Értékelés: Eszes Rita - Tükör a felhőkön túlra





„Olyan, mintha most először, veled érezném a meleget. Mintha egész eddigi életemben a télben jártam volna. Semmi más emlékem nincs, csak hideg és magány. Kivéve ezt. Ezt elviszem magammal arra az esetre, ha egyszer újra dideregnék.



Fülszöveg:

Japán az 1600-as évek vége felé. A határok lezárva, a császár túszként él saját palotájában, a hatalom valódi gyakorlója a sógun. Az árva Szorana mindent, amit tud, az őt befogadó nindzsáktól tanult,
ám mivel hófehér külsejével feltűnő jelenség, talán sosem válhat a láthatatlanság mesterévé. Ő azonban még ennél is többről álmodik: a szamurájok kasztjához szeretne tartozni, és valami fontosat tenni jelentéktelen életében.

Renmu alakváltó nyestkutya. Egy megkeseredett varázstanuki, aki megtanulta, hogy az emberekkel pusztán üzleti kapcsolatokat ápoljon: mellettük él, de sosem velük. Napról napra éli az életét, kergeti a gyönyöröket, és semmit nem akar kevésbé, mint valami jelentős dolog részesévé válni.

Egy küldetés, egy találkozás, egy alku – és elindul a kaland, amely mindkettejük életét fenekestől felforgatja. Miközben halálos szörnyek elől menekülnek, szenvedélyes és tiltott vonzalom alakul a két számkivetett között – azonban senki és semmi nem az, akinek vagy aminek eleinte látszik.

Ha felszikrázik a levegő, és elszabadulnak a vágyak, vajon létrejöhet-e
akár csak egyetlen igaz dolog is egy rendszerszinten hazug világban.



Személyes véleményem:

Bár nagyon ritkán olvasok Magyar Fantasy könyveket, pont azért, mert nagyon kevés az olyan típusú könyv, amire azt mondhatom, hogy tényleg jól van megírva. Itt azt értem, hogy egy jól felépített világ, érdekes történettel ezenkívül izgalmas történettel. Viszont az írónő könyvéről rettentő sok pozitív véleményt olvastam, emiatt is bátorkodta a kezembe venni. Azt pedig, hogy ez jó vagy rossz dolog volt, hát majd tartogassuk a végére. Viszont azt muszáj megemlítenem, hogy a borító valami brutál jó lett. Ez volt az első, ami megfogott benne, amitől azt éreztem, hogy nekem ez a könyv kell a polcomra. Így pacsi Nistor Evelinnek, hisz valami csodát tervezett.

Magáról a könyvről:


Az történetünk egészen a 1600-as évek végi Japánba kalauzol el minket, viszont itt olyan érdekes szereplőkkel találkozunk, mint mondjuk az egyik főszereplőnk, aki egy bake-danuki. A bade-danuki (Renmu) egy alakváltó lényt takar, aki egy emberi adottságokkal rendelkező állat. Itt pl.egy nyestkutya, viszont emberi alakot is feltud venni és nem fizet semmiért. Ami néha vicces szituációkat eredményez.

A másik főszereplőnk Szorana az albino ninja leányzó, aki valamilyen szinten magához akarta láncolni Renmut, hogy a segítségére legyen. Ezt pedig egy alkuval teszi, hisz mégis csak megmentette az életét,az más kérdés, hogy ő miatta került veszélybe az élete. Itt kapcsolódtunk be a történetbe. A két főszereplő kapcsolata szemünk láttára kerül előtérbe és bontakozik ki. Az elején azt látjuk, hogy mennyire nem kívánják egymás társaságát, viszont az idő múlásával egyre jobban fejlődik a  kapcsolatuk. Két magányos lélek, akik azt hiszik, hogy sokban különböznek egymástól, de végül rá kell jönniük, hogy teljesen ugyanazok.

A történetet váltott szemszögből láthatjuk és ismerhetjük meg őket, ami engem kifejezetten érdekfeszítő, hisz így láthatom mindkét lényeges szereplő gondolatait, érzelemvilágát. A két lény teljesen máshogy gondolkodik. Máshogyan lettek nevelve, így nagyon sok olyan pont van amikor nem értenek egyet vagy éppen összevesznek, viszont az olvasó pedig érzi folyamatosan a szikrát Szorana és Renmu között, így kissé viccesek is a csatáik, mert úgyis sejtjük, hogy mi lesz a vége. Viszont nekem nagyon jó a képzeletem, de a nyestkutya nálam valahogy egy szőrös állat és egy emberi lány vele volt együtt. Mármint na értitek, az erotikus jelenetek engem itt picit inkább elborzasztottak, de hát kinek mi. :D 

Ezenkívül az írónő picit belefolyt a történelembe is, am a császár és a sógun között levő hatalmi játszmát mutatja be.

Egyben az egész:


A könyv igazából teljesen jó besorolásban van. Mint látjuk ez egy Rubin pöttyös könyv, melyben biztos, hogy lesz egy kevés erotika. A könyv tehát egy érzelmektől túlfűtött kaland-és fantazy regény, amely a maga módján jól volt felépítve. Viszont vegyes érzésekkel tettem le. Nagyon nehezen tudtam becsatlakozni a könyvbe, az első talán 100 oldalig nem voltam biztos benne, hogy a végére jutok, valahogy úgy éreztem, hogy ez a könyv nem nekem íródott, majd ahogy haladtunk előre egyre jobban kezdtem megkedvelni a szereplőket és megérteni a dolgokat. Lehet segített volna, ha előtte beleolvasok az írónő oldalán levő szörnyesszerda posztokba, hisz az itt levő lények egyrészéből született ez a könyv is. De legközelebb már okosabb leszek. Viszont, ha szereted japánt, a fantasy világ sem ijeszt meg, ezenkívül az erotikus vonallal sincs problémád akkor ezt a könyvet neked találták ki.
😊

 Ha megszeretnéd rendelni a könyvek akkor Katt IDE! 😊

Köszönöm, hogy benéztetek,

Xoxo, Patti 😊


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.