Értékelés: Morgan Matson - Páratlan nyár :)




"– Mert minden mindennel összefügg. Nézd csak meg Obi Want és Luke-ot! Vagy Dumbledore-t és Harryt. Vagy ott van Gandalf és Frodo, Mindannyiuknak tanulniuk kell, de aztán rájönnek, hogy mik az erősségeik és egyedül folytatják az útjukat."


Fülszöveg:

Ez lesz életed nyara!
Emily mindeddig önmagát védve, csigaházába visszahúzódva élt. Sloane-nek végre sikerült rávennie barátnőjét, hogy bújjon elő, hogy egy másik világot mutathasson neki. Azt tervezték, hogy fenekestül felforgatják a mindennapjaikat, és eltöltik életük legjobb nyarát. Sloane azonban váratlanül eltűnt. Mindössze egy listát hagyott maga után.

A listán tizenhárom feladat szerepelt, melyekre Emily egyedül soha nem vállalkozott volna.

 

 

De mi van, ha a feladatok teljesítésével Sloane nyomára bukkanhat?
Emily összeszedte minden bátorságát és belevágott a váratlan nyári kalandba, hogy teljesítse az összes feladatot. Ki tudhatja, milyen titkokra derül fény a küldetés végén?
Morgan Matson a kortárs ifjúsági irodalom legmagávalragadóbb, California Book-díjas szerzője, aki őszinte történeteket ír a családról, a barátságról és az első szerelemről.



Oldalak száma: 432
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 388 gr
ISBN: 9786155763397
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2018
Árukód: 2715746 / 1175593
Fordító: Seres Noémi



Én és a könyv:

Mostanában nem igazán vonzanak a könyvek. Mármint nem arról van szó, hogy nem szeretnék olvasni csak valahogy semmi sem fog meg. Szóval elkezdtem próbálkozni. Az első áldozatom a Páratlan Nyár című könyv lett, mint látjátok. Tetszett a címe. Az, hogy kimondottan erre az évszakra íródott és oké, hogy nekem már nincsenek nyári szüneteim, de attól én is élhetem fesztelenül meg a nyarakat.
Szóval ahogy mostanában nagyon sokan én is beleestem egy kis olvasási válságba. Ez igazából szerintem azért is alakult ki, mert hiába vannak a polcomon azok a könyvek, amik nagy részét már decemberben megrendeltem még mindig nem volt időm hozzájuk férni. Elkezdődött a recenziós korszaka a blognak és mellette rengeteget dolgozom, ebből kifolyólag hanyagoltam azokat  a könyveket, amiket alig vártam, hogy megjelenjenek a határidők miatt szóval ezenkívül még van egy recenzió a polcomon és közben megpróbálok kilábalni a válságból. :D


Borító:

Kimondottan a könyv színei igazi nyári színek. Rikító és minden világos, mindegyik az életet jelképezi és persze nem lehet elfelejteni a figurákat sem a képről. Mármint a két lány az elején úgy gondoltam Emilyt és Sloane-t jelképezi, de miután olvastam a könyvet és haladtunk a történettel már nem voltam benne olyan biztos. Én inkább másik két személyre asszociálok persze az egyik továbbra is Emily. A fülszöveg már az elején megfogott és igazából ahhoz képest, hogy több, mint egy hete elkezdtem, de valahogy nem vitt rá a lélek, hogy olvassak viszont ma minden megváltozott, hisz egy fél nap alatt kiolvastam. Mégis lehet, hogy segít kilábalnom ebből a válságból? :D
A fülszöveget nem találtam meg külön sehol így lemásoltam nagyjából a könyv hátuljáról, viszont a négyzetes részeket nem engedte berakni ide szóval most az egyszer érjétek be nélkülük, de lefogom fényképezni és szerintem berakom a bejegyzés végére, hogy ti is ámuljatok és bámuljatok. Megegyeztünk ugye? Remélem igen mivel ennél több ötletem nincs srácok. Én megpróbáltam, de akinek van más ötlete szívesen várom a bejegyzés alatt. :)

Most pedig jöjjön az, ami véget idetévedtetek





Magáról a könyvről:

Emilyben kicsit magamra ismertem az elején nagyon félős volt és bátortalan. Oké ez rám nem teljesen igaz, de soha nem tettem még csak közel hasonló dolgokat sem, mint ő vagy Sloane. Igazi jó kislány voltam és a bátrabb dolgokat meghagytam annak akinek kedve van hozzá és persze mersze. Na most gondoltok lúzernak, de (igen mindig van egy DE) ahogy kiszabadultak a burokból az én szárnyaim is, úgy Emily is megpróbálkozott azzal, hogy kinyíljon. Emilynek szüksége volt Sloanere, aki mindig mellette volt és segítette abban, hogy merjen kockáztatni persze csak bizonyos kereteken belül vagy talán mégsem?! Emily számára Sloane jelentett mindent. Volt barát, titokmegőrző, társ és számára Sloane jelentette a levegőt is. Nem tudott nélküle semmit. Egyszerűen ha ő nem volt mellette akkor fogalma sem volt mi értelme a létezésének. De Sloane eltűnt és nem tudott mit kezdeni a helyzettel. A történet elején iszonyúan irritáló volt. Viszont tényleg csoda, hogy vannak ilyen erős barátságok. Viszont milyen barátnő az, aki csak úgy szó nélkül lelép és ott hagyja  a rengeteg megoldatlan kérdéssel a legjobb barátnőjét? De Sloane elment és nem hallatott csak a legelején magáról és akkor sem úgy, ahogy várta volna Emily. Miután megkapta a kis meglepetést...Nem tudta mit kezdjen vele és hogyan álljon neki.

Aztán minden teljesen megváltozott találta magának barátokat méghozzá ott ahol nem is számított rá és talán egy kicsivel többet. Miután Emily kinyílt nagyon szerethető lett és vicces egyben pedig bátor. Egyszerűen mindig mozgalmas volt a történet innentől kezdve. Egy percre sem tudtam rá azt mondani, hogy unalmas, hogy nincs kedvem tovább olvasni és talán ez kellett ahhoz, hogy kicsit újra erőre kapjak és egy lépést kiljebb jöttem a válságból.

Egy igazi nyári könyv és van benne minden, ami a nyárhoz kell...barátság, szerelem, szórakozás, múltidézés és egyszerűen a dolgok, amik összehozták őket tényleg felejthetetlenné teszi a nyarat. Talán én is belevágok és megpróbálok pár dolgot kipipálni, de hogy miről van szó? Sajnálom drágáim, de azt elkell nektek olvasnotok. :D

Viszont esélyes a top nyári olvasmányomnak, hisz úgy döntöttem, hogy összeállítok egy ilyen listát és ami az első helyen fog végezni azt magammal csomagolom a Horvátországi csapatépítőmre. Hisz oda egy olyan könyvet szeretnék vinni ami igazán előhozza a nyarat, emlékeket szerez és kellemes időtöltést is biztosít. Morgan Matson könyve pedig eddig minden kritériumnak megfelel számomra. :)  


 Köszönöm, hogy itt jártatok. :)




Patti :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.