Értékelés: Amy Ewing - Az ékkő (The Jewel-trilógia 1.)



„Szeretem a napkeltét, még a naplementénél is jobban. Van valami izgalmas abban, ahogy a világ ezernyi színnel életre kel. Reményt keltő.”


Fülszöveg:

Képzelj el egy olyan világot, ahol már születésed pillanatában el van rendelve a sorsod! Ha szerencsés vagy, az Ékkőbe születsz, ahol királyok és hercegek élnek hatalmas fényűzésben. Ha nem vagy a sors kegyeltje, a Lápon, a legszegényebb negyedben tengetheted a mindennapjaidat. És bár van kiút a nyomorból, de nagy áldozatokkal jár.

Violet Lasting a Lápon született és nevelkedett. Egy nap kiderül, hogy genetikailag alkalmas rá, hogy kihordja a királyi család utódját, így esélye nyílik egy új életre. A Tó Hercegnője aukción vásárolja meg őt azért, hogy Violet hozza világra leendő gyermekét. A lány ezzel belecsöppen az Ékkő világába, de hamarosan meg kell tapasztalnia a csillogó felszín alatt rejtőző sötét igazságot: a kegyetlenség és az intrika a mindennapok része. Amikor azonban egy tiltott szerelem mindent megváltoztat, Violet belekapaszkodik egy jobb élet reményébe. A szerelméért viszont kockáztatnia kell, és vállalnia a veszélyt, amely nagyobb árat kíván tőle, mint eddig bármi.



Kiadó: MAXIM KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalak száma: 368
Borító: FÜLES, KARTONÁLT
Súly: 356 gr
ISBN:9 789632617183
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2016
Árukód: 2680199 / 1156451
Sorozat: DREAM VÁLOGATÁS

Fordító:Szűr-Szabó Katalin


Soha nem mondtam még egy könyvre sem, hogy van olyan jó, mint a Párválasztó, még azért a Szirén se érte el a Párválasztó szintját, de Amy könyve valami hihetetlen. Ő tényleg rugdossa azt a bizonyos lécet, amit az előbb említett könyv is megütött.

Borító: 5/5*

Imádom. Olyan csodaszép. A színek is nagyon tetszenek. Mikor megkaptam Valentin napra hatalmas vigyorral távoztam a könyvesboltból. Első perctől kezdve megfogott és ilyen egy tökéletes borító. Ami megfog, és arra késztet, hogy muszáj hazavinned.

Magáról a könyvről:

A főszereplő Violet Lasting és ugye az ő szemszögéből látjuk az egész történetet. A világuk 5 részre van felosztva. Kicsit olvasás közben volt egy olyan érzésem, mintha megpróbálták volna a Párválasztót és az Éhezők viadalát egybevegyíteni. De még így is tökéletes volt számomra.

Az ékkő a nevétől eltérően nem csak a fényűzés és a hatalom világa, hanem a leggonosabb emberek gyülekezete inkább. Legalábbis sokszor úgy tűnik. De kezdjük az elején. Azok a nők, akik grófnők vagy hercegnők és az Ékkőben laknak sajnos nem képesek gyermeket szülni, ezért segítségre van szükségük. Ezt pedig nem máshonnan kapják, mint a rangsor legalján álló Lápoktól.


Az 5 részre tagolódást tökéletes jól megoldotta az írónő. A birodalom belsejében van az Ékkő. Körülötte a Bank, Füst, Farm végül pedig a legszegényebb réteg, akik mégis a legfontosabbak a birodalom számára a Láp.

Az ott élő leányokban van egy bizonyos gén, aminek segítségével, ha jó nevelést kapnak, tökéletes utódokat tudnak világra hozni az Ékkő uralkodóinak. Ezek egyike volt Violet is. Miután nővé érett elvitték egy intézetben, ahol úgynevezett helyetteseket neveltek belőlük.


Miután elegendő időt töltöttek ott, aukcióra vitték őket és a hercegnők, grófnők licitáltak rájuk. Most ez így alapjáraton elég brutálisnak hangzik, de a maga módján egész káprázatos és hihetetlen világba kerülünk. Violet egy hercegnő udvartartásának tulajdona lezs (igen direkt nem írom le melyiké) és megkezdődik helyettesi élete, ami nem is lesz olyan egyszerű és könnyű, mint gondolták. Telis-tele van titkokkal és ármányokkal. Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy kicsit is szerette a Párválasztó sorozatot és remélem, minél hamarabb kihozzák a következő részt. :)




Kedvenc idézetek:

„Egyszer azért, hogy lássa, amilyen valójában. Másodszor, hogy az elméjében lássa. Harmadszor azért, hogy az akarata szerint alakítsa.”
 ⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤
„– De egyet elmondhatok: amikor ma reggel felébredtem, olyan érzés volt, mintha ismét levegőt kapnék. Mintha egy súlyt emeltek volna le rólam, és évek óta először önmagam voltam.
– Mi történt ma reggel?
Elmosolyodik: – Úgy döntöttem, megkereslek.”
 ⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤⥤
„Átfogja a derekamat, és szorosan magához von. Úgy érzem, megint kapok levegőt.”

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.