Könyv, pont jókor - Értékelés: Chevy Stevens - Aznap éjjel





"Amikor az igazságot kutatjuk, késznek kell lenni arra, hogy mindent megnézzünk."


Fülszöveg:

Azt mondták, hogy a lány gyilkos.
Azt mondták, hogy megölte a húgát.
De hazudtak.

Toni Murphy a kamaszok tipikus életét élte: a fiúját imádta, a húgát nem értette, a szüleivel feszült volt a kapcsolata, néhány évfolyamtársa pedig elszántan meg akarta keseríteni az életét. Nem volt könnyű a sorsa, de még álmában sem gondolta, hogy ennél rosszabb is lehet. A borzalmak egy nyári éjjelen kezdődtek, amikor a húgát brutálisan meggyilkolták.
Tonit és a fiúját, Ryant emberölésért elítélték és börtönbe zárták.
A most harmincnégy éves Tonit feltételesen szabadon engedték, így visszatérhetett a szülővárosába. Küzd, hogy alkalmazkodjon az új, kinti világhoz. A börtön megváltoztatta, keménnyé tette. Toni minden tőle telhetőt megtesz, hogy a szabadlábra bocsátás feltételeit ne szegje meg, hogy ne kelljen visszamennie. Így semmilyen kapcsolat nem jöhet szóba sem Ryannel, sem más feltételesen szabadlábon levőkkel, és a baj minden formájától tartózkodnia kell. Nem könnyű mindezt teljesítenie, amikor senki se támogatja: sem Ryan, akinek meggyőződése, hogy megleli az igazságot; sem az anyja, aki kételkedik az ártatlanságában. Ráadásul ott van az a csapat nő, aki már a középsuliban pokollá tette az életét, és minden képzeletet felülmúló titkokat rejtegethet. Nem számít, hogy Toni mennyire elszántan próbálkozik, lehetetlen a régi életével nem törődni, amikor újat szeretne kezdeni. Mindent kockára kell tennie, hogy megtudja, valójában mi történt azon az éjjelen, hogy igazán továbbléphessen. De talán maga az igazság a legijesztőbb.

Chevy Stevens nagy sikert aratott Végzetes örökség és Soha nem engedlek el című regényei után egy újabb vérfagyasztó pszichológiai thrillerrel érkezik. Könyveivel nemzetközi sikereket ért el, és gyorsan meghódította a hazai borzongani vágyó olvasóközönséget is.




Kiadó: ÁLOMGYÁR KIADÓ

Oldalak száma: 447

Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT

Súly: 408 gr

ISBN: 9786155763618

Nyelv: MAGYAR

Kiadás éve: 2018

Árukód: 2717580 / 1177030

Fordító: Schwartz Marianna

Újra jelentkezik a Könyv, pont jókor csapata. Ezúttal az volt a lényeg, hogy kilépjünk a komfortzónánkból. Nálam egy kisebb csalás van, hisz olvastam már Thrillert, viszont 3-4-nél nem többet és sokszor elég sok időbe telik, míg túljutok rajzuk. De mivel nem ezek a könyvek a fő profilom így simán bekerülhetett. De továbbra is tartanom kell magam ahhoz, hogy egy - egy ilyen könyv után legalább egy hónapnyi szünetet kell tartanom, hogy tudjak olvasni egy másikat. Ez mi sem bizonyítja jobban, hogy ezt a könyvet elkezdtem reggel kilenc órakkor és befejeztem este 10-kor pedig folyton olvastam. Néha oké hagytam 1 óra szünetet, de mégis lassan haladtam vele. Ezért is van, hogy kevesebb ilyen jellegű könyvet olvasok bármennyire is kezdtem megszeretni őket. De idővel remélem ezek is olyan gyorsan fognak menni, mint a fantasy és történelmi jellegű könyvek. Én próbálkozom, de tényleg.


Borító:


Engem nagyon megfogott. Egyszerűen tökéletesen passzol a történethez, és ha csak az egyszerű jellegét nézzük, akkor a húgát képviseli a vízen lebegő lány, de ha megpróbálunk jobban bele látni ebbe a történetbe, akkor rengeteg jelentést párosíthatunk hozzá. Én pedig megpróbálok mostanában mindenhez több jelentest is fűzni. Számomra azt is mutatja, hogy Toni mennyire próbált a sok rossz ellenére küzdeni és a felszínen marani, de mégsem sikerült neki. A dolgok betemették, ő pedig elsüllyedt. De ugyanezt a párhuzamot felhozhatnánk Ryannek is, de Toni még mindig sokkal ártatlanabb és tisztább volt egész életében, mint a pasija. Szóval nálam első rangú a borító. Tökélesen mutatja, hogy mekkora szerepe van annak a nyári éjszakának. Szóval nézzünk bele a történetbe és találjuk meg mi történt Aznap éjjel.



