ÉRTÉKELÉS - Az Árnyvadász Akadémia (1.)

Fülszöveg:

Miután mondénként, aztán vámpírként élt, Simon nem gondolta volna, hogy egyszer még árnyvadász lehet belőle, ma azonban megkezdi tanulmányait az Árnyvadász Akadémián.
Vajon lehet-e belőle ugyanaz az ember, aki vámpírként volt? Képes lesz-e megint hőssé válni, és megfelelni a barátainak, Isabelle-nek, és legfőképpen önmagának?




Oldalszám: 80
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Eredeti cím: Welcome to Shadowhunter Academy
Fordító: Kamper Gergely
ISBN: 9789633994245
Mikor befejeztem a Végzet Ereklyéi sorozatot rengeteg kérdés maradt bennem és ezek nagy része Simonhoz kapcsolódott. Mikor megtudtam, hogy mégis lesz folytatása nagyon megörültem, de ki ne lett volna boldog ettől a hírtől? :D

Szóval térjünk is rá a regényre. Először kicsit kétkedve fogadtam, hogy ilyen rövid, féltem, hogy alig lesz benne bármilyen kis plusz, de kellemes csalódás ért. Simon története már akkor is kalandos volt, mikor a Végzet Ereklyéibe szerepelt, hát még most, hogy róla szól minden. :D
Imádom, ahogy a könyv nem felejti el a régi szereplőket és visszahozza, Izzy-t, Tessa-t, Clary-t, Jace-t, de nem nyomja teli velük a könyvet, hanem hagyja, hogy Simon maga alakítsa a sorsát.
„ – Figyelj, úgy sejtem, hogy nem lesz már alkalmam később megkérdezni – szólt Simon.  – Te meg én elég közeli barátok vagyunk, igaz?
Jace egy pillanatra rezzenéstelen tekintettel nézett rá, aztán talpra ugrott.
– Abszolút! Így vagyunk egymással. – Összefonta két ujját. – Vagyis igazából inkább így. – Megpróbált még egyet csavarni rajtuk. – Kezdetben volt köztünk némi feszültség, mint később talán fel tudod majd idézni, de mindent tisztáztunk, amikor odajöttél hozzám, és bevallottad, hogy borzasztóan féltékeny vagy, és most téged idézlek, az észbontóan vonzó külsőmre és az ellenállhatatlan sármomra.”
Simonnak elkezdődik az első éve az árnyvadász akadémián, ahol mindenki hősként tekint rád, de ugye Simon továbbra se emlékszik nagyjából semmire. Az árnyvadász Akadémián ettől az évtől kezdve lesz egy kisebb változás is és itt most nem az ételválasztékra gondolok, hanem arra, hogy nem csak Árnyvadászok vehetnek részt a kiképzésben, de erre Simonnal majd rájöttök olvasás közben, hogy kik azok és ők miért vannak itt távol mindentől és mindenkitől.

(Fotó: Google)
A regény hiába rövid teli tele van vicces jelenetekkel.
„– Ms. Loss… – szólt Simon. – Megkérdezhetem, mit csinál?
– Penhallow dékán úgy döntött, hogy nem rendel friss ételt, amíg el nem fogy ez az ízletes és tápláló leves. Szóval azt tervezem, hogy elásom az egészet az erdőben – jelentette be a boszorkánymester. – Fogd meg a másik fülét! „
 Azt tudni kell a sorozatról, hogy minden egyes rész vagy  egy visszatekintés  a múltba vagy egy jelenlegi történést mutat be. Szóval iszonyú érdekes történeteket láthatunk és megéri elolvasni. :)
Ezek után pedig alig vártam, hogy elolvassam a sorozat folytatásait. Továbbra is tudni akarom mi lesz Izzy és Simon kapcsolatával, hogy milyen érdekes dolgokra derül fény az árnyvadászokról és, hogy milyen kalandokba kerül bele Simon.
Puszi, Pati :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.