Értékelés: Sarah J. Maas - Viharok birodalma



„– Szeretlek. Nincs határa annak, amit adni tudok neked, nincs szükségem több időre. Amikor ez a világ már csak elfeledett porfelleg suttogása lesz a csillagok között, még akkor is szeretni foglak..”

Fülszöveg: 
A világot az álmodók mentik meg és építik újjá.

Királyságok harca

Alig kezdődött meg Aelin Galathynius hosszú útja a trónjáig, máris háború fenyeget. Útja során elveszített, de szerzett is szövetségeseket, barátságok köttettek és szakadtak meg, miközben a mágikus erőt birtoklók és azt nélkülözők is konfliktusba kerülnek.

Aelin szíve az oldalán harcoló hercegé, hűsége pedig a védelmére szorulóké, akikért mágiája utolsó cseppjét is kész odaadni. Ám a múlt borzalmas bugyraiból szörnyetegek bukkannak fel, és a sötét erők felsorakoznak, hogy leigázzák a birodalmát. Egyetlen esélye marad, egy kétségbeesett küldetés végrehajtása, ami a végét jelentheti mindannak, ami Aelin számára drága.

A kirobbanó sikerű Üvegtrón sorozat lélegzetelállító ötödik kötetében Aelin válaszút elé kerül: mit és kit áldozzon fel azért, hogy megakadályozza Erilea széthullását.



Oldalszám: 776

Kötéstípus: kartonált

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.

Eredeti cím: Empire of Storms

Fordító: Hetesy Szilvia

ISBN: 9789634572275

Elit start: 2017.12.18

Országos megjelenés: 2017.12.18

Termékkód: 7924




Személyes vélemény:



 Igazából már hetek óta el akarom olvasni, mivel kb. az elsők között rendeltem elő novemberben és december 2. hetén meg is jött csak egyszerűen a reciken kívül nem volt időm többet olvasni hiába is szerettem volna. Mi mást írhatnék? Egyszerűn azt, hogy imádtam. Aelinnál jobb főszereplővel szerintem nem is találkoztam még vagy csak elvétve az évek során. A történet továbbra is magával ragadó és eseménydús. Soha nem lankad le az olvasó figyelme. A hiba még mindig csak az, hogy nincs itt a következő rész. :D



Borító: 5/5

Ebbe egyáltalán nem tudok belekötni mivel tökéletes. Nekem nagyon tetszik, mint eddig minden borító ebből a sorozatból.

Magáról a könyvről:

Ugye ott fejeztük be az előzőt, hogy Aelin hajlandó használni a nevét és végre harcol a trónért, ami megilleti. De ez nem igazán úgy alakult, ahogy ő eltervezte, mivel nem úgy megy az egész, hogy csak úgy kigondolja, hogy most már királynő lesz, hanem szavaznak róla, bár nem a népe, hanem csak a felsőbb körök. Ők pedig nem támogatják Aelint. Szóval Aelin behajt pár tartozást, felszabadít egy várost, kiakaszt egy kapitányt és közben a háttérben is fonogatja a szálakat, amikről a társai nem igazán tudnak semmit. Megismerjük a teljes múltat és, hogy mi az, ami miatt Aelin a kiválasztott. Igazából Elena csalódást okozott a múltban történtek miatt, de ezt már nem róhatjuk fel neki. Minden szereplő kiteljesedett és egyre jobban erősödtek.  
A néha reménytelennek tűnő helyzetekben is megőrizték a valódi énüket és ugyanúgy viccelődtek és ugratták egymást és élték életüket már amennyire lehetséges lehetett.

– Nem ismerlek, de szívesen megismerkednék veled. 
– Sajnos foglalt vagyok – felelte Rowan mosolyogva. 
– Kár – (…) – Ritka szép lány lehet, ha ilyen hűséges vagy hozzá.

Jóbban tudott meglepetéseket okozni, mint Maeve és Erawen pedig elméletileg ők a leggonoszabbak és a leghatalmasabbak, de Aelin mindig egy perccel előttük járt és simán túl járt az eszükön. Mondjuk Maeve a végén tudott meglepetést okozni, amire ő sem számított, de abból is sikerült a legjobbat kihoznia, hogy a rémkulcsokat ne kaparítsa meg.
Fekete csőrű Manon és a tizenhármak tagjai is meglepetést okoztak és ezt jó értelemben mondom, amit tettek, vagyis elsősorban Manon az tiszteletre méltó. Meg persze az ő valós rokonsága is kiderült, így már kevés titok maradt... - gondoltam én- majd jött az utolsó pár oldal és egy óriási függővég. Ami egyszerűen kiborított. Megint így lett vége és így is olyan nehéz megvárni már azt, hogy elmenjek a boltba megvenni, de úgy, hogy meg se jelent még. Ez egyszerűen kiborító. Nem is értem, hogy gondolták. :D
Sarah viszont tökéletes párosokat hozott a össze nekünk. Az eddig is tudtuk, hogy Aelin és Rowan a legütősebb páros, de Dorian és Manon, Elide és Lochan meglepett. Aedion és Lysandra kevésbé, arra valahogy ráéreztem. De imádtam őket egytől-egyig. Viszont nem akarom nagyon lelőni a sztorikat, így mindenkinek ajánlom elolvasni, hisz továbbra is fantasztikus. *-*

„Te meg én örökre összetartozunk, amíg a Sötétség el nem jön értünk.”



Köszönöm, hogy itt jártatok, Patti. :)

Megjegyzések

  1. Sziasztok! azt szeretném megkérdezni, hogy ennek most lesz valami folytatása vagy komolyan igy ér véget? Csak mert Rowan megakarja találni és most hogy igy lett vége.. lesz folytatása? :/ Örülnék ha nem csak ez lenne a vége :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Lesz folytatása. Instagramon Sarah J. Mass feltett egy képet amit látható a már végleges, átolvasott nyomtatott lap stóc -> több mint 1000 oldal lesz :D
      Azt hiszem ez alatt párszor még megkínoz minket ;)

      Törlés
  2. Szia. Igen mindegyiknek sorozatának lesz folytatása és magyarul továbbra is a Könyvmolyképző Kiadó hozzá. Viszont minden egy évvel később jön mint az eredeti kiadás. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.