Értékelés - R. Kelényi Angelika: Riva nővérek-sorozat - A lánynevelde 1.


„Büszke volt rá, hogy olyan nőt szerethet, mint ő.”

Fülszöveg:
Szerelmi titkok és bűntények - Róma, 1865
 Öt évvel a Sant'Ambrogio zárdában történtek után...
 Katharina hercegnő támogatásával Blanca, azaz új nevén Christina Rivera a húgaival együtt egy lányiskolát hoz létre reménytelen sorsú gyerekeknek és fiatal nőknek.
 A Sorores nevet viselő iskola árvák, meggyalázottak, kitaszítottak menedéke lesz. A bentlakásos intézetben a tanulók kiváló oktatásban részesülnek, de nem csak tudományt, művészeteket és finom modort tanítanak nekik...
 Marco Fiore, barátja, Valentini atya unszolására magánnyomozó irodát nyit, és az évek során egyre több sikeres bűnügyet old meg. Egy nap bekopogtat hozzá egy kétségbeesett nő, és a segítségét kéri eltűnt férje ügyében. A gazdag férfi hírhedt szoknyavadász, de a felesége szerint soha nem hagyná el szó nélkül. Az asszony biztos benne, hogy meghalt vagy elrabolták.
 A nyomok egy mulatóba vezetnek, melynek titkos termeiben rejtélyes szeánszokat tartanak.
 Ugyanebben az időben Christina egy vérző, félholtra vert fiatal nőt talál az iskolája kapujában, aki védelmet kér tőle...
 A Sorores lányai segítenek neki, de vajon megérdemli-e a támogatásukat?
 És van-e köze az eltűnt férfi, és a meggyötört lány esetének egymáshoz?
 Marco és Christina újra együtt nyomoz, és nem csak a két bűntény szálai fonódnak össze...
 R. Kelényi Angelika Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő ezúttal is a 19. századi Rómába viszi olvasóit. A Riva nővérek-sorozat harmadik részében ismét egy megbotránkoztató bűnügyet tár fel a két főszereplő segítségével. Ahogy az írónőtől már megszokhattuk, a regényt átszövik a titkok, gyilkosságok, a kaland, a szenvedély és a romantika

Kiadó: ÁLOMGYÁR KIADÓ
Oldalak száma: 360
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 324 gr
ISBN: 9786156013002
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2019
Árukód: 2725571 / 1183425
Sorozat: RIVA NŐVÉREK-SOROZAT

Borító:

Szeretem Angelika könyveinek a borítóit. Mindig letisztultak, de ettől függetlenül különlegesek. Az előző kötetekben Blanca-t láthattuk most pedig a megváltozott Christinat. A különbség pedig látványos.

Személyes véleményem:

Angelika most sem vallt kudarcot. Komolyan ez a nő hihetetlen. Méltó a nevére, hogy ő a történelmi regények koronázatlan királynője. Alapjáraton is szeretem a történelmi stílusú regényeket, hisz mindig tanulunk belőle valamit. Már a suliban is a történelem – irodalom páros volt a kedvenc és a könyvekben is elég erőset üt 1-1 történet, de ehhez az is kell, hogy jól legyen megírva ebben pedig Angelika Magyarországon az egyik verhetetlen írónő.

Blanca története nem ért véget a Mennyei bűnökkel, hanem folytatódik itt a Lányneveldében. Bár azt gondoltuk, hogy most már minden rózsaszínben lesz és kedvenc párosunk együtt lesz ez valahogy nem teljesen úgy történt ahogy gondoltuk.

Magáról a könyvről:

Blanca, mint ezzel a névvel élő személy már régen nincs, helyette Christina Rivera van, aki a híres Sorores intézetet vezeti. Az intézetbe fogadja be a szegény, árva és bántalmazott leányokat, akik biztonságot és egy új életet kapnak a lánytól. Egy hatalmas birodalmat épített ki magának, mely biztonságot jelent a számára, hisz ezeket a lányokat később előkelő házakhoz adja, mint pl: nevelőnő. Ez pedig hatalmas segítség lehet, ha egyszer bajba kerülne. Christina a lányokat történelemre, háztartástanra, harcművészetre, illemtanra tanítja, hogy kifogástalan hölgyek legyenek mikor kikerülnek a kezei alól. Ami 5 évvel ezelőtt történt a Sant'Ambrogio-ban az megmutatta neki, hogy mennyire fontos, hogy a lányok megvédjék magukat. Ezért hozta létre ezt a helyet. Viszont nemcsak védelmet nyújt, de éjszakánként bosszúálló angyalt is játszik. Hisz néha felkeresi a lányok bántalmazóit és megfenyegeti őket, de vajon ez mennyire ártalmatlan? Talán ez is kiderül a könyvből, hisz bármikor beüthet egy hiba, egy gond, amit nem tud megoldani.
A lány és Marco szerelme az évek alatt erősebb lett bár még mindig hiányzik belőle valami, valami, amitől a lány még fél, de én reménykedem benne, hogy egyszer a saját boldogságukat fogja majd nézni. Viszont Róma városa soha nem nyugszik, mindig zajlanak az események és az élet nem áll meg egyhelyben, hogy az emberek élvezzék végre boldog perceiket.

