A lelked árnyékában | Drasko Olivia - Beteg szerelem: Gyilkos az erdőben




„De mi lehetne annál fájdalmasabb, ha megölik azt az embert, akit nemcsak szerettél, de ő volt az egyetlen, akiben megbízhattál? Nincs ennél fájdalmasabb!”



Fülszöveg:

Elizabeth azért utazik az idilli Crater-tó wellness központjába, hogy kipihenhesse a mindennapok fáradalmait, nem is sejtve, hogy itt rá talál a szerelem David személyében. Minden tökéletesnek bizonyul, ám idővel a férfi múltjából sötét titkok kerülnek napvilágra.  David élete pengeéles határvonalat húz a józanész és az őrület találkozásánál. De vajon lehet így szeretni?  A Beteg szerelem egy izgalmas, filmszerű thriller, mely az emberi érzésekről, hazugságokról, egy beteg elme virágzásáról majd hanyatlásáról szól. Lehet, hogy akit Elizabeth közel engedett magához az egy hidegvérű sorozatgyilkos? Vajon mi mindent tud még meg Davidről?


Kiadó: PUBLIO KIADÓ
Oldalak száma: 124
Borító: KARTONÁLT
Súly: 136 gr
ISBN: 9789634435587
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2019
Árukód: 2723347 / 1181720




Borító:

Magával a borítóval szerintem semmi gond nincs. Tökéletesen illik a könyv tartalmához. Aki kimondottan ebben a témában keres könyvet, annak biztos, hogy megakad a szeme rajta és megfogja venni már ha az oldalszám nem rémiszti meg előtte. De számomra a legjobb dolog a könyvben az a borítója. Ha neten keresgélnék és nem nézném a könyv adatait ahogy általában szoktam akkor biztos kosárban landolna.

Személyes véleményem:

Az írónő könyvét az egyik kedves ismerősöm ajánlotta nekem olvasásra nagyjából fél éve. Igen tudom azóta eltelt elég sok idő, de elfelejtettem mi volt a könyv címe és ki volt az írónő, ezt pedig elég ciki lett volna beismerni, így megvártam míg megoszt róla valami infót. Így került most az olvasott könyvek közé. Alapjáraton nem szándékoztam mostanában olvasni, hisz vizsgára készülök, de nem nagyon szeretem sokáig halasztani az ígéreteimet sem, így mivel rövid is volt és hosszú hétvége, így neki kezdtem. 

De most már jöjjön a könyvről a vélemény elvégre úgyis az érdekel inkább titeket. Az írónő stílusa kicsit hasonlított Sienna Cole-ra. Mármint ne értsetek félre, egyértelmű, hogy Sienna egy sokkal magasabb szinten van, de az ő stílusára hasonlít, bár még elég kezdetleges. Azt be kell látni, hogy első könyves írónőről beszélünk, így nem kell egetrengető dolgokat várni. Egyértelmű, hogy sok hiba lesz benne, amiben még fejlődnie kell. A történet a maga módján amúgy tetszett, bár jobban kifejtettem volna a helyében a dolgokat, úgy pedig hosszabb és élvezhetőbb lenne. Most kicsit meghazudtolóm magam, mert alapjáraton utálom a hosszabb kifejtős részeket és pont ez a része, ami kevésbé megy nálam is, hisz elkezdtem egy könyvet. De igaza volt a volt történelem tanáromnak, aki szintén író. 

Nem elég, ha tele van izgalmas részekkel és azokat megtudod írni, nagy hangsúlyt kell fektetni a közte lévő kitöltésre, hisz az a nagy feladat. Itt viszont olyan volt, mintha csak elém pakolta volna a tényeket meg tett bele pár borzalmas dolgot és vége. Ezért is mondtam, hogy első könyves íróként sokan keresik még a hangjukat. Ha jól vettem ki a végét akkor ebbe még benne lehet a folytatás, amit szívesen elolvasnék én is, hisz kíváncsi vagyok, hogy a vélemények után mit hoz ki az írónő a könyvből. Ha egy tanácsot szeretne én megkérnék pár bloggert, hogy olvassák el mielőtt a kéziratot leadja stb, hisz rengeteg olyan dolgot tudnak mondani, amit egy átlagos olvasó nem. Itt most természetesen nem magamra gondolok, hisz rajtam kívül rengeteg blogger van, de ez csak egy tanács. A másik, ami tényleg jó lenne, ha hosszabb lenne a könyv és jobban ki lenne fejtve a történet. Van benne potenciál és ha az írónő megtalálja a hangját, akkor még nagyon jó író is lehet.



