Értékelés: Budai Lotti - A párizsi gésa (A szamuráj lánya 2.)



„– A levegő, amit szívok, szabad levegő, ami engem is szabad asszonnyá tesz. Semmi okom rá, hogy a porban csússzak előtted, mint megannyi szerencsétlen teszi odahaza.”



Miután hazájából menekülnie kell, Mija Párizsban talál új otthonra, ahol hamarosan a város legvagyonosabb és legvágyottabb prostituáltja lesz. Múltja elől azonban nem menekülhet; végzete újra a háborúval sújtott Japánba vezeti.
Hazatérve régi ellenségek és új barátságok várnak rá, megismeri a császári
udvar titokzatos, veszélyes világát és a háború borzalmait. Kalandokkal
szegélyezett útja során azonban a szerelem is elkíséri és végül nem várt
boldogságra bukkan.
Budai Lotti - a hatalmas sikert aratott Ágyas és úrnő
című kötetei után - új sorozatának második, lezáró része Mija szívszorító kalandjain keresztül láttatja a 19. századi
Japánt. Az írónő nem várt fordulatokkal tartja izgalomban az utolsó oldalig az olvasót. Könyvéből a tőle megszokott módon ezúttal sem hiányzik a romantika, a szenvedély és a történelmi hitelesség.

Kiadó: ÁLOMGYÁR KIADÓ

Oldalak száma: 347

Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT

Súly: 312 gr

ISBN: 9786155875045

Nyelv: MAGYAR

Kiadás éve: 2019

Árukód: 2714306 / 1174359

Sorozat: SZAMURÁJ LÁNYA
Borító:

Nekem kimondottan tetszenek a színei és mikor csak a sorozatot néztem együtt akkor olyan harmonikusak voltak, de mikor egymás mellé tettem Lotti előző sorozatát rá kellett jönnöm, hogy a gerincén lévő színvilága a második résznek inkább az Ágyas és úrnő sorozathoz megy, de talán ez a legkisebb gond maximum más sorrendben rakom egymás mellé őket. Ettől függetlenül egy csodálatos borítóval megáldott könyvet tartunk a kezünkben.

Személyes véleményem:

Őszintén megmondom, hogy nagyon megszerettem az első részt és éppen ezért is örülök, hogy nekem olyan sokat azért nem kellett várnom a folytatásra, nem úgy, mint azoknak, akik már a megjelenéskor elolvasták, de ettől függetlenül én is nagy izgalommal vártam a második részt. Egyszerűen a japán kultúra magával ragadott. Az események láncolata, ahogy megjelent előttünk felkavaró és egyben káprázatos volt. Éppen ezért is vonzott  annyira a történet. Imádtam, hogy soha nem tudhattam mi vár rám a következő oldalon és ezt a dolgot az írónő átvitte a második részbe is. Ami néhol idegesített, de mégis nagyon szerettem. Ez meglátszik abban is, hogy tegnap kezdtem el és ma már bejegyzést írók róla, de hát, ami jó az jó nem, de bár?

Magáról a könyvről:

A mi kis kalandunk Mijaval hét évvel ezelőtt ért véget mikor felszállt egy Franciaországba tartó hajóra és nekivágott az ismeretlennek. A lánytól elég nagy bátorságra vallt, bár nem igazán volt más választani valója. Viszont mindenki nagyon kíváncsi volt, hogy mi történt vele ezután és hogy boldogult az ismeretlen, új világban. A lányt valahogy a sors tovább üldözte és már az elején próbák elé állította, de egy szamuráj szíve dobog benne, így megtanult minden helyzetből felállni és kitartani mikor már a remény is elpártolt mellőle. A hét év alatt míg nem láttuk rengeteg mindenen ment keresztül és már nem ugyanazzal a törékeny kislánnyal találtuk szembe magunkat, akit az elején megismertük. Mijába egy harcos szíve dobog és ez az oka annak, hogy minden helyzetből kitudja hozni a legjobbat. A lány szinte tökéletesen jól beilleszkedett az új országban és bár nem ment azonnal zökkenőmentesen mégis elég szépen haladt felfelé az előkelők rangsorába. A lány egy pukkadt lebuj egzotikus szajhájából egy idő után Párizs gésája lett.  Lionel, aki szajhaként ismerte meg a lányt nagyon hamar rájött, hogy benne ennél több van és ha valaki foglalkozik vele és támogatja akkor sokkal többre viheti ebben a szakmában. Így lett ez az ember Mija pártfogoltja és egyben nagyon közeli barátja.  Úgy gondolnád, hogy innentől kezdve boldogan élt, hisz rengeteg pénze volt és az előkelő emberek között forgott, viszont hiányzott a lánynak szeretett hazája, ahova soha nem térhet vissza. De miért is vágyna? Mi várna rá ott? A biztos halál? Hisz családját, férjét, szerelmét és egyetlen gyermekét elvesztette. Már csak itt vannak barátai, itt biztonságban van. De a sorsa elől senki sem menekülhet el. 

