Értékelés - Colleen Hoower: Confess - Vallomás








„– Örökké szeretni foglak. Még akkor is, amikor már nem tudlak. (…)
– Én is örökké szeretni foglak. Még akkor is, amikor már nem kéne.”




Fülszöveg:

Mi mindent érdemes kockára tenni a szerelemért?



Auburn Reed huszonegy éves korára már mindent elveszített, ami valaha fontos volt neki. A lány azért küzd, hogy újra felépítse romba dőlt életét, így csakis kitűzött céljaira összpontosít, és nem engedheti meg magának a hibákat. De amikor munkát keresve belép egy dallasi műterembe, váratlanul éri az erős vonzalom, ami elfogja az ott dolgozó titokzatos művész, Owen Gentry iránt.

Most az egyszer Auburn mer kockáztatni, és a szívére hallgat, ám hamarosan felfedezi, hogy Owen súlyos titkot rejteget. Múltjának árnya tönkretehet mindent, ami fontos Auburn számára, és a lány egyedül úgy teheti sínre az életét, ha kizárja belőle a fiút.

Ahhoz, hogy megmentse a kapcsolatukat, Owennek nincs más dolga, csak vallomást tenni. Ám ebben az esetben a vallomás sokkal ártalmasabb lehet, mint maga a bűn.



A csodálatos és kivételes stílusú Colleen Hoover egy újabb mélyen megható történetet mesél arról, hogy az igaz szerelem és a család olyan köteléket jelent, amit semmi sem szakíthat el.



Oldalszám: 344

Kötéstípus: kartonált

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.

Eredeti cím: Confess

Fordító: Komáromy Zsófia

ISBN: 9789634572428

Elit start: 2017.11.21

Országos megjelenés: 2017.11.24

Termékkód: 7870



Igazából már legalább egy hónapja húzom ennek a könyvnek az értékelését. Konkrétan miután befejeztem CoHo könyvét belekezdtem egy recenziós könyvbe, majd még egybe és azokról írtam csak meg az értékelést, így ez későbbre csúszott. Viszont azt nem akartam, hogy átcsússzon a jövő évre. Szóval most minden befejezett könyvem értékelését megpróbálom befejezni. Az újévet pedig új lappal kezdeni. :D
Borító:
Nekem a borító nem igazán lett hatalmas kedvenc. Szép meg minden, de nincs benne semmi, ami megfogjon. Nem éreztem azt, hogy nem tudok elmenni mellette, mert annyira megfog a borító. Inkább a fülszövege fogott meg és ez miatt kezdtem el az olvasását. Ezért nekem csak 5/4 sajnos.
Most pedig nézzük magát a könyvet és az újabb CoHo történetet.

Nem fogok hazudni, elég sokszor szembejöttek velem értékelések a könyvről, de én ritkán olvasok el úgy értékelést, hogy még az enyém nincs kész. Mert így tuti biztos, hogy mindenképpen csak a saját gondolataimat fogom leírni és nem fogok elgondolkodni arról, hogy más szerint, mi lett volna a jó vagy mitől lett egy könyv rossz. Viszont a címeket, amiket megosztásnál írtak, azt elolvastam és nagyon sokszor több Colleen Hoover regényekkel hasonlítgatták és, hogy azoktól ennyire eltért. Úgy látszik, hogy csak én nézem magát a könyvet és nem hasonlítom az írónő könyveit egymáshoz. De minden blogger ugye más...
Engem már a történet első pár oldala is megfogott. Az írónő egy szívszorító jelenettel kezdi a könyvet. Auburn a történet főszereplője itt még csak 15 éves és szerelme Adam épp kórházban van, mivel súlyos betegsége van, konkrétan haldoklik. Már párszor elmondtam, hogy elég érzékeny vagyok szóval engem ez a rész nagyon megérintett. Miután elválasztották Adamtől haza kellett mennie, folytatni az iskolást meg az életét. Már akkor kiderült, hogy senki nem érti meg, hogy mekkora szerelemmel szeretik egymást. Pedig ekkora korban is lehet mindent elsöprő szerelmet érezni. Amit a könyv végén be is bizonyítanak.  De itt is történtek meglepetések, amire később még visszatérek. A következő fejezet hatalmas időugrással folytatódik, mivel Auburn már 21 éves és épp egy ügyvédet szeretne felbérelni, de ugye ez nem kispénz és még nem tudja, hogyan fogja kifizetni.
Amikor sétál hazafele az albérletébe, akkor lát meg egy álláshirdetést egy galériában. Melyre még aznap felvételt nyer és itt ismeri meg Owent. Azt már megtudjuk itt, hogy Owen valahonnan ismeri a lányt és nagyon nem szeretné, ha megtudná, hogy honnan.  Itt pedig már két olyan fontos dolog van, ami felcsigázza az érdeklődést.  Auburn egy nagyon kedves és imádni való lány és miután kiderül a titka, hogy miért fogadna, ügyvédet megtudjuk, hogy kitartó, céltudatos és egy nagyon erős leányzó. Owennek pedig voltak a múltban rossz tulajdonságai, de mióta ismeri Auburnt azóta 360 fokos fordulatot vett és szerintem kicsit miatta is próbált megváltozni, pedig nem tudta, hogy látja-e még valaha. A galéria, amit létrehozott valami hihetetlen és ugye így keletkezett a könyv címe is. Mivel Auburn képei az emberek által írt vallomásokból született és nekem ez az ötlet nagyon tetszik. Kíváncsi vagyok, hogy van e ilyen művész, aki szintén így fest.

„Félek, hogy ha csak egyszer is a szívemre hallgatok, akkor soha többet nem leszek képes ügyet sem vetni rá.”

Viszont hiába érezni köztük a szikrát van valami, ami miatt nem lehetnek együtt. Innentől viszont egy kicsit spoileres lesz. A könyv közepén ugyanis kiderül, hogy Auburnnek van egy fia méghozzá Adamtől, de ez csak azután derült ki miután ő már meghalt.

„Mert a karácsonynak mindennaposnak kéne lennie, és azt akarom, hogy a fiam örökké higgyen a varázslatban.”

De jött egy ennél is nagyobb fordulat méghozzá az, hogy a gyámságot a kisfiúhoz, Adam édesanyja kapta meg, mert Auburn úgy gondolta, hogy csak így maradhat a fiával. De nem gondolta volna, hogy ilyen lesz Adam édesanyja és ezért most 21 évesen vissza akarja szerezni a fiát. Az pedig, hogy Owen miért nem lehet, a képbe kicsivel később kiderül, de minden lényeges dolgot nem fogok lelőni. A könyv végén az is kiderül, Owen honnan ismeri Auburnt és Adamet, de ennek már nektek kell utánajárnotok. ;)

Köszönöm, hogy itt jártatok, Patti. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.