Értékelés: Karina Halle: Bűnbe született (Átkozottak 1. )



"Félsz megmutatni a világnak, ki vagy valójában. Félsz megbékülni a sebhelyeiddel, mert abban a pillanatban, hogy megteszed, hogy elfogadod őket, el kell engedned a dühödet is. El kell engedned az ámokfutásodat. És akkor mi marad, ki lesz belőled? "

Fülszöveg: 


Ellie Watt megelégeli, hogy lopással, csalással szerezzen pénzt, ezért több év távollét után hazatér Californiába, hogy új életet kezdjen. Reméli, hogy  volt gimnáziumi osztálytársa,  a tehetséges tetoválóművész, Camden McQueen, még mindig gondol rá, azzal azonban nem számol, hogy a fiún mély sebeket ejtett a régi, viszonzatlanszerelem. 


Ellie meglepetten tapasztalja, hogy McQueen megváltozott: erősebb lett, igazi rosszfiúvá vált. Amikor a fiú rájön, hogy egykori szerelme át akarja verni, váratlanul visszautasíthatatlan ajánlatot tesz neki. A szabadság azonban áldozatokkal jár,  és komoly veszélybe sodorhatja mindkettőjüket





Oldalak száma: 412
Borító: PUHATÁBLÁS
Súly: 364 gr
ISBN: 9786155692925
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2017
Sorozat: ÁTKOZOTTAK

Fordító: Laik Eszter

Borító: 5/4
Szépnek tényleg nagyon szép a borító. Viszont az nem igazán tetszik benne, hogy hiába lássuk két ember szemszögéből az eseményeket. Hiába nemcsak Ellie van a főszerepben...valahogy a borítón csak őt jelenítik meg. De ettől eltekintve imádom. *-*

Magáról a könyvről:

Azt hiszem Karina Halle neve már egyértelmű garancia lesz a könyvekre. Hisz a Túl közel hozzád is valami hihetetlenül jó volt, de a bűnbe született még azon is túl tett. Továbbra is szeretem mikor két szemszögből láthatom a történetet. Ellie karaktere nagyon erős. Amin ő keresztülment azt talán nagyon kevés ember bírná...és valahogy Camden karaktere is erről az erőről tesz tanúbizonyosságot. Főleg miután egyre jobban kialakulnak az események. Viszont nemcsak a jelent látjuk, hanem a rémes múltat is. Azokat a hibákat, amiket elkövettek és azokat a meg nem másítható eseményeket, akik azzá tettét őket, amik lettek.

Magáról a könyvről:

Már az első pillanattól kezdve izgalom övezte a könyvet. Ellie épp Szergej csapdájába esett és előle próbált menekülni. Fogalmam se volt, hogy kicsoda Ellie, de annyira drukkoltam már az második oldalon, hogy sikerüljön elmenekülnie. Ellie Watt úgy dönt, hogy felhagy bűnözői karrierével és végre új, tisztességes életet kezd. Hazaköltözik az egyetlen helyre, amit még talán otthonának tekinthet... Jim bácsihoz. Ellie szülei elmenekültek innen mikor a lányuk gimnáziumba járt. Nem igazán ment nekik az újrakezdés és a tisztességes életmód. Elliet az iskolában kiközösítették és egyetlen barátja volt..Camden. Mindketten a kiközösítettek táborába tartoztak. Camnek volt egy gót stílusa, amit nehezen tettek bárhova is ezért szekálták. Elliet pedig a családja és a sántítása miatt. Hisz történt vele gyerekként egy durva baleset, ami örökéletére nyomot hagyott rajta.  Viszont az ő barátságuk sem tartott sokáig, mivel Ellie megpróbálta elfogadtatni magát a többiekkel.


" - Te rossz ember vagy, Ellie - mondta Camden minden irónia nélkül.
  A lány óvatosan figyelte, mintha csapda lenne, amibe bármikor belesétálhat.
   - Nem vagyok rossz.  világ rossz, én csak megpróbálok benne túlélni. "


Ellie elköltözött 19 éves korában innen és vissza se akart nézni. Cam is hasonlóan tett és nem is tudtak egymásról semmit egészen addig míg újra vissza nem tértek a poros kisvárosba. Cam tetováló művész lett és a látszat szerint elég  jól ment neki az üzlet. Ellie hiába jött vissza azért, hogy rendes munkát találjon, a könnyűnek látszó pénz jobban izgatta.


" - Azt hiszed, hogy amiért te nem látod az én sebhelyeimet, nincsenek is? Hát ez a gond a fájdalommal, Ellie. Ha szerencséd van, magadon viselheted, hogy lássa az egész világ. De a legtöbb ember mélyen belül hordja a fájdalmat, olyan helyen, ahol nem jár soha senki. Csak amiket már túl késő. "

Cam és Ellie találkozgattak és már kezdtem azt hinni néha, hogy talán ők sikeresen együtt lesznek. De mindkettejüknek van múlja, ami továbbra is üldözi őket. Ellienek a volt pasija Javier, Camnek pedig a volt felesége Sophia családja és, hogy mi lesz ebből? Hát sajnos azt el kell olvasnotok. :)


Karina Halle könyve teli van izgalommal, magánnyal, szomorúsággal, reménnyel és fűtött erotikával. Annyira jól tudja leírni az emberek érzéseit, hogy teljesen áttudom élni. Imádom Ellie karakterét és a sok hiba ellenére, amit hoz a végén mégis jól dönt. Alig várom, hogy elolvashassam a második részét és megtudjam hogyan folytatódik a történetük. 

Köszönöm az Álomgyár Kiadónak a lehetőséget, hogy elolvashattam és remélem többen kedvet kapnak a könyv elolvasásához, hiszen nagyon megéri.

Köszönöm, hogy itt jártatok, Patti. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.