Értékelés: Rhys Bowen - Holttest a fürdőkádban (Mini Könyv-klub)„– Az ember bármit megengedhet magának a szerelemben és a háborúban – mondtam, majd nyomatékosan hozzátettem: – És ez most háború!”
Fülszöveg:

Ha Agatha Christie és P. G. Wodehouse együtt írna detektívregényt, ilyen lenne.
1932, London. A trónöröklési sorrendben Lady Victoria Georgiana Charlotte Eugenie az esélytelen harmincnegyedik helyen áll, és szegény, mint a templom egere. Miután lelécel a skóciai családi kastélyból, és ezzel megússza, hogy férjhez kelljen mennie Halpofához (Siegfried herceghez), Londonba költözik.
A fővárosban meglepő kalandok várnak rá:
életében először saját magának kell begyújtania egy kandallóba,
belezúg egy házasságra alkalmatlan, nagyon szexi ír nemesbe,
inkognitóban házvezetőnői szolgálatot alapít, hogy ne kopjon fel az álla,
a Királynő felkéri, hogy kémkedjen a szoknyapecér trónörökös után.
De élete akkor vesz igazán új fordulatot, amikor holtan talál a fürdőszobájában egy férfit. Lady Georgiana pontosan tudja, ki az illető: ez a francia idegen nemrégiben megzsarolta a családját, és azzal fenyegetőzött, hogy megszerzi a skóciai kastélyt.
Lady Georgiana egyetlen módon tisztázhatja a helyzetet - ha mielőbb kideríti, ki volt a gyilkos.


Kiadó: Lettero Kiadó
Oldalak száma: 416
Borító: CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly: 332 gr
ISBN: 9786155733062
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2017
Árukód: 2702415 / 1168011
Fordító: Róbert PálBorító: 5/4Alapjáraton nem lenne bajom a borítóval, de nekem valahogy nem tetszik. Tényleg szép meg minden, de engem nem fogott meg. Bocsi L


Személyes véleményem:
Komolyan nagyon féltem ebbe az egészbe belevágni, hogy Thriller és horror könyveket elkezdeni és beszállni ebbe az egész játékba. De Dorka bátorítására még is itt vagyok. :D
Viszont mióta bloggolok egyre jobban kilépek a konfortzónámból és olyan könyvekben lelem meg a boldogságot, amiket amúgy el se olvasnék. 
Viszont ez nem igazán volt szerintem horror. Oké tényleg volt egy holttest a fürdőkádban, de az is csak a 214. oldalon került elő. Addig pedig nyugodtan éltünk napjainkat Georgia-val az 1932-es években. Georgia királyi leszármazott és a 34. az öröklési sorban. Mivel csak félig van ereiben királyi vér, ezért kicsit kétesen néztem, hogy vajon fogom e kedvelni. De kimondottan okos és talpraesett leányzó volt, ami nem minden szereplőről mondható el.

Magáról a könyvről:

Lady Victoria Georgiana Charlotte Eugenie szemszögéből látjuk a cselekményt. Innentől viszont inkább Georgia-t írok, mivel elég hosszú a neve és úgy is mindenki így becézi. Gergiatól a bátyja megvonta a támogatást, mivel már férjhez kellene mennie és nem lehet örökké a családi fészekbe. Viszont nem talál magának alkalmas férjet, ezért elmegy Londonba, hogy pénzt szerezzen magának és kezdjen végre magával valamit az életben. Beköltözik a Rannoch házba személyzet és minden nélkül, így meg kell tanulnia egyedül felöltözni, begyújtani és takarítani.

Gergia tényleg próbálkozik magának pénzt szerezni elkezdett dolgozni bolti eladóként, de 10 perc alatt kirúgták a színésznő édesanyja végett. Majd úgy döntött, hogy nyit egy takarítói vállalkozást. Amire kapja is a megrendeléseket. Majd jön a fordulat mikor a bátyja sürgősen megjelenik nála Londonba. Sajnos egy francia férfi igényt tart a Skóciában lévő Rannoch kastélyra, amit állítása szerint elnyert az édesapájuktól. Majd egyszer csak felfedeznek egy holttestet a fürdőkádban, aminél az elsődleges gyanúsított Gergia bátyja. Szóval szegény lánynak meg kell birkóznia a társadalmi nyomással és ki kell deríteni ki ölte meg férfit és, hogy került a fürdőkádba.

Szerintem alapjáraton egy szórakoztató könyv egy nagyon jó korszakból és még van egy kis történelmi betekintés is. Én örülök, hogy a mini könyv-klub egy ennyire enyhe thrillert adott és nem ennél rosszabbat, mivel  ezt elmertem olvasni. :D
Kedvenc Idézetek:

„Aztán eszembe jutott a nagyapám. Az, amelyik életben van, nem a kísértet, aki a várfokon nyekergeti a skót dudát.”

 
„Szegény, mint a templom egere, ráadásul még ír is és katolikus. Minden szempontból alkalmatlan.”

„Ez a reklámnak egy viszonylag elegáns formája: „Tessék, hát ilyen! És az ég szerelmére, vegye már feleségül valaki, hadd szabaduljunk meg tőle!”

„– Rohadt németek – morogta nagyapa. – Bocsánat, drágám, de elég csak megemlíteni őket, máris elönt az epe. És ez az új fickó ott, az a Hitler. Mondhatom, a szeme sem áll jól. Rosszban sántikál, erre mérget mernék venni.”


Köszönöm, hogy itt jártatok, Patti. :)

Megjegyzések

  1. Örülök neki, hogy itt vagy köztünk ^^ és örömmel olvasom, hogy annyira nem rettentett el a könyv a további könyvektől :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.