Értékelés: Jenny Han - Örökkön örökké: Lara Jean



"Peter örökké, teljes szívéből szereti Lara Jeant."

"legszerethetőbb történet fiatalokról, fiataloknak és lélekben fiataloknak!

Lara Jean a legjobb végzős évét tölti. És még annyi minden áll előtte: egy osztálykirándulás New Yorkba; a végzősbál a barátjával, Peterrel; egy tengerparti hét a ballagás után. Aztán átköltöznek az egyetemre, ami elég közel esik az otthonához ahhoz, hogy hétvégenként hazaugorjon csokidarabos kekszet sütni.

Az élet nem is lehetne ennél tökéletesebb!

Legalábbis Lara Jean így gondolja... egészen addig, amíg váratlan híreket nem kap.

Most a lánynak, aki fél minden változástól, újra kell gondolnia a terveit. De ha a szív és az ész két különböző dolgot súg, melyikre érdemes hallgatni?

A fiúknak, akiket valaha szerettem sorozat nem csak top helyezett a New York Times sikerlistáján, de már tévésorozatban is hódít!
Íme a trilógia meglepetés lezárása!
Lara Jean levélíró napjai folytatódnak ebben a magával ragadó történetben.

Légy részese örömeinek! "



Oldalak száma: 336
Borító: KARTONÁLT
ISBN: 9789634574033
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2018
Árukód: 2720791 / 1179755

Annyira vártam már, hogy kijöjjön. Egyszerűen tudni akartam, hogy mi lesz Kavinkyvel és Lara Jeannel. Egy hónapja rendeltem elő még egy másik könyvel, amiről szintén szeretnék minél hamarabb írni csak valahogy mostanában az olvasáshoz nagyobb kedvem van, mint az íráshoz, de megpróbálok mindent hozni maximum kicsit később, mint ahogy olvastam. Viszont ez a könyv volt a kivétel. Egyszerűen annyira vártam, hogyha elolvastam írhassak róla. Igazából nincs húsz perce, hogy befejeztem és lezártam ezt a fejezetet. Mikor megrendeltem és megérkezett úgy gondoltam, hogy majd ezt a könyvet olvasom el a legkésőbb, hisz csak amikor a kezemben volt akkor tudatosult bennem, hogy vége és nincs tovább. Nincs több Péter, nincs több Lara Jean, Kitty, Margot és nincsen több levél, történet amit még megélhetnék velük. Hisz minden egy levéllel kezdődött.. Emlékeztek még? Mikor Kitty úgy gondolta ez jó büntetés lesz Lara Jeannek és ezzel felborított mindent. Kiküldte a nővére összes levelét, de talán ez kellett ahhoz, hogy kibújjon a csigaházból. Végre igazán elkezdett élni. Egy levél mely rengeteg mindent megváltoztatott. Voltak veszekedések, elvállások, kínos videók, állkapcsolatok, szerelmek, féltékenységek, de ennek ellenére megismertük milyen az igazi összetartozás. Köszönöm Jenny Hannak, hogy megírta ezt a könyvet. Azt hiszem nagyon sok mindent megélhettünk benne és közben eszünkbe juthatott a saját gimis életünk, hisz ezek valamilyen szinten velünk is megtörténhetett. Igaz a kínos videó rész velem nem, de kitudja lehet mással igen. Mindenki volt fiatal, így ez a könyv minden fiatalnak szólt. Mindenkiből van benne egy kicsi és szerintem ettől lett olyan varázslatos. Szóval én csak annyit mondok, hogy Örökkön Örökké. Ennél több szerintem nem is kell.


Borító:  


Kicsit elfogult vagyok a borítóval kapcsolatban, de én imádom. Olyan jól illik a többihez. Majd hazaviszem a második és a harmadik részt magammal és akkor csinálok nektek egy olyan képet, amin mind a három könyv rajta van, hogy lássátok milyen jól mutatnak együtt. Továbbra is szeretem benne ezt az egyszerűséget. Tényleg olyan Lara Jeanes. Egyszerű, de különleges. Több van benne, mint amennyit mutat magából és számomra ettől olyan megnyerő. Hisz Lara Jeanbe is több van, mint ahogy azt bárki is gondolta volna az iskolájából. 
Magáról a könyvről:


Lara Jean utolsó éves a gimnáziumban. Úgy gondolja nagyszerű éve lesz és minden úgy alakul, ahogyan eltervezte. Igazából itt én már rájöttem egy dologra és szerintem nagyon hamar mindenkinek leesik, hogy a habos-babos elképzelésükbe valahol gikszer lesz. A suliban most minden az egyetem választás körül forog. Hisz a lacrossos srácokon kívül még senki nem tudja, hogy hova fog menni. Hova lesznek elegek a pontjaik. Lara Jean a közelben szeretne maradni, hogy ne legyen távol a családjától és én ezt meg is értem. Hisz Margot sincs már, így csak ő maradt a húgának és az apukájának. Vagy mégsem, hisz már az előző részben is felbukkant a fiatalos, elvállt nő, aki történetesen Kitty kedvence. Vajon hogyan alakul az amit az előző részben elkezdtek,hogy az apjuknak végre szerezzenek valakit, hogy ne legyen magányos? Ha elolvasod erre is választ kapsz. Ez a  könyv előidézte amitől én is féltem mikor gimis voltam. Féltem a ballagástól, attól, hogy újra véget ért valami és egyszerűen nem akartam. Valahogy Lara Jean is így érzett. Hisz számára most érkezett el az életében az a rész amikor minden tökéletes. Persze nem feltétlenül, hisz az édesanyja még mindig hiányzik neki és ez soha nem fog változni, de ettől függetlenül rettentően boldog. Péterrel jól haladnak a dolgok, hivatalosan is egy pár és boldog párkapcsolatban él. Ennek folyamán szerzett új barátokat is, akikkel már az első perctől kezdve összhangra kerültek. Erre ebbe a tökéletes világban gonosz árnyként vetül az elmúlás. Egyszer minden véget ér. Mindenki szét széled. Erről kicsit eszem bejutott valami. 

