Kandi Steiner - Szeretlek, Whiskey!

„Még ha muszáj is továbblépned, kérlek, soha ne engedj el bennünket!”

Fülszöveg:

Őrület, milyen gyorsan tér vissza a zsongás akkor is, ha az ember már ilyen hosszú ideje józan.

Whiskey csak állt ott, a küszöbömön, pont, mint egy évvel korábban. Csakhogy ezúttal nem esett az eső, nem volt düh, sem esküvői meghívó, csak mi ketten.

Egyedül volt. A régi barát, a könnyed mosoly, a torz vigasz, ragyogóan szervírozva. Egyedül voltam. A függő, aki úgy tesz, mintha nem akarna belekóstolni, mégis túl hamar ráébred, hogy attól, hogy hónapok óta tiszta, még nem vágyik rá kevésbé.

De nem szabad innen kezdenem.

Nem, ahhoz, hogy ezt a történetet jól meséljem el, vissza kell mennünk.

Vissza, az elejére. Vissza, a legeslegelső csepphez.

Ez az én szerelmes levelem Whiskey-hez.

Csak remélni tudom, hogy elolvassa.

Ideális feel-good olvasmány. Vízpartra és bekuckózva is.

Kapcsolódj ki vele!

"Ez a regény a lehető leggyönyörűbb módon kerített a hatalmába. Darabokra tört, és a történet folyamán újra és újra összerakott. És én minden pillanatát imádtam!"

- Jennifer, amazon.com

"AZTA! Annyira örülök, hogy a kezembe került..., hogy útra keltem azokba a mágikus, whiskey-színű szemekbe. A karakterek, a jellemfejlődés... ez a könyv úgy van megírva, hogy az egészen lenyűgöző!"

- Cybill Richey, amazon.com

Szereted az érzéki, de tartalmas könyveket?

Vidd haza nyugodtan, tetszeni fog!

18 éves kortól ajánljuk

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.

Oldalak száma:  397

Borító: KARTONÁLT

Súly: 412 gr

ISBN: 9789634577379

Nyelv: MAGYAR

Kiadás éve: 2020

Árukód: 2739742 / 1193384

Sorozat: RUBIN PÖTTYÖS

Fordító: Roehnelt Zsuzsanna


Borító:

Engem kimondottan először a borító fogott meg. Tökéletes választás a könyvhöz és teljesen tükrözi a mű beltartalmát. Egyszerűen imádom.

Saját véleményem:

Az elején azt gondoltam, hogy kapok egy egyszerű szerelmes regényt, ami ugyanolyan lesz, mint a többi. Hát iszonyú nagyot tévedtem. Már az első oldal után tudtam, hogy ez valami más. Ez sokkal több. Annyira áttudtam érezni Brecks, bocsánat B kínlódását, félelmét, hogy egyszerűen én is átéltem minden fájdalmát. Én is összetörtem minden oldalon. Aki nem érezte ezt a fajta vonzalmat, az nem is igazán tudja, hogy milyen érzés vágyakozni valaki után, milyen mikor a másik szeme másra ragyog, milyen mikor mást ölel pedig téged kéne, hisz te mindennél jobban szereted őt. Ez a fajta szerelem az, mely vagy nagyon boldoggá fog tenni vagy nagyon csúnyán összefog törni téged.

Magáról a könyvről:

Brecks vagy, ahogy csak a barátai és mindenki más nevezi B és barátnője Jenna futni mentek, de arra nem számítottak, hogy ez a nap más lesz. A lány teljesen véletlenül belefutott egy srácba, akit pár perccel előtte szúrt ki. Jamie egyszerűen tökéletes volt. Jóképű, helyes, izmos és mellette lehetett vele beszélgetni, hülyülni és érdekelte a szörfölés. Viszont Jamie abban a percben nem B-t, hanem Jennat látta meg és Brecks abban a percben összeomlott belül. Nála ez a látás első látásra szerelem volt, ott abban a pillanatban a srác bevésődött a lány szívébe és ki sem akart onnan jönni. Örökre ott maradt. Ez nem egyfajta fellángolás. Nem egy következő állomás az életedben. Ez egy olyan dolog, ami után nem tudsz tenni. Tudom, mert nekem is volt ilyen. Én 18 évesen láttam meg ez a személyt és már első percben csak tökéletesnek láttam, biztos voltak hibái, de nem az én számomra. Természetesen foglalt volt (mi más?), így soha nem kerültünk közelebb egymáshoz, egészen mostanáig. Egyszerűen néha olyanok vagyunk, mint a tűz és a víz, de mégse tudom, hogy tudnék nélküle élni. Egyszerűen évek óta ott van ahol. Az akaratomon kívül került oda. Brecksnek is ilyen volt Jamie. Próbálta kitörölni a férfit a szívéből, próbálta elérni, hogy mással legyen, de ez nem sikerült. Hiába volt mással, hiába szeretett mást, a férfi mindig ott volt és mindig nyert.

