Értékelés: Julie Buxbaum - Három dolgot mondj






„…köszönöm, hogy az első barátom voltál akkor, amikor senkim sem volt.”






Fülszöveg:
Jessie-vel csak a baj van, ő legalábbis így érzi a Los Angeles-i magániskolában töltött első héten. Már épp azon gondolkodik, hogy visszasomfordál Chicagóba, amikor e-mailje érkezik egy Valaki/Senki (VS) nevű sráctól, aki felajánlja, hogy segít neki eligazodni a Wood Valley Gimi dzsungelében. Ez valami vicc? Megbízhat VS-ben, elfogadhatja tőle a segítséget, amelyre óriási szüksége van?
Alig két éve, hogy meghalt az édesanyja, és miután az apja váratlanul feleségül vett egy interneten megismert nőt, Jessie kénytelen az ország másik felébe költözni, és mostohaszörnyével meg annak beképzelt fiával élni.
Jessie végső kétségbeesésében úgy dönt, VS-re bízza magát. A srác hamarosan a lány mentőkötelévé és szövetségesévé válik, és Jessie szeretné személyesen is megismerni. De mi van, ha egy rejtélynek jobban áll a megoldatlanság?
Julie Buxbaum művében komédia és tragédia, szeretet és veszteség, fájdalom és emelkedettség keveredik. Első ifjúsági regényének szereplőit minden bizonnyal hamarosan az olvasó is barátaivá fogadja.




Oldalak száma: 357
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 344 gr
ISBN: 9789634064374
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2017
Árukód: 2698327 / 1165234
Fordító: Szabó Luca






Eredetileg nem állt szándékomban új könyveket venni, de mit csinál egy könyvmoly, ha mérges? Megkeresi az első könyvesboltot. Na, ugye, én is ezt tettem. Így jött velem haza ő és a Hitvány Rómeó című könyv is. A könyvre már tavaly felkaptam a fejemet, hisz az egyik barátnőm ( Anna ) megemlítette egy Book Tagben és már akkor kíváncsi voltam rá. Szóval gyorsan kicseréltem az akkor kezemben lévő könyvet és felkaptam őt. Majd siettem is a pénztárhoz nehogy a végén meggondoljam magam.





Borító:         5/5

Egyszerűen imádom a borítóját. Olyan egyszerű, de mégis különleges. Tetszik a kérdés a könyv elején, hisz figyelemfelkeltő és elgondolkodtató. A címe pedig tökéletesen jól kifejezi a könyv mondanivalóját. Szóval nálam nyert ugye volt az írónőnek. Viszont nagyon féltem attól, hogy hatalmas bizalmat szavazok már az elején egy könyvnek és mikor olvasom, majd koppanok egy nagyot. De ez nem így volt.



Személyes véleményem:


A történetünk főszereplője Jessie. Akinek az élete teljesen kifordult. A lány, aki még nem felejtette el édesanyját, hisz még mindig gyászolja, teljesen kétségbeesik, mikor az apja bejelenti, hogy Chicagóból egészen Los Angelesig utaznak. Ha pedig ez még nem lenne, elég akkor van egy nagy bejelentése is. Ami nem más, mint hogy feleségül ment egy másik gyászolóhoz, aki nem mellesleg milliomos vagy milliárdos még nem döntöttem el minek nevezzem. Szóval, ha nem lenne elég édesanyja elvesztése, akkor hirtelen kapott egy mostohaanyát, egy mostohabátyót és egy sznob magániskolát. Az élete romokban. Az iskolába nem találja a helyét és hiányzik a régi élete. Ezt mutatja az is, hogy még mindig tartja a kapcsolatot legjobb barátnőjével Scarlettel, akivel, hogy még viccesebb legyen még a tárgyban is külön levelezés van. Ebből kifolyólag elég sokszor nézegeti az e-mailjeit. Egy napon viszont levelet kap egy ismeretlen embertől, akit csak VS-ként emlegetünk. A srác felajánlja tanácsait és jobb kezet nyújt neki a mindennapokban. De nem fedi fel valós kilétét. Ahogy Jessie úgy én is rettentő kíváncsi voltam rá, hogy vajon ki ez a titokzatos idegen, aki ennyire nagy hatással van a lányra. De ahogy ő is, úgy én is folyamatosan változtattam a tippjeimet. Szóval a vége még nekem is tudott újat mondani.




VS tanácsaira hallgatva hamar talál magának pár barátot. Ettől pedig egy fokkal jobban érzi magát az új helyen. Viszont továbbra sem érzi magát otthon. Ezért munkát keres, hogy ne kelljen a mostoha anyjától pénzt kérnie és mivel úgy érzi, hogy az apját is elvesztette így tőle sem szeretne.

Valamilyen szinten, ha nem ilyen helyzetben lett volna a lány, akkor idegesített volna, hogy ennyire nem élvezi ki azt, hogy egy ilyen helyen él. De ha belegondolok, hogy nem rég vesztette el az édesanyját és hirtelen mindent elveszített úgy már másként látom a helyzetet. Nagyon megkedveltem Jessiet. Alapjáraton irtó rossz kedvem volt mikor olvastam és olyan hamar jobb kedvre derített, hogy valami hihetetlen. Nagyon édes és vicces szereplők vannak benne. De persze itt is vannak olyanok, akiket bárcsak megfojtanál egy kanál vízben.



Egyben az egész:


Alapjáraton egyáltalán nem bánom, hogy elolvastam a könyvet. Nagyon aranyos történetet ismerhettünk meg, ami nagyon a szívemhez nőtt. Ezért is tettem be nyereményjátékba. Nagyon édes volt főleg mikor kitalálták a játékot, mely a Három dolgot mondj nevet viseli. Innen jött a könyv címe is. A játék lényege, hogy mindenki mond magáról három dolgot. Ezt mind azért teszik, hogy jobb kedvre derítsék a másikat és ebből kifolyólag jobban meg is ismerik egymást. Iszonyúan tetszett még, hogy a főszereplőnk legalább annyira imádja a könyveket, mint én. Gondolom, így hamar kiderül, hol vállalt magának munkát. Alig várom, hogy olvashassak még az írónőtől, hisz ez a könyve is csodálatos volt akkor biztos vagyok benne, hogy a többi is az lesz. J

Kedvenc idézetek:

„Apu: Elolvastam egy gyereknevelési könyvet, reméltem segít. Marhaság volt az egész.
Én: Mit javasolt?
Apu: Hogy adjak teret.
Én: Hmm. Lehet,hogy nem vették számításba a ház méretét.”

„Én: Nem, de elfogadom. Szar napom van. Felmerült bennem a gondolat, hogy fogom magam, és meg sem állok Chicagóig.
VS: NE!
Én: Haha! Imádom, amikor megtalálod a Shiftet.”

„VS: én mindenben jobb kezes vagyok. MINDENBEN.
Én: Ez most valami burkolt célzás akart lenni?
VS: ha csak „akart lenni”, akkor nem sikerült.
Én: #bukottburkoltcélzás” 

„Az egyik legrosszabb abban, ha valaki meghal, az, hogy eszünkbe jut minden alkalom, amikor nem tettük fel a megfelelő kérdéseket, amikor ostoba módon azt gondoltuk, még bőven van időnk.”


„De van, hogy a csók az nem csók az nem csók. Néha költészet.”




 Köszönöm, hogy itt jártatok,
Xoxo, Patti. :) 





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.