Értékelés: J.K. Smith: Ismert ismeretlen avagy Egy tündérmese margójára



"– Amikor megismertelek, rájöttem, hogy van olyan nő, aki… Hogy is fejezzem ki magam? – töprengett a férfi. – Aki engem szeret. Élveztem, hogy akad egy nő, akinek gőze sincs arról, hogy én vagyok a híres színész. Csak egy férfit láttál magad előtt, és ettől annyira megrészegültem, hogy már nem volt megállás."

Fülszöveg: 
Albertfi Lívia élete tökéletesnek tűnik. Fiatal kora ellenére egy jól menő étterem tulajdonosa, látszólag mindene megvan: szerető család, egy férfi, akivel éjjelente megosztja az ágyát, nagyszerű alkalmazottak, akik olyanok számára, mintha a második családja lennének. De egyik napról a másikra minden összeomlani látszik körülötte. Líviát megcsalják, szülei házasságában több évtizedes titok bukkan a felszínre, nővére és gyerekei élete pedig veszélybe kerül. Egyetlen dolog tartja a felszínen a lányt, a mások által furcsának talált megrögzöttsége, a sportfüggőség. Beragadt élethelyzetéből egy Ausztrália melletti varázslatos kis szigetre szóló meglepetésút zökkenti ki, ahol egy váratlan találkozás gyökeresen megváltoztatja az életét.



Thomas Kallio híres színész. Nők ezrei rajonganak érte, az egész világon ismerik. Mennyasszonya egy gyönyörű, fiatal modell, a férfi mégis másra vágyik. Egy hirtelen döntés és egy merénylet miatti kényszerpihenő hatására az ő élete is fenekestül felfordul.



Ez a két ember a legnagyobb zűrzavar közepette talál egymásra, majd váratlanul elveszítik egymást, és még csak nem is sejtik, milyen láthatatlan szálak kötik őket össze.



A sors útjai kifürkészhetetlenek, de vajon az ő esetükben kegyes lesz a sors? Viszontlátják még egymást az életben? Összeegyeztethető egy amerikai filmszínész és egy magyar étteremtulajdonos lány hétköznapjai? A szerelem minden akadályt legyőz?



J. K. Smith, a Szerelem hirdetésre című nagysikerű könyv szerzője második regényében ezekre a kérdésekre keresi a választ, a tőle megszokott humorral és szerethető karakterekkel.



Kiadó: ÁLOMGYÁR KIADÓ 
Oldalak száma: 409
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 390 gr
ISBN: 9786150013800
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2018 
Árukód: 2713378 / 1173694

Borító: 5/5

Mostanában elég sok könyvre adok ennyit, ahogy elnézem. De erre sem tudok mást adni, mint öt, mert tényleg tökéletesen illik a történethez. Az írónő valami csodálatost alkotott. Szerintem mindenki titkos vágya benne van, hogy egyszer egy híresség belé, mint közemberbe legyen szerelmes. Pedig csillogásra nem vágyunk. Vagy talán mégis?


Személyes véleményem?

Az elején kicsit zavaros volt, hogy hirtelen több szemszöget kaptunk, de legalább mindenki fejébe kaptuk egy kis belelátást, így talán jobban meg tudtuk őket érteni. Meg persze a csodálatos részeket is sokkal jobban átéltük. Olyan, mintha mindig többet tudtunk volna, mint a többi családtag. Mint egy mindentudó kém. Legalábbis én néha, így éreztem magam. :D


Magáról a történetről:

Azt már említettem, hogy egyszerre több szemszöget kapunk. Megismerjük az egész családot, mivel mindenkiből kapunk valamennyit. Sőt Tom-ot is megismerjük. De őt csak később tudjuk meg, hogy milyen szerepet játszik. Megismerjük Líviát, aki egy éttermet vezet. Az alkalmazottai imádják. Viszont a szerelemben szerencsétlen méghozzá annyira, hogy a párja, aki nála lakik egyik percről a másikra vőlegény lesz és pár hónap múlva apa. Ugye, hogy durva? Egyáltalán nincs fent a közösségi hálón, nem néz filmeket és nem ismeri a sztárokat. 


Megismerjük Liv nővérét Szilvit, akinek két csodálatos gyermeke van, viszont egy agresszív férje. Ami biztos, hogy nehéz, főleg, hogy fogalmad sincs, mi lenne a legjobb a gyerekeknek. De egyszer neki is döntenie kell. Lívia édesanyja írónő, akinek a könyvéből egy igazi Hollywoodi. Hát nem minden író erről álmodik? Szerintem titokban az írónő is erre vágyik. :D


Kornél is képbe kerül és van egy sötét folt a múltjában, amiről még ő sem tudott. Kertészeti cége van…vagyis inkább kertszépítő cége. Líviát is innen ismeri, de van köztük még egy kapocs, amiről még ők sem tudtak. Vajon milyen kapcsolat van közte és Lívia édesapja között?



Lívia édesapja pedig követett el egy hibát, amit már ezeréve megbánt most mégis fény derült rá. Vajon ebből a rengeteg kavarodásból mi lesz? Hát elárulni semmit nem szeretnék, de az biztos, hogy egy könnyed, laza és humorral teli történetet kapunk. Ahol a tündérmesék néha valóra válnak.

Kedvenc idézetek:

„- El is hiszem. Minek az ilyen ember? Nagyapád nagyon jó ember volt, és nagyon dolgos. Ha nem lett volna az, egy percig sem foglalkoztam volna vele. A férfi dolga az, hogy eltartsa asszonyát, hogy boldoggá tegye. Ez a pávián gyerek meg hagyja, hogy eltartsd és boldoggá tedd. Kell az ilyen a rossz bajnak - legyintett lemondóan az idős asszony.”

 
„- Ne gyere ide! - kérte elgyötört hangon. - Még nem fejeztem be. Közel engedtelek magamhoz, és elhittem, hogy már minden rendben lesz, aztán, bumm, jött a hideg zuhany, és minden szétesett. Tudod te, hogy milyen az, mikor kinyitod valakinek a szíved, aztán az a valaki darabokra töri? - ült le egy puffra, mert érezte, hogy elgyengül a lába.”

 
„Lesújtó érzés, ha valakinek életében először törik darabokra a szíve.”

Köszönöm, hogy benéztél, Patti. :) 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.