Párom keresztlányával az utóbbi időben a Szent Johanna gimiről beszéltünk, hisz ő most 13 éves az osztályában mindenki Leiner Laura könyveket olvas legalábbis a barátai közül és mikor ezt olvastam rájöttem, hogy mind a két írónőnek ugyanaz a rész ragadt meg. Rentai Renáta is félt az elmúlástól, a változástól. Nem akarta, hogy véget érjen ez az egész. Megvolt a tökéletes pasija Cortez és félt attól, hogy mi lesz velük gimi után. Emellett ott volt még Virág is a legjobb barátnője, aki mellől nem akart elválni. De a változást senki nem akadályozhatja meg. Ugyanígy érzett Lara Jean is. Talán tényleg erről szól az utolsó év. A félelemről, arról, hogy egyszerűen nem akarjuk, hogy mindenkit elveszítsünk. Hisz gimnázium után minden megváltozik. Azok, akik a mindennapjaid részei voltak egyszerűen egyre jobban halványulnak, majd az életedből. Elsodor egymás mellől az élet és hiába ígéred meg, hogy mindennap írsz, hívod és mesélsz egy idő után már mások lesznek az életed részei. Már másoknak sírsz, ha valakivel szakítasz és már másokat hívsz fel  a legapróbb problémákkal. Talán ettől fél mindenki. Az utolsó év arról szól, hogy bepótolod az elmúlt hármat. Minél több emléket akarsz szerezni azokkal, akik még részei az életednek és ugyanazt az ígéretet teszed, mint mindenki. Valakiknek sikerül és valakiknek nem. Én tudom jól, hogy az utolsó tábort erősítem. Persze futok össze régi barátokkal, ismerősökkel, de már alig tudunk a másikról valamit. Ezen nem lehet változtatni, ettől mindenki fél és húsz év múlva is félni fog. Nem csoda, hogy a főhősünk is aggódik. Ez pedig teljesen rendjén van és egyszerre teszi valóságossá a dolgokat. Az elmúlás tökéletes egy sorozat utolsó részéhez. Viszont mindenkit csak egy dolog érdekel, hogy mi lesz Péterrel és Lara Jeannel? Hm..gondolkodtam rajta, hogy adjak-e morzsákat, de úgy döntöttem maradjon csak minden meglepetés, hisz mégis csak az utolsó rész. Nem szeretném pont ezt spoilerezni nektek. 

A képeket gondoltam észrevettétek, hogy úgy választottam ki, hogy próbáljon mindent egybe foglalni


Térjünk rá kicsit Lara Jean családjára. Margot már második évét tölti Skóciában és mikor visszajön a szünetekben ő is észreveszi a változást, kicsit ismerős a dolog. Én havi szinten megyek haza hétvégénként, de mindig olyan érzésem van, hogy mennyi mindenről lemaradtam. Pedig folyamatosan tartom a kapcsolatot a családommal. Kitty ugyanúgy nem változott semmit. Ugyanolyan  akaratos, öntudatós és ezt valamennyire szeretem is. Persze vannak beszólásai, de néha tényleg igaza van bármilyen fiatal is. Az apjuk pedig egy másik fejezet. Mivel az ő dolgai is központi szerepet kap, így szeretnék róla inkább semmit sem mondani. Hisz tényleg úgy gondolom, hogy az olvasók megérdemlik, hogy ne tudjanak minden lányeges dolgok. Persze azzal nem árultam el sokat, hogy az utolsó évről fog szólni és ez mennyire sok mindent előhoz az emberből. Vannak olyanok, akik most kezdik a gimnáziumot és vannak olyanok, akik most vannak a végén. Azoknak csak azt szeretném tanácsolni, hogy éljetek meg minden pillanatot. Nevessetek és szeressetek. Ne féljetek a jövőtől, hanem tegyetek meg mindent, amit szeretnétek. Ez a négy év megismételhetetlen és biztos bánni fogjátok, ha a félelem miatt valamiről lemaradtok. Hisz tudjátok, ha Lara Jean nem megy el a sí táborba akkor nem kerül fel róla ez a kínos videó és nem úgy történt volna minden, ahogy most vannak. Az pedig, hogy az utolsó évben mi lesz az a jövő zenéje. Én már tudom és remélem ti is tudni akarjátok majd.



Köszönöm, hogy itt jártatok,
Xoxo, Patti :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.