Értékelés: R. Kelényi Angelika - Mennyei bűnök 2.




„Egy érzelmeiben sértett, kapzsi asszony mindig veszélyesebb, mint egy szerelmes.
Azt is tudta azonban, hogy a szerelem és a gyűlölet közt hajszálvékony a határ, és amíg egy nőt az érzelmei irányítanak, kiszámíthatatlan.”

Fülszöveg:
1860. Róma. Marco Fiore, volt vatikáni nyomozó szándéka, hogy a katolikus egyház magas rangú hivatalnokairól lerántsa a leplet. Zsarolással rákényszeríti Blancát, hogy szerezzen bizonyítékot Maria Luisa zárdafőnöknő gyalázatos tetteire. Blancának nincs más választása, álnéven belép a Sant’Ambrogio zárdában lakó apácák közé.
A lány egy teljesen új élethelyzetben találja magát, de elviseli
a megaláztatásokat, a zaklatásokat, a testi és lelki kínokat, mert a tét a szabadsága és a húga jövője. Nyomozásuk során olyan mocskos titkokra derül fény, melyeket korábban a sokat megélt Fiore is elképzelhetetlennek tartott.

Mire képes egy meggyötört, fiatal nő, ha szembekerül a sátáni
kegyetlenséggel? Vajon születhet-e szerelem a Gonosz árnyékában?

R. Kelényi Angelika Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-
díjra jelölt írónő ezúttal a 19. századi Rómába kalauzolja el
az olvasókat. A regény gyilkosságról, összeesküvésről, hazugságról és titkokról mesél. A sötét tetteket csupán a szenvedélyes és tiszta szerelem ellensúlyozza.

Kiadó: ÁLOMGYÁR KIADÓ
Oldalak száma: 384
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 338 gr
ISBN: 9786155763991
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2019
Árukód: 2720312 / 1179365
Sorozat: RIVA NŐVÉREK-SOROZAT



Borító:

A lány itt már sokkal elegánsabb, sokkal erősebbnek tűnik. Egyáltalán nem az az esetlen leányzó, akit az első könyvön s könyvben megismerhettünk. Talán ez mutatja meg a legjobban, hogy mennyit fejlődött a két könyv alatt Blanca és hogyan változott át Christinává.


Személyes véleményem:

Egyszerűen annyira vártam már a folytatást, hogy mire megjelent egyszerűen nem volt kapacitásom belekezdeni. Szóval csak a szokásos. Majd miután kinyitottam a könyvet többet már be sem tudtam csukni. Jó ez nem teljesen igaz, de mivel annyira furdalta kíváncsiság, hogy mi lesz ezután, így hajnal háromkor felkeltem és addig nem feküdtem vissza aludni míg a végére nem érek. Lebilincselő, káprázatos és minden várakozásunkat felülmúlja. Talán ezekkel a szavakkal tudnám a legjobban jellemezni, hisz miután elolvastuk az írónőtől az Ártatlan sorozatot, azt hinnénk, hogy ennél többet már nem tud számunkra nyújtani, de ez hatalmas tévedés. Angelika mindig tud egy olyan regényt a kezünkbe adni, melytől többet nem szabadulunk. Az első részt nagyon szerettem, de sejthető volt, hogy a második ezerszer jobb lesz, hisz az első volt a felvezető, amikor megismertük a szereplőket, hogyan kerültek egymás közelébe és minek mi volt a kiváltó rúgója. Majd kaptunk egy nagyjából felépített tervet aztán lógva hagytak minket, hogy akkor most várakozzatok. Nem szeretek várakozni, de néha sajnos muszáj. Szóval hónapokig rágtam a körmöm persze csak képletesen, hogy vajon mi az isten fog odabent történni szegény lánnyal és hogyan oldja meg ezt az egészet, hisz soha nem volt még csak köze se hasonló dolgokhoz. Most pedig mindenre választ kaptam, de lássuk is a könyvet.



Magáról a könyvről:

Mint ahogyan már említettem a második rész ott maradt abba, hogy mindent kigondoltak, majd Blancát szépen elhelyezték a zárdába. Szegény lány. El sem tudom képzelni mennyire félhetett. Miután Blanca része sikeresen lezárult legalábbis a könnyebb része, Marco is elkezdte végrehajtani az ő feladatát. Mivel csak úgy nem sétálhat be nyomozni, ezért számára is álca kellett, ehhez pedig néha mocskos módszerekhez kellett folyamodnia.