A lány egy este folyamán mikor egy összejövetelen volt találkozott egy fényképésszel, aki járt az ő szeretett hazájába, melyről képeket is mutatott. Ezen a fényképen viszont szellemet látott, vagyis azt gondolta, de ez az este mindent megváltoztatott. A legközelebbi hajónak mely Japánba tartott ő is az utasa volt és elhatározta, hogy visszatér Japánba és megkeresi, azt a személy, akit otthagyott.
De az istenek útjai kifürkészhetetlenek és Mijának nem vezet egyenes útja a céljáig.
Az a sok minden, amin egykor keresztül ment még mindig nem volt elég, hogy megkapja a boldog életet. Időközben megtámadják a katonai menetét, fogságba ejtik, majd a császár védelmét élvezi, de ez se mentheti meg őt mindentől.

Mija hazája már egyáltalán nem olyan, mint mikor még itt lakott. Az országban háború van és a sogu és császári haderők egymás ellen harcolnak. Ő pedig belekerül ennek az egésznek a forgatagába. De, mint tudjuk soha nem volt az a lány, aki könnyen feladja és ez az évek folyamán egyre jobban kiderült. A lánynak kalandos útja volt egész addig míg a könyv végére nem értünk, de ez út alatt minden oldalon veszély fenyegette. Néhol már nem is értettem, hogy honnan van ekkora erő ebben a lányban, hisz én szerintem már a negyedénél is feladtam volna. Ő pedig mi csinált? Elesett, felált, kifújta magát és ment tovább. Egyszerűen nem volt olyan helyzet, melyben nem találta volna fel magát. Holott rengeteg slamasztikába került, de ő kitartott és harcolt azért, amiért itt volt. Én pedig pont ezeket a karaktereket szeretem nagyon. Akik nem picsognak, nem rimánkodnak. Nem várják el, hogy jöjjön egy férfi és megmentse. Aki fejnek indul a falnak és bár orra esik mégis megy tovább. Hisz erősek és bátrak. Nekik nem kell senki védelme megoldják maguknak. De azonkívül, hogy Lotti egy szerethető karaktert alkotott meg a számunkra közben bemutatta a Japán polgárháborút, melybe a külföldiek is nagy erőkkel részt vettek.
Szeretem az írónő könyveiben, hogy soha nem csapja össze. Mindennek pontosan utánanéz és megpróbálja a legjobb tudása szerint leírni. Hisz nem abból lesznek a legjobb írók, akik csak megírnak egy történetet, hanem azokból, akik idejüket feláldozva próbálják tökéletes pontossággal ábrázolnia világot, melyet mutatnak az olvasónak. Ettől vállnak az Álomgyáras könyvek különlegessé számomra.

Az pedig, hogy mit tanultam a Szamuráj lánya sorozattól nem más, mint az, hogy bármit teszel jót vagy rosszat a karma nem felejt. Lehet bármilyen beosztásban, lehet bármennyi a vagyonod. A karma nem tesz különbséget. Így úgy éld az életed, hogy bármit is kapsz mindig gondolj arra, hogy akit bántasz vagy aki épp bántott mindig megkapja, amit érdemel. A karma nem kímél csak lecsap és néha ez elég könyörtelen. Ezt soha ne feledd.








Ha megszeretnéd vásárolni a könyvet kattins IDE !!!



Köszönöm, hogy benéztetek.

Xoxo, Patti.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.