Értékelés: Adi Alsaid - Soha, mindig, néha



"Szívesen képzeljük azt, hogy pontosan egybevágó képletek vagyunk, tökéletesen egymáshoz illünk. Pedig nem. Rengeteg emberhez passzolunk többé-kevésbé."

Fülszöveg:

Sose randizz a legjobb haveroddal!
Mindig légy eredeti!
A szabályok olykor arra valók, hogy megszegjék őket.
Dave és Julia barátok. Már a középiskola legelején eltökélték, hogy sosem válnak sablonos diákokká. Még saját listát is írtak - a sosemek listáját - mindarról, amit semmi szín alatt nem akartak megtenni a középiskolában. A legtöbb szabály könnyen betartható, például az 5.: sosem festjük a hajunkat a szivárvány színei között megtalálható árnyalatra, vagy a 7.: sosem szűrjük össze a levet tanárral. Dave azonban titkot őriz: nem tartja be a 8. szabályt: sosem epekedünk némán valaki után a középiskola egész tartama alatt. Máskülönben ugyanis a 10. szabályt sértené meg, miszerint sosem randizunk a legjobb haverunkkal. Így amikor a szép, vadóc és hirtelen természetű Julia azt javasolja, hogy hajtsák végre mindazt, ami a sosemek listáján szerepel, Dave örömmel megy bele a játékba. Még a haját is hajlandó borzalmas zöld árnyalatúra befesteni. Tréfának indul a dolog, ám azután valami furcsa történik: Dave és Julia fölfedezik, hogy a sablonok mellőzésével tulajdonképpen elszalasztották az egész középiskolát. Sőt talán a szerelmet is.




Oldalak száma: 320
Borító: FÜLES, KARTONÁLT
Súly: 380 gr
ISBN: 9789632618623
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2018
Árukód: 2714766 / 1174747
Fordító: Komáromy Rudolf



Először is szeretném megköszönni a Maxim kiadónak, hogy lehetőséget kaptam elolvasni a könyvet. Teljesen váratlanul és spontán jött a dolog, hisz mikor beszéltünk róla mármint, hogy kaphatok könyvet még nem rajzolódott ki bennem, hogy melyik könyv legyen. Aztán eljött a nagy pillanat a könyvhéten, ahol folyamatosan megakadt a szemem egy könyvön, ami gondolom már rájöttetek nem más volt, mint Adi Alsaid könyve. Egyszerűen nem tudtam csak úgy otthagyni valami vonzott benne. A borító, a cím, az a vidámság, amit árasztott. Volt bennem egy érzés, Egy érzés, ami nem engedte, hogy a könyv nélkül távozzak. Magával ragadott és el sem engedett. Most így a könyv befejeztével tudom jól, hogy a lehető legjobban döntöttem mikor azt mondtam, hogy ezt a könyvet szeretném. Nem volt előre kigondolva, nem ismertem az írót, sem a könyvet és még csak a fülszövegét is csak akkor olvastam el. De megfogott és magával ragadott. A könyv pedig teljesen elvarázsolt.


Borító: 5/5*

Szerintem erről már nem kell annyit mondanom vagyis írnom hisz az előbb olvasottakból már rájöttetek, hogy számomra a borító mindent vitt és még annál is többet. Figyelemfelkeltő és különleges. Tökéletesen hozza az érzést amiről a könyv szól. Barátság, gimnázium, klikkek, klisék, szerelmek, sosemek és mindigek. Számomra tökéletes választás volt és most itt szeretném megköszönni ezt a remek borítót Debreczeni Kingának. Úgy érzem nem fordítunk rá elég időt, hogy megköszönjük annak a személynek is, aki tervezte a borítót. Pedig az ő érdeme, hogy egy polcról leveszünk-e egy bizonyos könyvet vagy pedig otthagyjuk. Szóval köszönöm még egyszer, hogy ilyen remek borítót készítettél a könyvhöz, mely mellett az én könyvmoly énem nem tudott csak úgy elmenni.


Személyes véleményem a könyvről:

Gondolom az, hogy ennyit áradoztam a könyvről nem volt elég, így ezt a rovatot sem hagyhattam ki. Szóljatok, ha túlzás...  De remélem azért még nem untok. Szóval azt már tudjátok, hogy akadtam a könyvre és azt is, hogy meghódította a szívem. De nemcsak a borító, hanem a történet is. Egy nagyszerű barátságot láthattam és olvashattam a lapokon keresztül. Amire szerintem minden gimnazistának szüksége lenne, hisz ki ne emlékezne vissza a  gimis barátaira? Az összeveszésekre, kibékülésekre, bulizásokra és együtt izgulásokra. De most így belegondolva lehet kicsit klisés, hisz ezen mindenki keresztülment. Én is, te is , ő is és mindenki vagy talán mégsem? Viszont most, hogy már fokoztam a hangulatot és, ha még véletlenül nem görgettél volna túl a nagy ömlengésemen. Rátérhetünk arra amiért idekattintottál. Igen-igen jól gondolod most pedig nézzük miről a könyv, ami megdobogtatta a szívemet és kicsit össze is törte.