Blanca azután a borzalmas eset után már nem használhatja a saját nevét, ezért Christina Riveraként kezd új életet és ezzel a névvel is lép a zárda falai közé. A lány feladata a kolostor falain belül bizonyítékokat találni arra a sok szörnyűségre, amit a zárdafőnöknő tesz. Kimondani olyan könnyűnek tűnik. Menj be, találj gyorsan bizonyítékot és hamar ki is szabadulsz. Egyszerűnek hangzik ugye? De a való életben ez nem ilyen egyszerű. A lány saját maga is megtapasztalja milyen a novíciák élete és hogy milyen borzalmas dolgokon kell keresztülmenniük, de még így sem tapasztalt meg mindent. Minden egyes oldalon új fordulattal találkoztam, vagy épp valamivel, ami elrettentett. El sem tudom hinni milyen lehetett azoknak, akik ezeken keresztülmentek, hisz ez nemcsak egy nagyon jól megírt történet, hisz igaz dolgok alapján készült. Egyszerűen borzalmas. Hithű keresztények mire képesek a pénz és a hatalom miatt az szörnyű. Talán egyik vallás sem különb a másiknál.

Marco sem tétlenkedik, amíg Blanca az életét teszi kockára bent, úgy ő is hasonlóan cselekszik csak a zárda falain kívül. Tanúkat és bizonyítékot keres arra, hogy milyen rossz dolgok történnek a Sant’ Ambrogióban és hogy milyen felsőbb hatalmak próbálnak meg további pénzeket sikkasztani, de mivel elég nagyhatalmú emberek állnak a háttérben ő sem lehet biztonságban.

Maria Luisa valami ocsmány egy nőszemély az egyszer biztos. Beteges és közben gyönyörű. Legalábbis a leírások alapján. Talán nála igaz a mondás kívül lehet valaki szép, ha belül rohad és ez jellemzi őt a legjobban.

Az írónő folyamatosan fenntartotta az izgalmat, egy percre sem lehetett elkalandozni máshova, hisz, ha ez előfordult volna akkor biztos lemaradtál volna valami kulcsfontosságú dologról. Nem lehetett könnyű munka ennek mind utánajárni, rengeteg kutatómunka és éjszakázás állhat emögött a regény mögött. Nagyon sokszor a szívember mart és sokszor úgy éreztem ennél rosszabb már nem lehet, majd lapoztam és kiderült, hogy mégis.

Viszont sajnos ezek a cselekmények (sikkasztás, erőszak stb.) minden korra igazak, hisz a felsőbb hatalmak mocskos dolgai mindig ellesz sikálva és soha nem kapják meg jogos büntetésüket. Nem számít, hogy kin kell áttaposni, hogy nekik jobb legyen. Talán majd egyser nem fog hétköznapi dolognak számítani, de bármennyire is elitélendő ezek a mai világban is előfordulnak. Ezen sajnos nem tudunk jelenleg változtatni.


A végére pedig csak annyit, hogy Angelika megint valami fantasztikusat alkottál. Köszönöm neked.


Kedvenc idézetek:


„És milyen furcsa is a lélek! Alkalmazkodik az új körülményekhez, megváltozik, megerősödik vagy összetörik. De az erős lélek csak még erősebbé válik a csapások nyomán.”

„Maria Luisa valóban nem hétköznapi nő volt.
Vele megküzdeni olyan lehet, mint a pokol összes démonjával harcolni egyszerre. Mert nem elég, hogy a nő nyilván eszes, de az embernek saját magát kell először legyőznie ahhoz, hogy őt igába hajthassa.”

2Ezzel áltatta magát, de valójában aggódott a lányért. Sokkal jobban megkedvelte, mint amire számított. Az ereje, a kitartása, a természetes esze és a bája, az, ahogyan szó nélkül feláldozza magát a húga boldogulásáért még az ő megkeményedett lelkére is hatott.”

„A hercegnő elbeszélése alapján sejtette, hogy rettenetes dolgok történnek itt, de ilyen kegyetlenségre nem számított. És tudta, mindez csak a kezdet. Ezek csupán apróságok ahhoz képest, ami még vár rá.”

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.