Értékelés: Rácz - Stefán Tibor - Pokolba a jópasikkal!






„A szerelem nem lehet mindig szárnyalás, néha az emberek hibákat követnek el, de amíg hajlandóak vagyunk jóvá tenni őket, addig érdemes kinyitni a szívünket.”



Fülszöveg:

A világ végére is követnéd azt, akit szeretsz?

Hunor igazi álmodozó. Egyetemre készülés helyett inkább szakácsnak tanulna, és a saját útját járná, ha túlféltő anyja és bátyja végre elengednék. Viszont másra is vágyik: bátyja legjobb barátjára, a pokolian jóképű Gergőre, akibe már évek óta szerelmes.
Gergő kedves, vicces és figyelmes is, az a típusú srác, akivel minden tökéletes lehetne, ha nem vágyódna el annyira Magyarországról...
Ahogy beköszönt a forró nyár és az érzelmek is túlhevülnek, Hunor döntéshelyzetbe kerül:
Menjen, vagy maradjon? Budapesten tartaná a családja és a főnöke, a morcos, de segítőkész Michelin-díjas séf, akitől sokat tanulhat. London mellett is szólnak érvek, ezek közül a legerősebb a szerelem és az új kalandok ígérete.
Bármikor újrakezdheted az életed? Hunor egyre jobban hinni akar ebben, csak azt nem tudja, hogy Budapesten vagy Londonban találhat rá a boldogságra...


Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 320
Borító: KARTONÁLT
Súly: 374 gr
ISBN: 9789634577492
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2019
Árukód: 2733187 / 1189524
Sorozat: RUBIN PÖTTYÖS




Borító:

Alapjáraton én szeretem azokat a borítókat, amin egy szereplő van. Bár tény és való, hogy jobb, így, hogy nem látszik kimondottan az arca stb. Így legalább ugyanúgy tudtam a képzeletemre hagyatkozni. A félig felhúzott póló pedig eléggé figyelemfelkeltő. Szóval számomra tökéletes borító. Megnéztem a pályázatokat is, amik be lettek küldve és tényleg ez lett a legjobb.

Személyes véleményem:


Eléggé vegyes érzelmekkel tettem félre a könyvet. Ebbe a nagyjából 300 oldalba rengeteg komolyabb téma is helyet kapott, ami alapjára néhol túlzsúfoltnak éreztem, de ettől függetlenül élvezhető volt, hisz olvasatta magát.


Magáról a könyvről:

A főszereplőnk Hunor, aki éppen túl van az írásbeli érettségin és próbálja csak túlélni a szóbelihez közeledő napokat. A srác nem szeretne egyetemre menni, bár édesanyja és bátyja teljesen megvan róla győződve, hogy beadta a jelentkezést. Őt nem érdekli a tanulás, egyedül csak a főzés. Viszont édesanyja nem így látja. Ő úgy gondolja, hogy a magukfajtának csak ez az egy lehetősége van a túlélésre. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megemeljem Tibi előtt a kalapom. Emlékszem, hogy mikor olvastam a Mikrofonpróbát akkor mennyire zavart, hogy a könyvben mennyire védik a melegeket és mennyire kiemeli a cigányok rossz tulajdonságait.

Na kérem szépen, itt Hunor félig cigány (az édesanyja részéről) és félig fehér. Az édesanyja egy tiszteletreméltó asszony, aki tanít és mindent megtesz, hogy tisztességesen nevelje fel fiait, miután a férje meghalt. Én pedig ezt nagyon becsülöm. Hunor meleg és már évek óta szerelmes testvére legjobb barátjába Gergőbe. De hát Gergő heteró. Legalábbis ő úgy gondolja, hisz mindenkitől ezt hallotta. De vajon biztos így van? Vagy titkolnak előle valamit? Hunornak rengeteg mindennel megkellett küzdenie az évek során, hiába volt burokban tartva. Édesapja meghalt, már ez hatalmas tragédia egy gyermek életébe és ott van még az is, hogy a fiúkat szereti. Itt jön elő mégegy komolyabb téma, mégpedig az, hogy Magyarországon az emberek mennyire nem elfogadók azokkal az emberekkel szembe, akik nem az átlag. Számomra pedig ez még mindig borzasztó. Annyira sajnálom ilyen téren őket, hisz nem mehetnek kézen fogva a párjukkal, nem ölelhetik meg egymást és nem adhatnak puszit a másiknak. Ami nálam alap dolog. Hisz szeretem a párom közelségét. El se tudom képzelni, hogy milyen lehet nekik, hogy bujkálniuk kell. De ahogy itt olvastam minden lappal megszakadt a szívem. 


