Értékelés: Amira Stone - Lázadók




 „Nem tudok sírni, nincs gyász a szívemben, sem elégedettség. A kintről beszüremlő csata zaja még élénk, még nincs vége.



Fülszöveg:

...néha félre kell tenni a bosszút ahhoz, hogy meglássuk, miért érdemes élni.

A háború elkerülhetetlen. A szövetségek felbomlanak, és egyre többen szomjaznak a volur és a meeshai vérére.

Kein az újonnan szerzett erejét felhasználva ki akarja venni a részét a világ átformálásából, de egyszerre támogatni Garthot és megvédeni tőle Enét nem is olyan egyszerű, mint azt hitte. Ene az érzéketlensége ellenére is megérti, hogy a palotában nincs biztonságban, és amikor már minden veszni látszik, az nyit számára menekülési utat, akitől a legkevésbé várná. És végül ki fogja viselni a koronát? Vajon mindannyian elég bátrak bejárni az utat, amire ráléptek?

Képesek lennének feláldozni a számukra legfontosabbat, hogy megmenthessék a szeretteiket és a világukat?

Szabad földiek, felkelők és a volt király leszármazottjai immáron ugyanazért küzdenek: a birodalom új uralkodójáért,

csakhogy mindannyian mást ültetnének a trónra.

Szenvedély, titkok és kaland

A mágia rabjai-trilógia befejező részében.

Hagyd, hogy elvarázsoljon!

"Méltó lezárása egy nagyszerű fantasytrilógiának. A három kötet alatt együtt izgultam, sírtam és nevettem a szereplőkkel. Hiányozni fognak."

- Tóth Eszter, író -


SzerzőAmira Stone

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Sorozat: Vörös Pöttyös Könyvek, A mágia rabjai

Megjelenés: 2023.11.28.

Oldalszám: 440

Kötésmód: kartonált

Raktári kód: 011074

ISBN: 9789634574330

EAN: 9789634574330

Eredeti cím: Lázadók

Országos megjelenés: 2023.12.01

Személyes véleményem:

Ez volt az a könyvsorozat, aminek a folytatását már nagyon vártam és annyira rossz volt, hogy ilyen sokára jött. Hisz kellett idő míg visszarázódok és eszembe jut minden, ami a két rész alatt történt. Persze nagy vonalakban megvolt minden csak azok a pici, apró részletek hiányoztak, amik számítanak. Emiatt az előző rész utolsó 8 fejezetét frissítő gyanánt újra olvastam, hogy úgy vághassak neki, mintha félbe se szakítottam volna. Az írónő nem okozott csalódást, hisz egy iszonyúan jól megírt utolsórészt foghattunk a kezünkbe. A figyelmemet végig fent tartotta és tényleg az volt benne, hogy:” Úristen tudni akarom, hogy mi következik és mi lesz bizonyos dolgoknak az eredménye”.

Magáról a könyvről:

A történetünk ott folytatódik, ahol a második rész véget ért. Kein felrobbantotta a felszabadítók hajóját, melyen rajta volt még Cinta fia és megölte majdnem az összes mestert. Ene-t elkapta és boldogan evickél vissza Garthoz, hogy felépítsen egy új világot. Vagy mégsem? Ene a meeshai, így már nem lehet uralkodó, hisz a Volurhoz kötődik. Garth továbbra is azt szeretné, ha Ene tenné a fejére a koronát, hisz mesterek nélkül erre csak a valós trónörökös képes.

A csapat így teljesen szétvált. Mena külön halad a királyi testsőrséggel, hogy a amegmaradt hűséges katonákat maguk mellé szólítsák a végső csatában, Ray és Tiiu még tervet kovácsol, amíg a fiú erőre kap, Aruteluval együtt. Majd ők is külön válnak, hisz az idő véges. Minden perc, amit várakozással töltenek, csak a fondorlatos "királynak" kedvez. A háború elkerülhetetlen és egy horribilis titok is napvilágot lát. Garthnak fel kell készülnie, hogy a 3 trónörökös a helyére pályázik. Mena titka, amit eddig is sejtett szintén beigazolódni látszik, így visszakerül a trónigénylési listára. Ene-ről pedig még sokan nem tudják, hogy micsoda, így nem is tudják, hogy nem lehet királyné. Ezenkívül a Szabadföldiek egy új királyt szeretnének a trónra, aki nem az Arden vérvonalból való. Ő pedig nem más, mint, aki egész életében úgy nőtt fel, hogy titokban kellett tartania származását.

Az események fokozódnak. Lassan már nem tudhatod, hogy a sajátjaid közül ki válik hirtelen ellenséggé és egy törékeny kislánytól várják a megváltást. Rettentően sok minden történik ezen a cirka 400-500 oldalon. Minden nyíl, minden katona és minden varázslat lényeges lesz. A találatok pedig halálosak lehetnek.

Vajon Garthot letudják győzni és mindenki élve kerül ki a háború rengetegéből?

Olvasd el a könyvet és választ kapsz rájuk. 😊

Egyben az egész:

Amira Stone neve már egyet jelent a garanciával. Hisz garanciát kapunk arra, hogy egy iszonyú jó könyvet tartunk a kezünkbe. Az írónő nagyon jól csavarja a szállakat, tökéletesen építette fel a történetet és egyáltalán nem éreztem semmilyen hibát olvasás közben. Ha engem kérdeztek, eddig ő írta az egyik legjobb magyar fantasy sorozatot. Nálam pedig ez nagy szó, hisz nagyon kevés olyan fantasy van, amit Magyar írt és megvagyok vele elégedve, viszont ez a sorozat mindent vitt. Így remélem Amirának még van pár hasonló a tarsolyában. 😊

A szereplők rettentően fognak nekem hiányozni, együtt sírtam és együtt neveltem velük. Nagyon drukkoltam nekik és az én szívem is megszakadt, mikor Menaé vagy Rayé megszakadt. 

Köszönöm az írónőnek, hogy lehetőséget biztosított az olvasásra. Hisz ennél szebb recenziós könyvet nem is kívánhattam volna karácsonyra. 😊

Köszönöm, hogy benéztetek.

Xoxo, Patti 😊


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.