ÉRTÉKELÉS - Sarah J. Maas : Tüskék és rózsák udvara (Tüskék és rózsák udvara 1.)

Fülszöveg:
„Amikor a tizenkilenc éves Feyre az erdőben vadászva megöl egy farkast, nyomban egy másik szörnyeteg bukkan fel, hogy jóvátételt követeljen tőle. Magával hurcolja a lányt egy baljós és mágikus vidékre, amit ő csak a legendákból ismer. Feyre hamar rájön, hogy fogvatartója valójában nem állat, hanem Tamlin, egyike azoknak a halálos és halhatatlan tündéreknek, akik egykor a világ felett uralkodtak. Tamlin birtokán Feyre jéghideg gyűlölete forró szenvedéllyé alakul át, és ez az érzés felperzsel minden hazugságot és figyelmeztetést, amit korábban a tündérek veszedelmes világáról hallott. Azonban a birodalom felett egyre nő egy ősi, gonosz árnyék és a lánynak kell megtalálnia a módját, hogy feltartóztassa… vagy örök pusztulásra ítélje Tamlint és világát.”

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 512
Fordító: Hetesy Szilvia
Mikor először olvastam Sarah J. Maas könyvet minden szavát imádtam, ennél a könyvnél kicsit másképp alakult. Az elején azt se gondoltam volna, hogy elolvasom, de azt semmiképp sem, hogy imádni fogom. Aztán történt valami a 75.oldal környékétől, ahol már eldőlt a könyv sorsa. Onnantól kezdve minden egyes oldalát imádtam.
Nehezen indul be kicsit a sztori, ezért sokan leírják egyből, de tényleg minden szavát imádni fogjátok.
Feyre-nél jobb hősnőt nem is találhattak volna ki, erős, akaratos, dacos, tiszta szívű és tényleg imádnivaló teremtés. A legtöbb rajongó Rhyst imádja, hát én maradok Tamlin párti. Minden megvan benne, amit egy férfibe keresni lehet. :D A mellékszereplőkről még csak nem is beszéltem Alis-nál szerethetőbb karaktert nem is találhattunk volna.
Feyre családját viszont nem bírtam, annyira unszimpatikusak voltak főleg az édesapja. Addig nem érdekelte semmi, míg újra gazdagok nem lettek. Nem is értem Feyre, hogy bírt ennyire normális maradni mellettük. Nem ő volt a legidősebb, de mégis ő tartotta el a nővéreit, az apját és a húgát, ha Feyre nincs már rég éhen haltak volna. Ezek után teljességgel kijelenthetem, hogy Feyre a legerősebb karakter a történetbe, persze néha nekem is az agyamra ment, de előfordul az ilyesmi. :D




Ha ez még nem lenne elég, egy Szépség és a szörnyeteg feldolgozás az egész könyv! Soha nem tudod, mikor mi történhet, az írónő úgy kavarja a szálakat és annyira izgalmassá teszi, hogy nem teszed le egykönnyen a könyvet. :)
"Nagyot sóhajtott és a szemembe nézett. - Te most már mindig ilyen komoly és unalmas leszel?
- Te meg mindig ilyen rohadék leszel? - vágtam vissza."
Az írónő nem szeretné rád kényszeríteni, hogy a két ˝pasi" között válassz, rád hagyja az egészet, hogy a tetteikből, személyiségükből döntsd el te kinek a táborát szeretnéd erősíteni.
"- Undorító rohadék vagy.
- Feltétlenül meg kell kérdezzem Tamlintól, hogy ilyen hízelgéssel nyerted-e meg a szívét."
A borító pedig tökéletes, nekem nagyon tetszik. Igaz a szín miatt majdnem összekevertem az Üvegtrón sorozattal. :D
Mindenkinek csak ajánlani tudom, ha egy romantikus, (de mégse telítődik túl romantikával) izgalmas és teljességgel természetfeletti regényt szeretnél olvasni :D

Már csak egyetlen egy kérdésem van: Mikor jön a második rész? :D
Puszi, Pati

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.