Értékelés: Kathy Reichs - Kincsvadászok (Virals 2.)


Komolyan mondom hihetetlen, hogy én még nem hallottam erről a sorozatról míg kézhez nem kaptam. Azt meg végképp nem értem, hogy élhettem le enélkül az életem… Szóval elhoztam nektek a Fertőzöttek második részét. Remélem meginvitálhatlak titeket egy kincsvadászatra.. ;) 

Fülszöveg:

Egy kincs, amelynek nyoma veszett. Veszélyes kalandok. Halálos ellenségek. 

Tory és barátai még hozzá sem szoktak a félresikerült orvosi kísérlet nyomán kialakult rendkívüli képességeikhez, amikor arról értesülnek, hogy be akarják zárni szüleik munkahelyét, a Loggerhead szigeten működő LIRI intézetet. Ez azt jelentené, hogy a Fertőzötteknek életük legkeményebb kihívásával kellene szembenézniük: az elválással. Amikor Tory tudomást szerez Anne Bonny, a híres kalóznő évszázadok óta elveszett kincséről, a falka kockázatos tervet sző. Útjuk váratlan akadályokhoz, ördögi csapdákhoz, és rémisztő földalatti alagutakhoz vezet. Csakhogy kiderül, mások is kutatnak a kincs után, ezért a hajsza könnyen végzetessé válhat. De hőseink jól tudják: az elveszett kincs megtalálásához, az intézmény és barátságuk megmentéséhez dörzsölt, erős és összeszokott falkára van szükség!
A Dr Csont - regényeivel világhírűvé vált írónő a Virals- Fertőzöttek ifjúsági sorozat második kötetében sem takarékosokodik az izgalmakkal, amelyeket szokása szerint fanyar humorával fűszerez. A kalózok szerelmeseinek is ajánlott regény, önmagában, kerek egészként is olvasható.





Szerző: Kathy Reichs

Cím: Kincsvadászok
Kiadás éve: 2014
Kiadó: Fumax Kiadó
Oldalszám: 416 oldal
Műfaj: Ifjúsági, krimi, kalózok
Eredeti cím: Seizure


Nagyon féltem attól, hogy ugyanolyan nehezen indul be a cselekmény, mint az első részben. Így kellemes csalódásként ért a dolog, hogy már az első pár oldalt élveztem.

Az első részben kapott történet, az érdekességeket és a rejtélyeket  is figyelembe véve fele ennyire nem volt jó, mint a második rész pedig ott is volt min izgulni és körmöt rágni… jó igaz a körmöm nem rágtam, de értitek.
Persze az is igaz, hogy itt már nem kellett fáradni és elhúzni a dolgot a szereplők bemutatásával, így nagyjából belevágtunk a közepébe és jött egy olyan esemény, ami teljesen felbolygatja az álló vizet Tori Brennanék alatt.

"– Régen még volt jövőm. – Hi arca vörösen izzott. – Egyetem. PhD. Nobel-díj. A világ legszexisebb férfija. – Céltalanul legyintett egyet. – Most már csak egy tolvaj vagyok. De legalább ügyes fajta. Hála az égnek.
– És egy kutyafiú – mondta Shelton, miközben a pólójával letörölte a szemüvegét lepő izzadságot. – Ne feledd.
– Tényleg. Egy genetikai debil. Erről sem feledkezem meg."

 Ahogy pedig szépen lassan előrehaladtam a történetben egyre izgatottabb lettem és ezt csak fokozta, hogy csak a metrón jövet - menet  volt időm olvasni. Mondhatni szószerint faltam az oldalakat. Alig vártam, hogy kiderüljön több dolog Anne Bonnyról. Igen engem a kincs helyett jobban érdekelt az ő története. Imádom a történelmet és annyi mindent megtudtunk azokról a híres 1700-as évekről. De persze az miatt is fel voltam villanyozva, hogy vajon sikerül e megtalálniuk a kincset, de mindenek előtt létezik-e egyáltalán. Ha pedig létezik tényleg a kincs akkor azzal tényleg megmenthető a Loggerhead-sziget?


A szereplők továbbra sem okoztak csalódást. Még mindig imádom, hogy Tori a főnök a srácok felett és tetszik az észjárása. Így pár órával az utolsó oldal elolvasása után is hihetetlen, hogy milyen okosak ők négyen. Tori igazi vezető és tudja, hogy hozza ki a legjobban Benékből. Hi és Shelton igaz, hogy néha félősek, de mindenben követik barátaikat. Az pedig, ahogy együtt túlteszik magukat a félelmeiken és bátran szembenéznek a csapdákkal igazán példaértékűnek tartom.


“Hi rávetette magát az ágyamra, és lerúgta a cipőjét.
– Ó! Csajos párnák. Mennyivel puhább, mint az enyém – mondta, majd beleszimatolt egy nagyot. – Miért van minden lánynak isteni illata?
– Azért, mert mi ismerjük az alaphigiénia fogalmát. És időnként kitisztítjuk a fürdőszobánkat is.
– Remek, ezt le kéne írnom. Elvégre egy egész közösségről van szó.”

 A többi szereplőről viszont továbbra sem tudunk sok mindent se Jasenről sem pedig a sötét cafkákról vagy arról, hogyan fogadták vissza Chanset. Annyi kérdésem maradt így a lezárás után, hogy el se hittem, hogy már vége van.


“– Ez az! – fújta ki a levegőt Shelton. – Ez van a kincsestérképen.
– Kincsestérkép? – Chance természetesen meghallotta.
– Shelton, esküszöm, te lennél a történelem legbénább titkos ügynöke! – Hi a homlokára csapott. – Órákon belül kipurcannál, de lehet, hogy én magam nyírnálak ki.”


Továbbra is minden kíváncsi természetű embernek vagy fertőzöttnek ajánlom. Nem fogtok csalódni, ezt garantálom.

Köszönöm, hogy itt jártatok, Patti. :) 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.