Értékelés: Jay Asher - What Light (Micsoda fény!)




„De néha jólesik az is, ha az ember olyan dolgot kap amire vágyik, nem csak olyat amire szüksége van.”



A szerelem mindent legyőz?
Sierra szeretné megérteni. Caleb szeretné jóvátenni.
Együtt rátalálhatnának az igaz szerelemre – ha elég bátrak ahhoz, hogy elfogadják, ami történt.
Keserédes történet az első szerelemről, a megbocsátás erejéről és a második esélyekről. Arról, hogyan lásd meg a másik valódi személyiségét. Sierra csak átmenetileg lakik a városban: a családjával minden évben eltöltenek itt egy rövid időszakot. Ez idő alatt a lány megpróbál érzelmileg távol maradni a fiúktól – Caleb pedig épp azon dolgozik, hogy megbocsásson önmagának, miután egy szörnyű tettet vitt véghez. A fiú szerint: mindenkinek lehet néha rossz napja. De csak akkor kezd el hinni ebben igazán, miután megismerte Sierrát. Nevettem, tapsikoltam, sírtam és hát igen, teljesen beleestem Sierrába, Calebbe és ebbe a tökéletesen megírt, bájos történetbe.”

– Jennifer Niven, bestsellerszerző

Előbb összetöri a szíved, majd segít abban, hogy újra hinni tudj a szerelemben.

Add át magad a lebegésnek!

Oldalszám: 264
Kötéstípus: kartonált
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: What Light
Fordító: Nagy Boldizsár
ISBN: 9789634575061
Országos megjelenés: 2018.12.07

Termékkód: 8271

Személyes véleményem:

Őszinte kíváncsisággal álltam ehhez a könyvhöz, hisz az szerző másik könyve a 13 okom volt igazán kemény témát dolgozz fel, amit még én sem bírtam ki könnyek nélkül. Ebből kifolyólag, ezt sokkal gyengébb hangvételű könyvnek gondoltam, de ettől függetlenül egy nagyon csodálatos történet, mely telis tele van érzelemmel. Talán hangulatosabb lett volna, ha karácsony környékén olvasom, de így is tökéletesen átjött minden ebbe a csodálatos tavaszi időbe.  Most nagyon figyeltem arra is, hogy mekkora terjedelmű könyve kezdek bele, hisz az előző könyv sorozatomat nagyjából egybe ledaráltam, ami bő 2600 oldal volt, ami számomra 5 nap leforgása alatt kicsit soknak számít, de éppen ezért örültem neki, hogy ez egy rövidebb olvasmány


Borító: 5/5

Akik már ismernek azok tudják, hogy az első, amit egy könyv választásánál megnézek az a borító. Ebből kifolyólag kevés olyan könyv kerül a kezembe, aminek nem tetszik a borítója, hisz ez fog meg elsőnek a könyvbe. A csillogás annyira a karácsonyfán lévő égősorra emlékeztet, hogy már azzal kihozta a karácsonyi hangulatomat, ezért csináltam is magamnak forrócsokit.

A lánynak az őszinte csillogó szeme pedig a kisgyerekekre, akik csodálattal, szabályos ámulattal tekintenek a karácsonyi időszakra. Mikor először meglátják a feldíszített fát, vagy segítenek elkészíteni az anyukájuknak a sütit. Ezt a csodálatos ragyogást tükrözi vissza nekem a lány szemében lévő csillogás. Ettől az egésztől és persze a történettől pedig én is karácsonyi hangulatba lettem, amiből az kerekedett, hogy ebben a gyönyörű szép tavaszias időben jingle bellst hallgatok.

Magáról a könyvről:

A főszereplőnk Sierra éppen arra készül, hogy újra elhagyja a várost, hogy elutazzon a szüleivel Kaliforniába, ahol van egy kis farmjuk és fenyőt árulnak, amolyan családi vállalkozás. Minden évben útra kelnek és minden évben ugyanolyan nehéz ez az elválás erre az egy hónapra. Igen egy hónapnyi elválásról van szó, de ez egy tini életében sok. Napközben segítesz a szüleidnek a faárúsításban és a maradék szabadidődben pedig tanulsz vagy töltesz egy kis időt az ott lévő barátnőddel. Ez mellett pedig még videóchaten sem tudsz minőségi időt tölteni azokkal, akiket otthagytál Oregonba. Így én átérzem a szomorúságot mindkét oldalról. Sierra nagyon szereti ezeket az egy hónapokat annak ellenére, hogy itt kell hagynia legjobb barátnőit, de ott lesz neki Heather a kaliforniai barátnő, aki minden évben iszonyúan várja, hogy az ő Sierraja visszatérjen. Olyan, mint mikor valaki kétlaki életet él, ha elvállnak a szülei. Soha nem maradsz huzamosabb ideig egy helyen. Mégis mind a két részen megtalálod az otthonodat lényegtelen, hogy hogyan hol élsz sokkal több ideig. Viszont ebben az évben valami már az elején beárnyékolja ezt a hónapot méghozzá az, hogy egyre kevesebben veszik tőlük a fát, hisz már egy szupermarketben is hozzá lehet férni. Ami sokkal praktikusabb, mint elmenni egy erre kijelölt farmra és ott megvenni. Bár nekem a fa választás az egyik kedvencem a karácsonyba. De persze megértem azokat is, akik gyorsan túlakarnak lenni ebben a karácsonyi hajtásban.


