Értékelés: Soman Chainani - Jótett helyébe (Jók és Rosszak Iskolája 3.)





Fülszöveg:

Sophie és Agatha a múlttal és a jelennel egyszerre csatázik azért, hogy történetüknek tökéletes vége lehessen.

Az egykori legjobb barátnők - most ellenségek - azt hitték, történetük véget ért, amikor útjaik szétváltak. Agatha visszakerült Gavaldon városába Tedrosszal, míg Sophie az iskolában maradt a szép fiatalemberrel, aki egykor az Iskolamester volt.

Ám ahogy berendezkednek új életükben, történetük elkezdi újraírni magát... és nem csak az ő történetük. A két lány távol van egymástól, közben a Gonosz átvette az uralmat, és a múlt galádjai erős bosszúvággyal élednek fel. Nemcsak második esélyt akarnak meséiknek, hanem át akarják formálni a Jó és Rossz régi világát egy olyan új uralommá, amelynek királynője Sophie. A Gonosz halálos hatalomátvételének útjában csak Agatha és Tedros áll, akik azt akarják, hogy végre tényleg boldogan éljenek, míg meg nem halnak.
Cím: Jótett helyébe - Jók és Rosszak Iskolája 3.
Szerző: Soman Chainani
Kiadó: TWISTER MÉDIA KFT.
Sorozat: Jók és Rosszak Iskolája
Oldalszám: 672 oldal
Megjelenés: 2017. június 08.
Kötés: Ragasztott
ISBN: 9786158041560

Méret: 210 mm x 140 mm x 60 mm

Mivel a második rész elég jól ért véget, ezért nem készül hamarabb értékelés, mint hogy folytatnám a következőt. Viszont mikor megláttam az oldalszámot kicsit sokk hatása alá kerültem, hisz több, mint 700 oldalra nem számítottam, de reméltem nagyon, hogy nem lesz sok olyan rész, amit nyögvenyelősen olvasok, hisz amikor már egy könyv ennyire terjedelmes ott néha elgondolkodom, hogy biztos kezembe vegyem? Az eleje nagyon vontatott volt számomra és igazán a második rész emelte könyv hangulatát, így vegyes érzésekkel zártam a harmadik részt.



Borító: 5/5

Ebbe még mindig nem tudok belekötni és lepontozni sem tudom, hisz ez ugyanúgy tökéletes, mint eddig. Szóval nálam marad az 5 pont.
Magáról a történetről:

Agatha most nem Sophieval került vissza Gavaldonba, hanem Tedros-szal, ami nála kicsit sok hatású volt. Nem igazán értettem, hogy mit fog tudni kezdeni magával ott Camelot leendő uralkodója, hisz semmije sincsen és nem igazán ért semmihez. De gondoltam adok neki egy esélyt, viszont lásd igazam lett. Az elejébe az egyetlen érdekes dolog az volt, ami Aggie anyukájával történt és persze ami felfordulás volt a faluba. De ezenkívül sok dolgot az elejéről nem tudok megemlíteni.

Sophie pedig a Jók és Rosszak Iskolájában maradt az Iskolamesterrel, aki közben megfiatalodott. Mindenki úgy gondolta, hogy a mese véget ér, de aztán a Tétenész írni kezdett. Rafal teljesen fel volt háborodva. Nem értette, hogy miért nem tudja végleg lezárni a mesét. De Sophienak és Agathanak van még pár lerendezetlen ügye. Aggie és a hercege visszatérnek a mesébe viszont bujkálniuk kell. Kiderül nagyon sok minden a lányok múltjából és rengeteg mesehőssel találkozunk. Kicsit olyan érzésem volt, mintha már csak azért íródott volna, hogy legyen folytatás. Nem éreztem olyan erősnek, mint az előző két részt. Így kicsit el is ment a kedvem a folytatástól. Ami pedig a végén kiderült kicsit sokkolt, bár számítottam erre a fordulatra is. Viszont ez kellett ahhoz, hogy Sophiet megszeressem. Egyszerűen annyira sajnáltam szegény lányt, mint amennyire Aggiet a könyv elején. A két lány rengeteg mindenen ment keresztül a harmadik részben és nagyon sokat fejlődtek is. De vajon eleget ahhoz, hogy végre éget érjen ez a mese? A válasz: Nem.

Nagyon szerettem volna szeretni a könyvet, de vegyes érzésekkel fejeztem be. Már az elején éreztem, hogy sok lesz ez a 700 oldal pedig akkor még a kezembe sem vette. A negyedik részt már csak azért kezdtem el, hogy most már befejezem a sorozatot, de közben kiderült, hogy lesz folytatása, így azt is majd elolvasom. De az író ugyanabba a hibába esett, mint nagyon sokan mások is. Elkezdett egy nagyon jó sorozatot, amiből még többet akart kihozni, de ez annyira már nem sikerült neki.
Köszönöm, hogy benéztetek,
Xoxo, Patti. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.