Magáról a történetről:


A könyvről előszőr Bree-nél hallottam, aki nagyon jó véleménnyel volt róla. Ez miatt egy kicsit féltem, hogy most ha kezembe veszek egy tényleg jó thrillert, akkor mennyire fogom tudni olvasni. De mikor megláttam, hogy mi a következő forduló a mi kis játékunkba, egyből tudtam, hogy mit fogok olvasni. Mintha egy isteni szikra lett volna, hogy nekem mégis el kell olvasnom. Miután rászántam magam már csak abban reménykedtem, hogy képes legyek aznap befejezni mikor el is kezdem, mert utána nehezebb újra belerázódnom.


A történet azzal kezdődik, hogy Toni végre letöltötte büntetését és elhagyja a börtönt. Toni 15 év után szabadult és most mást sem szeretne, minthogy végre normális életet élhessen és, hogy beilleszkedjen rendesen a társadalomba. De persze ahhoz, hogy végleg szabad legyen, vannak bizonyos szabályok, amit be kell tartani. Drog és alkoholfogyasztás tilos, nem lophat, és ami a legnehezebb nem találkozhat Ryannel sem, akivel együtt ítélték el a feltételezett tettükért. A történet jelen szála mellett folyamatosan betekintést nyerünk a múltba. Abba, hogy milyen tini kora volt, mi történt az utolsó pár évbe és persze azt is láthatjuk, hogy mi történt aznap éjjel.



A történet, mint ahogy említettem több szálon fut. Betekintést nyerünk Toni tinikorában. Láthatjuk, hogy milyen volt neki a gimi, hogy miért bántották ennyire és, hogy hogyan is érezte magát. Láthatjuk az ok-okozati összefüggéseket és azt is, hogy a gimi nem mindig a legkellemesebb hely. Sőt egyeseknek néha a pokol. Ezekben az időkben látunk betekintést arra is, hogy milyen kapcsolatban van a kishúgával Nicoleal és, hogy mennyire változott kettőjük kapcsolata a sima testvéri, majd a „mennyire utáljuk egymást” kapcsolatig.  Ezen felül megismerjük a tárgyalás körülményeit és azt is, hogy mennyire nehezen illeszkedett be és mennyi ideig reménykedett benne, hogy bebizonyítja valaki, hogy ártatlanok és minden jóra fordul. Ezzel párhuzamosan pedig láthatjuk, hogy nem elég az, hogy letöltöd a büntetésed. Az emberek mennyire elutasítók és, hogy mennyire nehéz megpróbálni új életet kezdeni. Közben pedig ugyanazt csináltam miután kiderült nagyon sok dolog, mint amikor a hasonló sorozatokat nézem. Megpróbáltam kitalálni, hogy mi történt valójában. Volt egy sejtésem mely valamennyire be is igazolódott, de az a meglepő karaktert a végén nem tudtam beazonosítani. Pedig már kezdtem azt hinni, hogy a hasonló történetekbe már nem lehet meglepetést okozni, de mégis. :D


A történet attól függetlenül, hogy több szálon fut egyáltalán nem zavaró. Folyamatosan tudjuk, hogy melyik évben és hónapban járunk, hisz minden fejezetnél megemlítik. Egyáltalán nem zavaró a több száll. Sőt sokszor a legtöbb fehér foltot apránként betölti.

Főbb szereplők:

Tonira szerintem teljesen jótékony hatással volt a börtön. Most lehet csúnyán nézni meg minden, de a fiatalkori énjét legszívesebben megfojtottam volna. Toni kimondottan a lázadó tinik közé tartozott, de közben marihuánázott, ivott és folyamatosan ellent mondott a szüleinek. Lehet csak én voltam alapjáraton túl jó gyerek és próbáltam nem sok bajt okozni a családomnak, de persze kisebb szájalások így is voltak. De nekem Toni túl sok volt. Miután viszont kijött a börtönből teljesen normális lett. Mintha kicserélték volna. Talán, ha az elején is ilyen lett volna, akkor jobban átlátja a dolgokat és senki nem gyanúsítja őket egyből. De akkor nem lett volna meg ez a könyv.

Ryan: Tipikus rosszfiú. Akinek mintha két személyisége lett volna, akit mutat az embereknek és, akit mutat a barátnőjének. Hisz megvolt benne a cuki, kedves fiú és ott lappangott a felszínen a bajba keveredő srác, de ez is lehet, csak az előítéletetek miatt van. Hisz az ő édesapja nem éppen mintapolgár. Ez pedig nagyon sok mindenre rávilágít. Mint pl. arra is, hogy mennyire előítéletesek az emberek és ez miatt tönkre lehet tenni több életet is. Ami számomra borzalmas.


 
Persze voltak szereplők, akiket utáltam gondolom, nem kell hangoztatnom, hogy kik azok. Hisz, ha elolvassátok a könyvet, akkor számotokra is egyértelmű lesz és igen a négyes lánycsapatról van szó. Viszont Toni börtönbeli családját nagyon megkedveltem, főleg a pótanyukáját. 👀❤



Feladat:
Készíts egy szelfit a könyvvel és egy vicces képaláírást. :)


Hülye lánynak még volt ideje szelfizgetni és mosolyogni mikor megbukott a forgalmi vizsgán. :D


Köszönöm a kiadónak a recenziós példányt és köszönöm, hogy benéztetek.

Xoxo, Patti 😊💕

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.