Sierra-ról már egy valamit hamar megtudunk, mégpedig azt, hogy nem igazán volt komoly kapcsolata. Oregonba azért, mert fél, hogy a srác kidobja mikor lelép egy hónapra, ami valljuk be logikus, hisz a karácsonyt sem tölthetted vele és abba az egy hónapban nem lóghatsz állandóan a telefonodon, hogy vele chatelj. Ez nem igazán így működik főleg egy forgalmasabb héten. Kaliforniában pedig azért nem randizik, mert akkor távkapcsolatban kéne lenniük, ami szintén sokszor egy hallott ügy, hisz nem való mindenkinek és eléggé kikezdi a kapcsolatot az, hogy ritkán találkoztok. De egy szerelmes, édes regényhez egyértelműen kell a srác is. Így jön a képbe Caleb, aki náluk vesz karácsonyfát és ugyanúgy szereti az olcsó mentás moccacinót (kávé, forrócsoki por és mentás nyalóka keveréshez) mint Sierra. Nagyon gondolkodtam rajta, hogy én is kipróbálom milyen íze lehet, de nem találtam mentás nyalókát a boltba, de rajta vagyok az ügyön. Viszont Caleb nem egyszerű eset. Van egy sötét folt a múltjában, ami folyamatosan üldözi és nem tud előle elmenekülni.


A borító hátulján: Előbb összetöri a szíved, majd segít abban, hogy újra hinni tudj a szerelemben részt én egy kicsit máshogy értelmeztem, hisz a szívem nem igazán törte össze, viszont szomorúvá tett mikor azt gondoltam, hogy végre Sierra nyit valaki felé, aztán ledobják a bombát és mégis távol kell tartania magát tőle. De, aki a karácsony szellemében nevelkedett az tudja, hogy mindenkinek jár egy második esély. Ez az időszak az, ami a megbocsátásról szól ez pedig egy újabb esélyt adott arra, hogy higgyek a megbocsátás erejébe és ez az, amire igazán megtanított a könyv. Ezért nem szabad csak leírni valakit. Mielőtt véleményt mondasz vagy továbbítasz egy pletykát inkább próbáld meg megismerni igazán az embert. Ez a történet sok mindenre megtanít és közben láthatunk egy nagyon édes, karácsonyi szerelmi történetet.

Szóval, ha valaki egy nagyon erős könyvre számít Jay Ashertől, akkor inkább hanyagolja ezt a könyvet, de ha egy aranyos, karácsonyi történetre vágyik, mely rendelkezik mondanivalóval akkor ez az ő könyve és nekik én is ajánlom.





Kedvenc Idézetek:


„– Ne haragudj – szól közbe Cassandra. Megint felém fordul. – Tudom, hogy te csak segíteni szeretnél, de nekem mindig a tesóm lesz az első.”


„Kedvelem Calebet. Minden találkozás után egyre jobban. És ez csak egyet jelenthet: hogy a végeredmény katasztrofális lesz.”


„– Sosem játszottam hercegnőset, apu!
– Most viccelsz? – mosolyog apu. – Akárhányszor elvitt Heather anyukája a felvonulásra, mindig te viselted a legcsinosabb ruhát, és eljátszottad, hogy te vagy a Téli Királynő.
– Így van! Királynő, és semmi esetre sem hercegnő – pontosítok. – Ezen is látszik, milyen jó nevelést kaptam.”


„A szüleim hisznek a megbocsátás fontosságában és abban, hogy az emberek képesek megváltozni.” 

 „Válogatós vagyok, ez tény: de csak azért, mert sokszor láttam már, hogyan képesek a srácok tönkre tenni a lányokat. Az elején talán még kedvesek, de aztán mindig fordul a kocka. Miért pazarolnék éveket, hónapokat vagy akár napokat egy ilyen fiúra?”

Köszönöm, hogy itt jártatok.Xoxo, Patti  👀😊💕

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.