Jenna és Jamie természetesen összejöttek, B pedig csendben ott volt mellettük, hisz Jen a legjobb barátnője. Itt felnéztem rá, hisz nem mondott soha semmit az érzéseiről, nem tett keresztbe, sőt még támogató is volt. Szuper barátnő, holott belül mindennap összetört. Majd Jamie egyetemre ment, a románc végetért és a lányok folytatták az életüket. B is azt gondolta, hogy folytatni tudja. Kapcsolatba kezdett egy irtó figyelmes, cuki sráccal, de aztán megjelent Jamie és onnantól kezdve minden a feje tetejére állt. Néha nem tudom eldönteni, hogy utáltam, idegesített vagy tetszett a civakodásuk.

„Folyamatosan bántjuk egymást, bántjuk azokat, akik szeretnek bennünket, és magunkat is!”

Ez a mondat tökéletesen megfogalmazza őket, hisz nem elég, hogy magukat bántották ezzel a se veled, se nélküled kapcsolattal, de mindenkit, mást is, aki szerette őket. Mindenkinek fájt látni mikor szenvednek pedig tökéletesen összeillettek.

Egyben az egész:

Nem fogom leírni, hogy mi lesz a vége. A könyv 11 évnyi se veled, se nélküled kapcsolatot dolgoz fel.

Amiben jó párszor összeomlottam Brecksel együtt én is. Még egy közös kapcsolódási pontunk volt, méghozzá mikor meghalt az apukája. Senki nem értette, hogy mit miért tesz. Ezt csak az tudja átélni, aki picivel hasonló helyzetben volt, mint ő. Legszívesebben én is ignoráltam volna magam körül mindenkit és minimálisan meg is tettem, egyszerűen csak sírni szerettem volna minden percben, végig pörgettem minden képet a fejemben és minden hibát, amit elkövettem. Egyszerűen összetörtem és nem akartam mást is magammal húzni. Könnyebb volt így. Könnyebb volt mindenkinek. Szóval emiatt B-t soha nem utáltam. Brecksnek ez kellett és lehet, emiatt őt bántani, hogy elvesztegetett három év volt az életében, de neki szüksége volt a gyógyulásra emiatt. 

Szerettem ezt a könyvet és azt hiszem újra olvasós lesz. Tökéletesen leírja, hogy milyen az mikor az élet nem épp támogató két olyan személlyel szemben, akik egymás számára tökéletesek. Lehet, hogy mindketten elkövettek hibákat, lehet, hogy lehetett volna máshogy, lehet, hogy néhol rosszabb volt, mint egy szappanopera, de így írta le tökéletesen kettőjük kapcsolatát.

Értékelés:




Idézetek:

„Mindenkinek szüksége van rá, hogy az élete egy-egy pontján önző legyen. Időnként nem baj, ha magadat helyezed előtérbe (…)”

„Tudtad, hogy kelta nyelven a whiskey azt jelenti: az élet vize?

Ezt az apró tényt csak később tanultam meg, de emlékszem, hogy elgondolkodtam rajta, milyen csodálatos élmény lehetett az ital, amikor a szerzetesek először kóstolták meg, és úgy döntöttek, így nevezik el. Biztosan megváltoztatta az életüket. Biztos, hogy megálltak, felsóhajtottak, és kijelentették, hogy többé már nem élhetnek nélküle. Végül is víz nélkül nem élhetünk, nem igaz?”

„Azért olvasok románcokat, mert klassz dolog beleszeretni valakibe! És a romantikus regényekkel újra és újra megtehetem. Különböző típusú szeretőkké válhatok, érezhetem a szerelem kudarcait és dicsőségeit. A szerelem a legerősebb és a legigazibb érzelem, amit érezhetünk, és szerintem varázslatos, hogy a könyveken keresztül megtapasztalhatjuk minden idők legnagyobb szerelmeit!”

„Sajnálom, hogy mostanáig olyasvalakinek láttalak, akiről le kell szoknom, nem pedig olyannak, akiért harcolnom kell! A szívem mindig a tiéd volt, és mindig is az lesz!”

„Sosem volt az enyém, de mégis mindig az volt. Sosem leszünk együtt, mégsem leszünk soha külön. Beteg érzés volt, pokolian fájt, és valamiért egyikünk sem akarta elengedni azt a kínzó fájdalmat.”


Ha megszeretnéd vásárolni:

Libri

Bookline

Könyvmolyképző

Patti 😊


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.