Magáról a történetről:

A történet főszereplője David és Elizabeth. Már az elején megtudjuk David sötét titkát és egy izgalmas jelenetbe csöppenünk, bár lehetett volna fokozni, de nem gond, így is jó volt. Miután Davidnek nem úgy jön össze ahogy gondolta elviszi a lányt egy motelba, ahova konkrétan ebzárja és megpróbálja elérni, hogy annak ellenére, hogy milyen ember belé szeressen. Voltak a történetbe logikai bukfencek és ezenkívül rengeteg olyan dolog volt, hogy amikor belegondoltam én mit csinálnék és mit csinált a lány….hát maradjunk annyiban, hogy fogtam a fejem és nem értettem. De túlléptem rajta, hisz maga a történet amúgy tetszett, minthogy mondtam van ebben potenciál, érdekes volt na. A történet közben volt időugrás is, hisz próbálta velünk megértetni, hogy David mit és miért tesz. Én mondjuk kíváncsi lettem volna az orvosi jelenetekre, kíváncsi lettem volna arra, hogy David mit gondol pl. akkor mikor dolgozik, vagy csak otthon van a családjával. Hisz egy olyan betegség került középpontba, ami a maga módján érdekes, viszont utána járást igényel, ha írni akarunk róla. Nem nagyon szeretnék írni a tartalmáról, hisz rövid a könyv, de én azt mondom mindenképp megér egy próbát, ha nem is kap csak pozitív véleményt akkor is a kritika tud segíteni azon, hogy Olivia fejlődjön, ezért pedig neki is megéri. A történet végében benne van egy második rész lehetősége, amit, ha megfogadja a tanácsokat akkor egy sikermű is lehet én azért kíváncsian várom, hogy mit hoz ki belőle és kérlek legyen 300 oldal körül...



Értékelés:
 


                                       



Idézetek:




„Majd jött egy váratlan vendég: a szerelem.”


„– Elmondjam mi a hányinger? – kapta fel a vizet David. – Az, hogy talán tényleg beteg vagyok, nem tagadom, de csak az láthatja meg és élheti át, aki kihozza belőlem. Te is ezek közé tartozol –mutatott rá –, mert most otthon lehetnél. Akár a munkába készülődve, vagy a kora reggeli jógádon éppen hidazva, nem? Azzal a tudattal, hogy este újra láthatjuk egymást, de ehelyett te is csak menekülsz az elől az ember elől, aki próbált őszinte lenni veled. – A végén már üvöltött. – Ennek nem kellett volna így történnie. Azt hittem, több lesz ennél.”


„De akkor már késő volt. Mind próbált valamilyen módon menekülni, de egytől egyik lassúak voltak. Nők. Úgy, mint te.”

„– Mondd, mit akarsz tőlem? – kérdezte a nő reménytelenül.

– Miért kell mindig ez a dráma? Hm? Folyton ezek a kurva teátrális kérdések? Hm? Nem tűnt fel, hogy hülye kérdésekre hülye válaszokat kapsz?

– Nem érdekel. Csak válaszolj!

– A szerelmed. – Mikor ezt kimondta, a szemei már nem voltak olyan ördögien mosolygósak és az arckifejezése sem volt olyan perverz.
Kicsit meg is lepődött magán.”

„Úgy szeretlek, ahogy még soha senki mást. Azért szerettem beléd, mert más voltál. Nem a lábadat tetted szét, hanem a lelkedet tártad fel nekem. És tudod, Liz, ez egy olyan világ, ami kurvákból áll. Te pedig egy gyöngyszem vagy ebben az erkölcstelen világban. Az utóbbi időkben elfelejthettem Josht, önmagam lehettem nagyon sokáig. Sajnálom, hogy megerőszakoltalak, hogy bántottalak, hogy hazudtam, hogy éheztél, hogy szomjaztál mellettem, mindent – sírta el magát. –
Sosem felejtelek el!”



Ha szeretnéd megrendelni akkor katt:







 Köszönöm, hogy benéztetek.




Patti 😊

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.