A könyv kicsit politikai nézeteket is vall, ami alapjáraton nem gond, hisz kimondottan nem alkot véleményt csak olyan folyóiratokat említ, amik kifejezetten egy oldalhoz kapcsolható. Viszont én ennek kifejezetten örülök, hisz a mai világban elkell mondanunk a véleményünket és bele kell állnunk véleményünk megvédésébe, ha az jogos.
A történetben előjön a fiatalok kivándorlása, ami manapság hatalmas probléma az országnak. Én mégis büszke vagyok azon honfitársaimra, akik veszik a bátorságot és kimennek külföldre szerencsét próbálni. Nagyon sok olyan gondolat volt, ami Gergő szájából elhangzott és csak azt vettem észre, hogy bólogatok annyira egyetértek vele.

Egyben az egész:

Mivel nem szeretnék a részletességig belemenni a könyv tartalmába, így ennél többet nem osztanék meg belőle, hogy mi, mi miatt jött elő az maradjon nektek titok.
Alapjáraton szerintem érdekes olvasmány, viszi magával az olvasó érdeklődését és fent is tartja, ha épp olyan résznél hagyja abba. Ha jól emlékszem én két nap alatt olvastam el.
Kicsit zavart a túlzsúfoltság és voltak még ezenkívül is érdekességek, amiket észrevettem, de ezt kibeszéltem egy másik bloggerrel. (Köszi Anna) Így minden helyrejött. :D
Én olyanoknak ajánlom, akiket nem zavar, ha egy meleg pár szerepel a könyvben. Miután pedig ezt elolvastam egyre kíváncsibb lettem a Szállj dallal! második részére is, ha már az első részről írtam véleményt.



Értékelés:



                                 



Idézetek:


„Igazságtalan ez az egész. Olyan dolgokat erőszakolnak belénk az iskolában, amiknek rohadtul nincs semmi értelme, miközben például nem tudom, miként töltsek ki egy adónyilatkozatot, pontosan milyen buktatókkal jár egy hitel, vagy hogyan varrjam meg a gatyám, ha lesz rajta egy lyuk.”

„Ha a szív szárnyalni akar, akkor erről nem a józan ész dönt.”

„– Még mindig szerelmes vagy belé, igaz?
Ekkor csap belém a felismerés: az ilyen csak úgy elmúlik? Másoknál netán így van? Szeretsz valakit, aztán már hirtelen nem? Ha igen, akkor a fene belém, hogy nem ismerem a trükköt!”

„A szerelem nem lehet mindig szárnyalás, néha az emberek hibákat követnek el, de amíg hajlandóak vagyunk jóvá tenni őket, addig érdemes kinyitni a szívünket.”




Ha megszeretnéd rendelni akkor itt tudod:







Köszönöm, hogy benéztetek.


Patti 😊

Megjegyzések

  1. A Kapcsolatpróbát nekem is el kellene olvasnom végre, viszont itt a Pokolba a jópasikkal még nem győzött meg :( Örülök, hogy leírtad, hogy vegyes érzelmeid vannak a könyvvel kapcsolatban, mert Tibi könyveinél mindig ezt tapasztalom, ezért is nem tudom, hogy elolvassam-e a PaJ-t vagy ne :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez fogod kérdés. Én tény és való nem bántam meg, hogy elolvastam és voltak benne egész érdekes felvetések pl. Kivándorlás, elfogadóbbak az emberek külföldön, mennyire más nyugat. Ezek miatt örülök annak, hogy elolvastam. Viszont mivel sok mindent felvet a 300 oldalon nekem zsúfolt lett. Bár ki lett dolgozva az igaz, de szerintem egyszerre próbálta minden érzését belevinni. Ez valakinek bejön, valakinek nem. :)

      Törlés
    2. Én már anno a Fogadj el!-nél és a Túl szépnél is ezt éreztem sajnos és annyira nem jött át, hogy zsófolt volt :/ Jajj...

      Törlés
  2. Hát, kedves barátném, tudod, hogy bármikor kereshetsz, bármilyen problémával, vagy akármivel, ami a lelked nyomja ;*
    Igazság szerint még mindig gondolkozom azon, hogy belevessem-e magam ebbe az új kötetbe az írótól, sok gondolatom szól emellett, akad köztük olyan is, amit Te is leírtál - de valami még mindig akadályoz, lehet, hogy a több komolyabb téma, ami zsúfolt hatást kelthet. :/
    Sebaj, hátha pár beszélgetés után rá tudsz venni :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképpen beszélünk még róla. :D ❤️
      Igen én is erre gondoltam. Túl sok minden volt a fejében és túl kevés az oldal. Valahogy így érzem. De ettől függetlenül jól összerakta. :)

      Törlés
  3. Tibitől még semmit nem mertem olvasni, vívódok, hogy erre nekem tényleg szükségem van vagy sem. Ezt a könyvet már egy ideje nézegetem, és bár a bejegyzésed szuper lett, valahogy a történet most nem nyerte el a tetszésemet. :/

    Lillsz

    VálaszTörlés
  4. Tibinek már nem egy könyve jelent meg, és én még egyiket sem olvastam. Nem igazán vonz, de azt hiszem, ez nem baj, hiszem nem vagyunk egyformák. De örülök, hogy neked ősszegésében tetszett. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.