗

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.