Magáról a könyvről:

      Miután elérkeztem a kedvenc részetekhez, így remélem örültök most már tényleg a könyvről kaptok egy picurka véleményt. Már az elején megismerhettük Davet és legjobb barátját Juliát. Épp az általános suli utáni nyarukat élvezik és együtt izgulnak az előttük álló izgalmas kaland miatt. Na jó nem igazán izgulnak. Talán csak valahol a szívük  mélyén. Én továbbra sem értem, hogy csinálják, de eddig is tudtam, hogy van bennük valami káprázatos. Dave visszahúzódó srác, viszont helyes, jóképű és nagyon okos legalábbis a leírások alapján és abból gondolom, hogy felveszik az egyetemre...hupsz spoiler...bocsi. Julia viszont szeleburdi, szókimondó és kicsit különc lány. Két teljesen különböző karakter, viszont teljesen kiegészítik egymást. 

        Dave ésJulia úgy gondolják, hogy ők nem akarnak átlagos gimnazisták lenni, ezért készítenek egy listát, hogy mik azok a klisés dolgok, amiket soha nem fognak megcsinálni. Ilyeen például, hogy valamilyen szép szinesre befestik a hajukat, viszonyt folytatnak egy tanárral vagy épp randiznak egymással. Mondjuk egy két klisébe tényleg igazuk van, hisz a legtöbben a fiú-lány barátságban nem hiszünk, mivel nem hisszük el, hogy az egyik fél nem érez többet, mint kellene. Ők mégis úgy gondolják, hogy ez a lista tökéletes arra, hogy egyáltalán ne legyenek átlagosak.

         Eltelt négy év és ők tényleg betartották  lista szabályait. Viszont én ez miatt inkább különcnek tartottam őket, hisz hiába nem volt olyan a listán, hogy ne barátkozzanak másokkal. Ők tényleg csak egymás társaságát viselték el mindenki mást unalmasnak tartottak. Kicsit felsőbbrendű és mégis rém unalmasan hangzott. Ők mégis élvezték. Viszont miután közeledtük a gimnázium végéhez úgy döntöttek, hogy előveszik újra a listát. Viszont most nem azért, hogy ezeket a dolgokat soha ne tegyék meg, hanem azért, hogy mindet végrehajtsák és kipipálhassák. Most kezdődnek az izgalmak. Hisz a listán tényleg sok a klisé, viszont vannak vicces és kevésbé vicces dolgok. 

         A visszahúzódó srác és a mindenre elszánt lány belevetik magukat a rengetegbe és elkezdik teljesíteni a listát. Ez viszont rengeteg felfordulást okoz. Mind a tanárok és mind a diákok életébe és, hogy mire gondolok? Hát drágáim azt nem árulom el, de higgyétek el megér egy délutánt, hogy elolvassátok és újra éljétek a gimis éneteket. Tudom sokan nem akarnak, így a nyáron visszamenni a gimibe. De ezért a regényért megéri. Ezt garantálom.

        Most, hogy így újra végig gondolom rájöttem,hogy 2018-ban rengeteg olyan könyvet olvastam, amit szerettem és remélem még nagyon sokat fogok is. Már, ha időm engedi.
Azt pedig, hogy ezt a könyvet kinek ajánlom nem tudom pontosan megmondani. Minden felnőttnek, aki keresi még az útján. A szülőknek, akik egy kicsit megakarják érteni a kamaszokat és nem mellesleg a sulisoknak, hohy ráébredjenek a klisék nem is olyan rémesek és, hogy ami unalmasnak tűnik az még lehet szórakoztató. A kissé különc osztálytársad is lehet a világ legjobb arca. Nyissunk az emberek felé, hisz a kapcsolatok, a barátságok és a szórakozás miatt olyan nagyszerű ez a világ. Élj, láss és szeress. különleges vagy, ezt sose feled.

Soha ne mondj nemet valamire, amit még nem is próbáltál.
Mindig mond ki, amit érzel, hisz nem tudhatod kinek a napját teszed sokkal szebbé.
Néha jobb nem túlgondolni a dolgokat, hanem csak egyszerűen belevágni.

Remélem nektek is rengeteg örömet fog okozni ez a regény és újult erővel tölt fel titeket. Számomra rengeteg energiát adott. Szóval én csak ajánlani tudom. Köszönöm, hogy benéztetek és, ha egy kicsit is tetszett remélem nyomot hagytok itt vagy a blog facebook oldalán. Jó nyarat mindenkinek és húzzatok ki pár tételt ti is a sosemek listájáról. :)






Patti  😃

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.