A történetben Marco egy újabb esetet kap, ami az eddigieknél is bonyolultabb és a lánnyal együtt kezd a nyomozásba bár maguk sem gondolták volna. Minden oldalon új információt találunk, így muszáj, hogy figyeljünk a legapróbb részletekre. Ezért is szeretem ennyire Angelika könyveit, mert olvasás közben együtt tudunk nyomozni a szereplőkkel. Ami valljuk be nagyon izgalmas, ugye?


Angelika újra elvarázsolt minket a 19.század rejtelmeibe. Én pedig egyszerűen ott találtam magam Róma forgatagában. Hihetetlen, hogy mennyire élethűre varázsolja a történet hátterét, ahogy bemutatja azt a világot. Ebből rengeteget lehet tanulni, hisz tökéletesen leír mindent az akkori világról. Ilyenkor jövök rá, hogy én egyszerűen képtelen lennék olyan helyen élni vagy olyan világban, ahol a nők elvannak nyomva. Egyszerűen én a magam ura vagyok és nem szeretem, ha valaki megakarja mondani mit tegyek vagy mit csináljak. Itt pedig csak a címer, a pénz és az számít, hogy milyen neműnek születtél. Senkit nem érdekel, hogy egy gazdag nő vagy kivéve, ha valaki rajtad keresztül akarja megnövelni a vagyonát vagy éppen felkapaszkodni akar rajtad, de egy szó, mint száz akkor is csak kihasználják. Ez a világ egy érdek világ és annyira utálom, hogy évszázadokig, évezredekig így kellett élniük a nőknek. Egyszerűen hihetetlen. Ezért jó, hogy vannak ilyen írók, mint Angelika, akik megmutatják, hogy ebben a fertőben vannak jószívű emberek, vannak olyanok, akik megbecsülik a nőket és akik változtatni akarnak azon, ami történik. Ezt pedig köszönöm neki.

Egyben az egész:


Imádom Blanca bocsánat Christina karakterét. Erős és kitartó, harcias és bátor. Egyszerűen olyan lány, akit ez a világ, ha tehetné kiszipolyozná és elégetné, de ő szembeszáll mindenkivel még ha ebből baja is eshet.

Marco pedig az a csodálatos ember. Olyan nehéz elhinni, hogy annyira mélyről, ahol megismertük kikászálódott és talpra állt. Erősebb lett, mint bármikor és végre a szerelmet is megtalálta.

Egy csodálatos, rejtélyekkel teleszőtt történet, mely nem hagy nyugodni egy percre sem. Köszönöm az írónőnek az élményt és alig várom a folytatást.




Idézetek:



„Büszke volt rá, hogy olyan nőt szerethet, mint ő.”

„Christina volt az, akiért először az életben felelősséget érzett, ő volt az egyetlen emberi lény, akit megvédett volna bárkitől és bármiről, önnön kárán is akár. Ő tanította meg a felelősségvállalásra és ezért örökké szeretni fogja.”

„Christina mindig azt mondta, ha ő a kételyeinek adott hangot, hogy valóban nem tud minden kiszolgáltatott kislányt és nőt megmenteni, de ha csak egynek is boldog életet tud a kezébe adni, már győzött, már érdemes volt létrehoznia az iskolát. És igaza volt. Ugyanezt érezte Marco is. Ha csak egy alávaló bűnözőt tudott volna egész életében az igazságszolgáltatás elé citáltatni, már nem élt hiába.”

„Mert a fájdalom, ami átjárta a húga miatti aggodalomtól, kínzóbb volt, mint minden más. Ő nevelte ezt a lányt, olyan közel állt a szívéhez, mintha a gyermeke lenne, és az ember megvédi a gyermekét. Akkor is, ha az olyasmit tesz, olyasmit gondol, melyet mindenki más elítél.”

„– Sajnálom. Miért terheled magadat mások bajával? – Közelebb lépett a nőhöz, és megsimogatta az arcát.
– Mert senki más nem törődik velük. Valakinek csak kell… Na, menj! – csókolta meg Christina lágyan a férfit, majd az ajtó felé tolta.”

„– Persze, hisz, ha felöltözöl, olyan vagy, mint egy szigorú nevelőnő.
– Mert az is vagyok – emelte fel az állát a nő.”


Értékelés:

                 

Ha megszeretnéd rendelni a könyvet itt teheted meg:



Libri

Álomgyár

Book24

Bookline


Köszönöm, hogy benéztetek.

Patti 😊



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.