Értékelés: Josh Malerman - Madarak a dobozban - Ne nyisd ki a szemed!




„Hogy várhatja el a gyerekektől, hogy merjenek olyan ragyogót álmodni, mint a csillagok, ha egyszer fel sem tekinthetnek rájuk?”

Fülszöveg:

Valami rémisztő dolog garázdálkodik odakint, amire nem szabad ránézni. Egyetlen pillantás elég ahhoz, hogy az ember őrült, kegyetlen gyilkossá váljon. Senki sem tudja, mi az, és honnan jött.

A szörnyűséges hírek egyre gyakoribbá válnak. Majd a tévé elsötétül, a rádió elhallgat, és az internet is összeomlik. A telefonok elnémulnak. Az ablakon pedig nem lehet kinézni többé.

Mára csak maréknyi túlélő maradt, köztük Malorie két gyermekével, akiket az egyetlen lehetséges módon nevel: a négy fal között. A folyóparti, elhagyatott ház ajtaja zárva, a függönyök behúzva, az ablakokra matracok szögelve.



Egyetlen esélyük, hogy elmenekülnek egy másik helyre, ahol talán biztonságban lehetnek. De az előttük álló út elrettentő: harminc kilométer a folyón, egy evezős csónakban bekötött szemmel! Csak Malorie találékonyságára és a gyerekek éles hallására támaszkodhatnak. Egyetlen rossz döntés is végzetessé válhat. És valami követi őket. De vajon ember, állat vagy szörnyeteg?

Josh Malerman lélegzetelállító debütálása egy letehetetlen, rémisztő és lebilincselő panoráma egy sarkaiból kifordult világról.



Kiadó: FUMAX KFT
Oldalak száma: 261
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 302 gr
ISBN: 9786155514203
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2015
Árukód: 2606611 / 1145908
Fordító: Rusznyák Csaba

Borító: 5/5
Nekem nagyon tetszenek az ilyen kivágott borítók. Olyan különleges lesz tőle a könyv és ez miatt már nagyon hamar beleszerettem a borítójába.*-*
Véleményem a könyvről:

Hu most nagyon őszinte leszek, ha azt mondom, hogy rettegtem az elolvasásától, mivel Thriller volt a könyv és ezektől valamiért mindig irtóztam talán, mert nem rajongok a horrorért, de elkell, hogy mondjam nekem ez pozitív csalódás lett. Egyszerűen magával ragadott a történet és alig bírtam letenni és akkor is csak azért, mert muszáj volt. De pár óra alatt kivégeztem a könyvet és ez lett az új szerelmem.

Magáról pedig, hogy miről szól a könyv:
Malorie és a testvére részével nyitunk, amikor is furcsa események történnek világszerte. Az emberek meglátnak valamit és megölnek valakit és utána saját magukat is. Ami így elsőre elég brutálisnak tűnik. Iszonyú kíváncsi lettem már itt, hogy vajon mit látnak meg. A könyvben végig két szállat kapunk. A 4 évvel későbbi jövőt, hogy mi történik Malorieval és két gyermekével, mert ugye mikor elkezdődnek az események éppen kiderül, hogy terhes.
„Olyan életet nyújtasz nekik, amelyet nincs értelme megélni.”

Malorie 4 évig nevelte úgy a gyermekeit, hogy nem láthatták a kék eget, nem mehettek ki és, ha ki is mentek a kútig csak is szemfedővel. Ebből kifolyólag mindenkinek nagy teher volt ez az egész, de gyereket nevelni, így a legnehezebb. Megnézve a mostani szülőket, akiknek 2 gyerekük van ők is alig bírnak a gyerekeikkel, de Malorie nagyon bölcsen és keménykezűen nevelte őket, hogy ne legyen semmi bajuk. Én nagy tisztelője lettem.

Komolyan az egésznek megvan az a varázsa, hogy a könyv beszippant és észre se veszed, hogy már órák óta izgulsz Malorieért és a gyerekekért. Izgulsz Tomért és a többiekért.


„Nem, apa, te inkább úgy ragyogsz, mint a hold, amikor sötét van odakint.


 Szereted és félted őket. Bátran ajánlom mindenkinek, ezt a könyvet, mert tényleg van értelme elolvasni. Sokat tanulunk belőle és megismerünk egy nőt, aki mindent feláldozna a gyerekeiért.


„Azt mondod magadnak, azért vártál négy évet, mert féltél elhagyni örökre elhagyni házat. Azt mondod magadnak, azért vártál négy évet, mert előbb fel akartad készíteni a gyerekeket. De ez nem igaz. Azért vártál négy évet, mert itt, ezen az úton, ezen a folyón, ahol őrültek és farkasok lófrálnak, és ahol lények is lehetnek a közelben. MA meg kell tenned valamit, amit több mint négy éve nem tettél meg a külvilágban.
Ma ki kell nyitnod a szemed.”


Köszönöm, hogy itt jártatok, Patti. :)






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.